Vaner Alle med type 2 diabetes bør være en del av sin egen rutine

Hvis du bor med type 2 diabetes, er risikoen for å utvikle hjerte-sykdommer mer enn dobbelt så stor som den generelle befolkningen, andre American Heart Association. Men med A’tilstrekkelig selvomsorg, kan du redusere risikofaktorene betydelig som kan føre til hjertesykdom.

Gjør følgende seks vaner en del av din vanlige rutine er en fin måte å bidra til å forhindre utvikling av hjertesykdom som hjerteinfarkt, hjerneslag, nyresykdom og nerveskade.

1. Planlegg sunne måltider

En av de viktigste trinnene du kan forplikte deg til å administrere diabetes og redusere risikoen for hjertesykdom er å forbedre kostholdet ditt. Når det er mulig, reduser eller eliminere natrium, transfett, mettet fett og sukker tilsatt av måltidene dine.

Prøv å sørge for at hvert måltid du spiser har en sunn balanse mellom frukt, grønnsaker, stivelse, fett og proteiner. Velg skinny kjøtt uten hud som fjærfe og fisk med hensyn til fett rødt kjøtt og unngår stekt mat som en generell regel. Velg alltid integrerte alternativer når du kjøper brød og pasta og velg skinny oster og meieriprodukter når du handler i Dairy Department.

2. Hold deg fysisk aktiv

En annen grunnleggende måte å håndtere diabetes på og redusere risikoen for å utvikle hjertesykdom er fysisk aktiv. De Sentre for kontroll og forebygging av sykdommer (CDC) Anbefaler at hver voksen gjør minst to og en halv time med aerob drift av moderat intensitet hver uke. Dette kan inkludere ta en rask tur eller sykling for nabolaget.

COC anbefaler deg også å gjøre minst to ikke-påfølgende treningsdager hver uke, hvor du vil trene alle dine hovedmuskelgrupper. Sørg for å trene armer, ben, hofter, skuldre, bryst, rygg og abdominal. Snakk med legen din på treningstyper som kan være mer egnet til dine spesifikke treningsbehov.

3. Ta litt tid for å eliminere stress

Høye stressnivåer øker risikoen for hypertensjon, noe som i stor grad øker sjansene for å utvikle hjertesykdom.

Hvis du generelt føler meg veldig stress eller angst, bør du gjøre stressreduksjonsøvelser som dyp pusting, meditasjon eller progressiv muskelavslapping en del av din daglige rutine. Disse enkle teknikkene krever bare noen få minutter og kan utføres nesten overalt. De kan også lage en «8217; enorm forskjell når du føler deg spesielt stresset eller engstelig.

4. Registrer dine nivåer

Tar noen minutter hver dag for å kontrollere blodsukkernivået og blodtrykk og rekordresultater er en nyttig vane. Hjemskjermer for blodsukker og blodtrykk er tilgjengelig online og i de fleste apotek. Kostnaden kan dekkes av helseforsikringsleverandøren.

Gjør ditt beste for å sjekke nivåene dine i henhold til legen dins instruksjoner og merk resultatene i en dagbok eller regneark. Ta med dette registeret til din neste medisinske avtale og spør legen din om å gjennomgå dataene med deg for å evaluere fremdriften din.

5. Se på vekten din

Sekund CDC, Mer enn en tredjedel av amerikanske voksne er overvektig eller overvektig. L’Fedme er en vanlig risikofaktor for hjertesykdommer. Det er også direkte relatert til høyt blodtrykk og kolesterol og sukker i dårlig forvaltet blod.

Hvis du ikke er sikker på at vekten din kan vurderes i det overvektige eller obese bandet, kan du gjøre noe for å finne ut. Lag et raskt søk på Dell & # 8217 Datamaskiner; Body Mass Index (BMI) og skriv inn din høyde og vekt. En BMI mellom 25.0 og 29.9 går tilbake til det overvektige bandet. En BMI på 30.0 eller flere betraktes som overvektig.

Merk at BMI-datamaskiner ikke fungerer for alle, men kan gi deg en’ide om du skal snakke med legen din. Hvis du kommer tilbake til en av disse intervaller, er det en god ide å spørre legen din om du vil ha nytte av en slankingsplan.

6. Kommunisere med legen din

Legen din er den mest dyrebare ressursen du har for informasjon og råd om hvordan du bedre skal administrere diabetes og redusere risikoen for å utvikle hjertesykdom. Ta’å fikse avtaler med legen din minst to ganger året, uavhengig av om du anser det eller ikke nødvendig. Vanlige kontroller vil hjelpe legen din til å overvåke glukose, kolesterol og blodtrykksnivåer. Vil også gi deg l’mulighet til å stille spørsmål du kan ha på diabetes og hjertesykdom.

L & # 8217;

Å bygge sunne levende vaner og opprettholde god kommunikasjon med legen er viktige aspekter ved risikostyring av hjertesykdom. Ikke vær flau for å snakke med legen din om ting som din vekt, kostholdet ditt eller treningsrutinen din. Jo mer du er ærlig, jo lettere vil det være for legen din å gi deg verdifull tilbakemelding på helsen din.