9 Emerging Fordeler og bruk av Sage Tea

Hvis du kjøper noe via en lenke på denne siden, kan vi tjene en liten provisjon. Hvordan virker det.

Salvia Tea er en aromatisk infusjon basert på vanlige salvieblader (Salvia officinalis), A’gresset på samme myntfamilie.

Vanligvis brukt som krydder, har salvie også en lang bruk historie i alternativ og tradisjonell medisin. Spesielt er hans te rik på potensielle helsemessige fordeler, selv om vitenskapelig forskning på denne drinken fortsatt er i sine foreløpige stadier.

Her er 9 fremvoksende fordeler og bruk av Sage Tea.

Del på Pinterest

1. Rik på anti-inflammatoriske og antioksidantforbindelser

Salvia Tea inneholder en rekke kraftige vegetabilske forbindelser.

Spesielt virker dets antioksidanter å nøytralisere de skadelige forbindelsene som kalles frie radikaler. Når de samler seg i kroppen, kan de føre til kroniske sykdommer som type 2 diabetes og noen typer kreft (1, 2).

Salvia Tea er spesielt rik på rosmarsyre. Dyrestudier og testrør har vist at denne antioksidanten gir mange fordeler, som en nedgang i inflammasjon og blodsukkernivåer (3, 4).

Mens betennelsen er en naturlig kroppsrespons, kan kronisk betennelse øke risikoen for sykdom.

På samme måte gir salvie en diskret mengde vitamin K, avgjørende for helsen til bein, sirkulasjon og riktig blodkoagulasjon (5, 6).

Videre har denne teen mange andre forbindelser som fremmer helse, inkludert Carnosol og Camphor (1, 7, 8).

I et studio på mus har SAGE-ekstraktet økt nivåene av akklamorforbindelser som sirkulerer i blodet mens nivåene av inflammatoriske forbindelser redusert (9).

De anti-inflammatoriske og antioksidantiske effektene av Sage Tea kan være ansvarlig for mange av sine påståtte fordeler, men videre forskning er nødvendig på # 8217; mann (10).

2. Det kan fremme hudhelse og sårheling

Salvia er en vanlig ingrediens i kosmetikk som brukes lokalt som et naturlig middel for hudpleie.

Du kan drikke teen din, noen av de samme fordelene.

I et testrørstudio på musens hudceller ble det oppdaget at Camphor, en av de viktigste forbindelsene i salvie, fremmer sunn hudvekst, linseskilt på’aldring og reduserer rynkformasjonen (8).

Videre, et studio på dyr som er forbundet med Carnosol og # 8217; Carnosal-syre av denne urt til behandling av hudskader relatert til solen og andre huden inflammatoriske problemer (11).

Andre dyreforsøk viser at Sage ekstrakt bidrar til å behandle labial herpes og akselererer sårheling (12, 1. 3).

Videre har testrør vist at ekstraktet har drept noen skadelige bakterier og sopp som kan skade huden din (14, 15, 16).

3. Fremmer oral helse

Salvia er en av de mest populære urter i tannlegen, siden det virker mot smerte, betennelsen og halitosen, i tillegg til å utøve antibakterielle og helbredende egenskaper (17).

Faktisk er te til Sage Gargle ofte anbefalt som et middel for skader på munnen og ondt i halsen (18).

Disse muntlige fordelene tilskrives ofte den kraftige rosmarin antioksidantsyre (18).

Videre er salvie tilsatt til noen kolluters for sin antibakterielle og antiinflammatoriske aktivitet (17, 19, 20).

4. Kan ha antitumoregenskaper

Det er noen tester som Sage Tea kan bidra til å bekjempe tumorceller.

Inneholder forskjellige anticancerforbindelser, inkludert Carnosol, Camphor og Rosemary Acid. Spesielt viser studier på dyr og testrør at kalnosol kan drepe forskjellige typer kreftceller uten å påvirke sunne celler (7).

I en studie over 500 personer var salvie og kamille knyttet til en redusert risiko for skjoldbruskkjertelkreft (21).

I mellomtiden, i et testrørstudio, har Sage Tea bidratt til å forhindre genetiske endringer som forårsaker tykktarmskreft celleformasjon (22).

Selv om disse resultatene er lovende, er det behov for mer menneskelig forskning.

5. Forbedrer blodsukkerkontrollen

Sage, som er en hyppig ingrediens i alternative blodsukkermedisiner, kan bidra til å forbedre blodsukkernivået og forhindre eller behandle type 2 diabetes.

2 Månedupstudio på 105 voksne med type 2 diabetes fant at 8217; integrering med 500 mg salvie ekstrakt 3 ganger om dagen forbedret faste blodsukker, blodsukker og # 8217; Hemoglobin A1C, et mål på gjennomsnittlig blodsukkernivåer I de foregående 3 månedene (23).

I mellomtiden har et studio på mus etablert at erstatning av vannet med Sage Tea reduserer blodsukkernivået for å raske (24).

Også, et testrørstudio foreslo at salvie oppfører seg på en lignende måte til # 8217; insulin & # 8211; et hormon som bidrar til å håndtere blodsukkernivåer & # 8211; Beveger blodsukkeret til lagringsceller, og senker dermed nivåene på denne markøren (25).

6. Det kan fremme hjernens helse og forbedre L & # 8217;

Sage er mye brukt i alternativ medisin for å øke stemningen, forbedre minnet og bidra til å forhindre hjerneforstyrrelser som L’Alzheimer. Vitenskapelig forskning støtter mange av disse bruksområdene (26).

L’Alzheimer utvikler seg på grunn av amyloidplakk som danner i hjernen. Flere testrørstudier og dyr indikerer at salvie og # 8217; rosmarinsyre kan bidra til å forhindre dannelsen av disse platene (27, 28, 29, 30).

Også flere studier på’Man merker at Sage ekstrakter forbedrer minnet, hjernens funksjon, L’humør og konsentrasjon (31, 32, 33).

Et studio på 135 voksne fant at den enkle lukten av denne gressaromaen har økt minne og # 8217; humør, sammenlignet med en kontrollgruppe (34).

Sage kan også lindre smerte, men videre forskning er nødvendig på virkningen på hjernen og nervesystemet (10).

7. Kan støtte kvinners helse

Sage kan også gi noen unike fordeler for kvinner.

I Midtøsten bruker gravide Vanligvis salvie for å behandle fordøyelsessymptomer som kvalme, et vanlig problem i begynnelsen av graviditeten (35, 36).

Historisk sett har salvie også blitt brukt som en naturlig måte å redusere brystmelkproduksjonen i avvenning av kvinner eller ha et overdreven tilbud (37).

Det er imidlertid få undersøkelser for å støtte en av disse tradisjonelle bruksområdene.

Imidlertid viser forskning at salvie bidrar til å redusere varmen blinker. Et 8-ukers studio på 71 menopausale kvinner oppdaget at 8217; ansette en daglig tablett som inneholder fersk salvie reduserer tyngdekraften og frekvensen av varme blinker på 64% (38, 39).

8. Det kan øke hjertesykdom

Noen undersøkelser indikerer at salvie kan bidra til å forbedre kolesterol og triglyseridnivå, som potensielt reduserer risikoen for hjertesykdom.

I en liten studie på 4 uker på 6 kvinner, drikk 10 gram (300 ml) te til salvie to ganger om dagen førte til totalt 16% totalt kolesterol, LDL-kolesterol (dårlig) mindre enn 20% og kolesterol HDL (bra) Høyere på 38% (40).

En 2-måneders studie på 105 personer med type 2 diabetes på narkotika til lavere kolesterol fant at de som ansatt 500 mg salvie ekstrakt 3 ganger om dagen hadde mer sunne nivåer enn triglyserider og alle kolesterolmarkører, respekt for kontrollgruppen (23).

Imidlertid er det nødvendig med videre forskning.

9. Lett å legge til kostholdet ditt

Salvia Tea er lett å legge til kostholdet ditt, som du kan kjøpe teposer på nett eller i de fleste matbutikker.

Du kan forberede denne aromatiske drikken selv hjemme med følgende ingredienser:

  • 1 skje (15 gram) fersk salvie eller 1 teskje (4 gram) tørket salvie
  • 1 kopp (240 ml) vann
  • søtningsmiddel å smake
  • Fersk sitronsaft (valgfritt)

Bare ta med vannet til å koke, og legg deretter til salvie og la det bli infustere i ca 5 minutter. Filter for å eliminere bladene før du legger til favoritt søtningsmiddel og sitronsaft for å smake.

Denne drikken er hyggelig varm eller kald.

Forholdsregler og potensielle bivirkninger

Legg merke til at mye av Sageforskningen har blitt utført på dyr og testrør og brukte høyt konsentrerte ekstrakter. Selv om SAGE-te kan gi noen av de samme fordelene, kan effektene ikke være så uttalt. Videre er det behov for flere studier på & # 8217;.

Denne drikken kan også ha noen negative aspekter.

Sage inneholder en forbindelse som kalles tujon, som gir sin sterke aroma, men kan være giftig for høye doser (41).

Drikk ekstremt store mengder te på Salvia & # 8211; eller konsumere dette gresset i andre former & # 8211; I en lengre periode kan det forårsake hjerteproblemer, kramper, oppkast og nyreskade hvis de engasjerer mer enn 3-7 gram Tujone per dag (41, 42).

Salgste inneholder imidlertid bare 4-11 mg av denne forbindelsen for 4 kopper (1 liter), slik at du kan drikke annerledes kopper om dagen med en minimum eller null toksisitetsrisiko for Tujone (43).

Samtidig bør du unngå å innta Sage essensiell olje eller legge den til din te, siden bare 12 dråper kan være giftige (41).

Salvia Tea er veldig trygt i normale mengder, men i tvilsom er det bedre å konsultere legen din.

Bunnlinjen

Salvia te er rik på antioksidanter og antiinflammatoriske forbindelser.

Det kan fremme hudhelse, munn og hjerne, samt redusere risikoen for type 2 diabetes og hjertesykdom, blant annet fordeler. Imidlertid er det behov for videre studier.

Salvia Tea er lett å forberede hjemme med ferske eller tørkede blader. Neste gang du koker med denne urten, ta hensyn til muligheten for å forberede en tekanne.