Vitamin B-12-mangel og depresjon: Hva er forbindelsen?

Beskrivelse

Vitamin eller lave nivåer av et vitamin i blodet kan skyldes dietten eller en funksjonsfeil i måten kroppen absorberer vitaminer.

Vitamin B-12 er naturlig funnet i animalske produkter. Dette betyr at folkene som følger et veganer eller vegetarisk kosthold, kan få problemer med å få nok B-12. Noen matvarer som frokostblandinger har lagt til B-12. Dette kan hjelpe folk som forbruker få eller ingen animalsk protein for å få nok B-12. Du kan også ta et vitamintilskudd.

Noen mennesker forbruker nok B-12, men kroppene deres ikke absorberer vitamin. En B-12-mangel kan påvirke helsen på ulike måter. Noen har til og med tilkoblet depresjon til vitamin B-mangel.

Kilder til B-12

Del på Pinterest

Hva er forbindelsen mellom vitamin B-12 og depresjon?

Gruppe B-vitaminer, inkludert vitamin B-12, har vært tilkoblet depresjon. Men siden depresjonen er en kompleks tilstand, er forbindelsen ikke helt inkludert.

Forskere i en 2005-artikkel publisert på Journal of Psychopharmacology Han undersøkte studier på depresjon og lavt nivå av vitamin B-12. De fant betydelige tester at en reduksjon i vitamin B-12-serum er relatert til en økning i depresjonen. De hevder også at et høyt nivå av vitamin B-12 kan være forbundet med et bedre utfall av behandling av depresjon. Forskere tyder på at personer med depresjon tar et 1 milligramtilskudd av B-12 per dag. Videre forskning er nødvendig for å forstå sammenhengen mellom B-12 og depresjon.

En mulig forbindelse er L’vitamin B-12 effekt på serotoninnivåer i hjernen, så vel som andre kjemikalier. Serotonin hjelper til med å justere humøret ditt. Bass serotonin nivåer kan kobles til depresjon. Men nylig Undersøkelser foreslo at serotonin kan spille en mindre rolle i depresjon enn tidligere antatt.

Hvis du lider av depresjon, snakk med legen din. De kan hjelpe deg med å utvikle en egnet behandlingsplan. Naturlige rettsmidler, som et B-12-supplement, kan hjelpe. Men du vil sannsynligvis måtte delta i ordet terapi og muligens ta reseptbelagte legemidler.

Du har mangel på B-12?

Vitamin B-12 er også kjent som Energy Vitamin. Hjelper å holde immunforsvaret ditt sunt og hjernen din. Noen av symptomene på mangel på vitamin B-12 ligner på depresjon, noe som kan gjøre det vanskelig å identifisere mangel på vitaminer hvis du også er deprimert.

Symptomer på depresjon Symptom fra mangel på vitamin B-12: Utmattelse eller tretthet ✓ ✓ Accelerert hjertefrekvens uten trening ✓ Cerebral tåke eller konsentrasjonsvansker ✓ ✓ Forvirrige eller sykdommer ✓ Svakhet ✓ Vertigo ✓ Manglende interesse for aktivitetene du liker ✓ Vanskelighetsgrad til Sleep ✓ Spraying ✓ Øk eller reduser appetitten ✓ uforklarlig muskel smerte ✓ under eller sinne sanser ✓

Hva er risikofaktorene for mangel på vitamin B-12?

Noen mennesker har større risiko for vitamin B-12-mangel. De høyeste kildene til vitamin B-12 er animalske produkter, som kjøtt, fisk eller dagbok. Folk som følger en vegetarisk eller vegansk diett, har større risiko for vitamin B-12-mangel og kan trenge å legge til et vitamin B-12-supplement til deres daglige kosthold. Noen matvarer er beriket med B-12. Så, hvis du har et overveiende plantebasert kosthold, sjekk matetikettene og velg Fortified Cereal Products med B-12.

Du kan også ha større risiko for vitamin B-12-mangel hvis:

  • Nylig led han kirurgi for vekttap, fordi operasjonen forstyrrer kroppens evne til å trekke ut B-12 fra mat
  • har blitt diagnostisert med Crohn eller Celiac Disease, forhold som kan påvirke måten kroppen din absorberer næringsstoffer
  • Over 50 år gammel, fordi magen begynner å produsere mindre syre med alderen i alderen, og denne syren hjelper med absorpsjonen av B-12
  • Ta foreskrevne legemidler mot mageforbrenning, som reduserer syreproduksjon i magen og kan påvirke absorpsjonen av B-12

Hvordan en mangel på B-12 er diagnostisert?

Hvis du mistenker at du har en vitaminmangel, kan du sikre en avtale med legen din. De kan ta en blodprøve for å kontrollere nivået av vitaminer i blodet. Du bør også ta med en liste over følgende til avtalen din:

  • Narkotika og kosttilskudd du tar
  • symptomer du har opplevd
  • Spørsmål til legen din

Testresultatene bør ikke ta mer enn en uke for å motta. Hvis du finner ut at du mangler vitaminer eller næringsstoffer, kan du begynne å implementere endringer i kostholdet. Legen kan også anbefale midlertidig inntak av kosttilskudd hvis mangelen er seriøs.

Hvis blodprøven kommer tilbake til normal, kan du ekskludere mangel på B-12 og undersøke andre behandlingsalternativer for depresjon.

Hva er behandlingsalternativene for en B-12-mangel?

Endringer i kostholdet ditt er den mest effektive måten å behandle en B-12-mangel på. Hvis du ikke er veganer, legg til egghvite, fjærfe og magert kjøtt til måltidene dine. Fisken er en god kilde til vitamin B-12, så du bør også prøve å legge til fisk regelmessig til kostholdet ditt. Det er mange typer fisk, så hvis du ikke liker en type, eksperimentere med andre varianter. Eller bruk forskjellige matlagingsmetoder for å endre smaken.

Fisk er lett å forberede. Du kan sette en tråd D’olivenolje, salt, pepper og sitron og bake i ovnen. Du kan også sette den på en grill eller hoppe over den i en panne med litt og hvitløks smør og hvitløk.

Tilleggsinformasjon: 11 beste typer fisk å spise »

Du kan også håndtere B-12-mangler ved å anta et B-12-supplement. Pass på at du snakker først med legen din. Noen ganger kan gruppe B-vitaminer samhandle med narkotika, så legen kan ikke råde deg til å ta dem.

Det er også viktig å spise frokost hver dag. Start dagen med fortified frokostblandinger og fettfattig eller fettmelk er en fin måte å sette inn litt «8216; av B-12 i kostholdet ditt. Og å ha frokost kan hjelpe deg å føle deg mer energisk i løpet av dagen.

Outlook

Depresjon er en alvorlig medisinsk tilstand som kan påvirke alt du gjør. Selv om det kan være en sammenheng mellom nivåene av B-12 og depresjon, er det viktig å jobbe med legen din for å behandle en helhetlig behandlingsplan som fungerer for deg.