Crohn og dine rettigheter

COS’Crohns sykdom er?

Crohns sykdom er en type intestinal inflammatorisk sykdom (IBD). Årsak L’betennelse i fordøyelseskanalen belegg. Kan forårsake magesmerter, diaré, vekttap, underernæring og tretthet. Det kan også påvirke din evne til å delta i daglige aktiviteter, inkludert arbeid.

L’påvirkning av Crohn på arbeidsplassen

Hvis du har Crohn og arbeid for å leve, kan produktiviteten variere avhengig av tilstanden din. Du kan ha perioder med tid når du ikke har noe symptom. Eller du kan oppleve langvarige perioder der symptomene på Crohns sykdom gjør det svært vanskelig å jobbe effektivt.

Ifølge en avstemming Utført på vegne av Crohn’S og Colititis Foundation of America og Digestive Disease National Coalition, sender nesten halvparten av mennesker med Crohns sykdom i gjennomsnitt 25.8 dager med arbeidet Alle’år. Det anslås at sykdommen koster arbeidsgivere på opptil 1.3 milliarder dollar Alle’år i produktivitetstap.

Personer med Crohn inkluderer det flytende og uforutsigbare kurset i denne sykdommen. Disse statistikkene markerer fordi mange som lider av Crohn føler seg engstelig for sikkerheten til deres arbeid. Også, # 8217; angst som ofte prøver det provoserer videre brann. Disse flammene kan svekke sin personlige helse og deres ytelse på plass.

Mange mennesker med Crohn føler seg presset til hemmelighold. De kan skjule sin sykdom til sine arbeidsgivere for frykt for å miste arbeidet. Noen mennesker sabot også fremdriften i deres respektive karriere. For eksempel kan de nekte kampanjer eller tilbud fordi de ikke er sikre på at de kan tilfredsstille forespørslene om en ny posisjon. De kan være redd for ikke å kunne gjøre disse oppgavene på grunn av deres sykdom. Eller de kan tro at ekstra stress vil føre til verre eller hyppigere rehabilitering.

Hvis du har Crohn, trenger du ikke å lide diskriminering på arbeidsplassen. Det første trinnet du trenger å gjøre er å kjenne loven. Å forstå loven vil ikke bare gi deg en’ide om dine juridiske rettigheter på arbeidsplassen. Det kan også redusere mengden stress som kommer fra helsen din og arbeidet ditt.

Hvordan beskytte deg selv på jobb

De Amerikanere med funksjonshemmingsloven (ADA) Beskytter deaktiverte ansatte mot diskriminering. Det gjelder for bedrifter med minst 15 lønnsarbeidere. Beskyttede ansatte må oppfylle definisjonen av mental eller fysisk funksjonshemning for ADA. Definerer funksjonshemming som en mental eller fysisk nedsattelse som har i det vesentlige begrenser en eller flere hovedaktiviteter i livet & # 8221;.

Crohns sykdom er en fysisk svekkelse som påvirker fordøyelsessystemet. Det kan ha en negativ innvirkning på din evne til å konsumere mat og avhende kroppsavfall. Symptomene kan variere fra små abdominale kramper til alvorlige og farlige infeksjoner for livet. Som et resultat, oppfyller den definisjonen av funksjonshemning Dell’Ada.

Basert på # 8217; ADA, kan noen med funksjonshemninger be om en «8220; rimelig innkvartering & # 8221; til arbeidsgiveren din. L’ADA definerer & # 8220; en rimelig innkvartering & # 8221; Som en justering som ikke ville skape noen & # 8220; Indubbean sykdom & # 8221; For arbeidsgiveren. For eksempel kan en ansatt med Crohns sykdom be deg om å sitte i nærheten av badet. De kan også be om å jobbe hjemmefra, ved hjelp av telearbeidsteknologi.

Hvis du starter telearbeid, kan aktivitetene som er utført tidligere på kontoret tilordnet dine kolleger. På en arbeidsplass med en rekke ansatte kan det være håndterbart. I en «8217 selskap med et lite overbelastet stab, kan det tolkes ekstra oppgaver som en årsak til» 8220; gjeldende vanskeligheter & # 8221;. Det er derfor noen situasjon må bestemmes ved en tilfeldighet. Telearbeid kan være rimelig på en arbeidsplass, men ikke i en annen.

Arbeidsgivere som ikke respekterer retningslinjene fra # 8217; ADA driver risikoen for å bli saksøkt av US Department of Justice i en føderal domstol. I følge Forening av forretningskonsulenter, Transgressorer for første gang er gjenstand for sivile sanksjoner opp til $ 55.000. De kan møte $ 110.000 for senere brudd.

Å konsultere http: // www.Ada.Gov / For å finne mer informasjon om arbeidsplassene dine.

Du bør ta permisjon?

Hvis du møter en seriøs Crohn-forverring som hemmer din evne til å jobbe, kan du vurdere å ta en pause. Du kan også be om å forlate hvis noen du bryr deg om det, har et seriøst angrep av Crohn.

Under Lov om familiær og medisinsk permisjon Fra 1993 (FMLA), kan du ha rett til maksimalt 12 uker fravær fra rettferdiggjort og ubetalt arbeid hvis du eller et familiemedlem lider av en & # 8220; alvorlig helsetilstand & # 8221; Som Crohn. Bare selskaper med 50 eller flere ansatte er pålagt å overholde FMLA. Din arbeidsgiver kan bestemme om eller ikke være fordeler og betale under permisjonen.

Forsvare dine rettigheter

Crohns sykdom kan påvirke helse og produktivitet på plass. I noen tilfeller kan det begrense din evne til å fullføre jobben. Ikke nekte din rettigheter og arbeidsplassbeskyttelse.

Selv om det kan virke skummelt, snakk med din arbeidsgiver av din tilstand, kan hjelpe deg med å håndtere det. Ha en oppriktig samtale på arbeidsplassen din bekymringer. Snakk om tilpasninger eller tilpasninger som kan hjelpe deg med å spille arbeidet ditt mens du klarer din tilstand. For eksempel, ta hensyn til muligheten for å be om permisjon hvis du opplever en forverring.

Om nødvendig kan legen skrive et klagebrev til arbeidsgiveren. Bør svare på deres behov for å finne rimelige løsninger for å dekke dine behov.