Voldelige videospill for barn: en ny advarsel

American Academy of Pediatrics (AAP) gjentar sin langvarige appell til foreldre om å holde barn borte fra voldelige filmer og videospill.

«Selv om det er bred vitenskapelig konsensus om at virtuell vold øker aggressive tanker, følelser og atferd, har det vært lite offentlig handling for å redusere barns eksponering for det,» en AAP-rapport, publisert i dag i tidsskriftet Pediatrics, sier han.

Forfatterne peker på tiår med forskning som ifølge dem viser en sammenheng mellom eksponering for voldelige videospill og økningen i aggressive tendenser.

De uttrykker også frustrasjon over skepsis mange hevder viktigheten av denne koblingen.

«Noen hevder, med rette, at disse korrelasjonene er små til moderate, men de er sterkere enn assosiasjonene mellom passiv røyking og lungekreft, og mange kommuner har forbudt røyking på grunn av denne risikoen», skriver forfatterne.

Les mer: Voldelige videospill skaper aggresjon hos barn? «

En ny verden av voldelige medier

I rapporten skisserer forskerne spesifikke anbefalinger for barneleger, beslutningstakere, media og foreldre.

«Utfordringen for foreldre er å finne det vi kan kalle et sunt mediekosthold, som etter min mening er like viktig som å ha et sunt kosthold,» sier Dr. Dimitri Christakis, en barnelege og hovedforfatter av rapporten.

Dette betyr å holde et øye med kvaliteten og mengden skjermtid, selv om akademiet nylig løsnet anbefalinger hvor lang tid barn bør tilbringe foran en skjerm.

Anbefalingene om virtuell vold ligner de som ble presentert av akademiet i 2009. Men en tilhørende kommentar dekker nytt territorium.

Dette inkluderer hvordan man kan navigere barns eksponering for ekte voldsvideoer som deles på sosiale medier og lett tilgjengelig via smarttelefoner, som f.eks politiskyting eller terrorhandlinger.

«Denne epoken er et vendepunkt i det vi pleide å vurdere virtuell vold, og nå må vi tenke helt annerledes,» sa Dr. Rhea Boyd, barnelege og medforfatter av kommentaren til Healthline.

Med voldelige bilder fra den virkelige verden som vises på sosiale medier, kan hvem som helst bli vitne til ekte vold, hvor som helst, når som helst.

Mens klipp som ISIS-drapene eller politiskytingen plager nesten alle, er voksne bedre rustet til å håndtere følelsene sine og uttrykke tankene sine høyt, sa Boyd.

Han la til at et barns reaksjon på denne nye typen virtuell vold vil variere avhengig av hvem barnet er og samfunnet de tilhører. For eksempel kan en afroamerikansk tenåring som ser på opptakene av Philando Castiles død reagere annerledes enn en hvit tenåring som ser på den samme videoen.

«Mens bildet av barnet som konsumerte virtuell vold før var denne typen anonyme barn som satt foran en TV og spilte videospill, tror jeg det nye bildet må være et brunt barn som ser på disse bildene på en mobiltelefon,» sa han sa Boyd .

Lær mer: barn med autisme er mer sannsynlig å utvikle videospillavhengighet «

Handlingsagenda

Et barn kan bli stimulert til sosial handling, la Boyd til, eller han kan bli traumatisert.

Han anbefaler at tenåringer og foreldrene deres snakker om hvordan de skal behandle disse bildene med hverandre og med barnelegene sine.

Dette rådet er i tråd med Akademiets anbefaling for håndtering av virtuell vold generelt. Barneleger og deres pasienter bør snakke om medievaner.

Akademiet anbefaler også lovtiltak, inkludert et statlig drevet vurderingssystem for spill og filmer. På dette tidspunktet definerer bransjer sine egne vurderinger, som ifølge Christakis er inkonsekvente og underlagt «krypende vurderinger».

Entertainment Software Association (ESA), bransjegruppen i sektoren, argumenterer for at selvregulerende vurderinger er tilstrekkelige. Rangeringer bestemmes av Entertainment Software Ratings Board (ESRB), opprettet i 1994 av ESA for å tildele vurderinger til spill.

Ifølge en uttalelse på ESA egen portal, Familieforkjempere, folkevalgte og offentlige etater har beskrevet ESRB som gullstandarden for karaktersystemer, og foreldre rapporterer konsekvent at de er fornøyde med informasjonsnivået ESRB-karaktersystemet gir for å hjelpe dem med å velge spill for barna sine «.

I tillegg til et uavhengig evalueringssystem, anbefaler AAP også at beslutningstakere «bør vedta lover som forbyr enkel tilgang til voldelige medier for mindreårige».

California-politikere prøvde å gjøre nettopp det ved å bestå lovgivning i 2005 ville dette ha begrenset salget av voldelige spill til mindreårige. Loven ble utfordret før den trådte i kraft og ble kansellert av Høyesterett på grunn av første endring.

«Dette landet har ingen tradisjon for spesifikt å begrense barns tilgang til representasjoner av vold», skrev dommer Antonin Scalia i avgjørelsen fra 2010. USA har en tradisjon: lovlig håndhevet – å begrense barns tilgang til representasjoner av sex.

Scalia fortsatte å sammenligne vold i spill med vold i andre former for kunst, for eksempel den klassiske boken «Fluenes Herre», som ofte blir bedt om å lese på skolene.

Mer informasjon: å spille «The Sims» og andre spill hjelper å trene hjernen «

Temaet for den første endringen

Rettens kjennelse ble rost av mange tilhengere av First Amendment.

«Hvis skildringen av vold utløser kraften til sensur, kan regjeringen bruke den volden som en proxy for å sensurere den underliggende meldingen. «Lord of the Flies» er et spesielt godt eksempel ettersom grafisk vold tjener en bredere allegori av blant annet menneskelig politisk og sosial organisering (ting en regjering godt kunne ønske å sensurere) «, Gabe Rottman, den gang juridisk rådgiver for American Civil Liberties Union (ACLU), skrev i en Blogginnlegg 2012.

Kritikere har beskrevet AAP retningslinjer mot tid på skjermen som teknofobisk og sammenlignet Akademiets forskning på voldelige videospill med det sosiale og statlige hysteriet rundt tegneserier på 1950-tallet.

I sitt intervju med Healthline og i rapportens tekst forbinder Christakis den nye teknologien med en ny fare.

«Så intenst som «Grand Theft Auto» nå, forestill deg å spille den Oculus rift briller og være i selve scenen, sa han.