Cerebrovaskulær ulykke: Symptomer, behandling og forebygging

COS’er en cerebrovaskulær ulykke?

L’Cerebrovaskulær ulykke (CVA) er det medisinske begrepet for et slag. Et slag oppstår når blodet til en del av hjernen avbrytes av en blokk eller bryter et blodkar. Det er viktige tegn på et slag du bør være oppmerksom på og være oppmerksom på.

Kontakt lege umiddelbart Hvis du tror du eller noen rundt deg, kan du ha et slag. Jo mer raskt mottar behandling, jo bedre prognosen, siden et ubehandlet slag for lenge, kan forårsake permanent skade på hjernen.

Typer av cerebrovaskulær ulykke

Det er to hovedtyper av cerebrovaskulær ulykke eller slag: et iskemisk slag er forårsaket av en blokk; Et hemorragisk slag er forårsaket av brudd på et blodkar. Begge typer strekk frata en del av blodhjernen og oksygen, noe som forårsaker hjernecellens død.

Iskemisk hjerneslag

Et iskemisk slag er det vanligste og oppstår når en blodpropp blokkerer et blodkar og forhindrer blod og # 8217; oksygen for å nå en del av hjernen. Det er to måter som dette kan skje. En måte er et embolisk slag, som oppstår når en blodpropp danner et annet sted i kroppen din og innskudd i et blodkar i hjernen. L’Andre vei er et trombotisk slag, som oppstår når blodproppen dannes i et blodkar ALLE’interiør i hjernen.

Hemorragisk slag

Et hemorragisk slag oppstår når et blodkar bryter, eller blødninger, og hindrer derfor blodet i å nå en del av hjernen. L’Blødning kan forekomme i noen blodkar i hjernen eller kan forekomme i membranen rundt hjernen.

Symptomer på en cerebrovaskulær ulykke

Raskere kan du få en diagnose og behandling for et slag, desto bedre er prognosen din. Av denne grunn er det viktig å forstå og gjenkjenne symptomene på et slag.

Symptomene på Stroke Inkluderer:

 • Vanskelighetsgrad å gå
 • svimmelhet
 • Tap av balanse og koordinering
 • Vanskeligheter med å snakke eller forstå andre som snakker
 • nummenhet eller lammelse i ansiktet, benet eller armen, mest sannsynlig bare på den ene siden av kroppen
 • Sløret eller skjult syn
 • en plutselig hodepine, spesielt hvis ledsaget av kvalme, oppkast eller svimmelhet

Symptomer på et slag kan variere avhengig av’Individuell og hvor i hjernen har skjedd. Symptomene vises vanligvis alle «, selv om de ikke er veldig alvorlige, og de kan forverre over tid.

Husk akroniet & # 8220; rask & # 8221; Hjelpe folk å gjenkjenne de vanligste symptomene på slaget:

 • Ansikt: Den ene siden av ansiktet senkes?
 • ARM: Hvis en person har en tendens begge armer, et glidelås ned?
 • Tale: deres språk er unormalt eller forvirret?
 • Nå: Det er på tide å ringe nødtjenester og gå på sykehuset hvis en av disse symptomene er til stede.

Diagnose av en cerebrovaskulær ulykke

Helsepersonell har en rekke verktøy for å avgjøre om du hadde et slag. Legen din vil utføre en fullstendig fysisk undersøkelse, hvor du vil sjekke din styrke, dine reflekser, visningen din, ordet og sansene. De vil også sjekke en bestemt lyd i blodkarene i nakken. Denne lyden, som kalles et pust, indikerer en unormal blodstrøm. Til slutt vil de sjekke blodtrykket ditt, som kan være høyt hvis du hadde et slag.

Legen kan også utføre diagnostiske tester for å finne ut årsaken til # 8217; Stroke og lokalisere posisjonen. Disse testene kan inkludere ett eller flere av følgende:

 • Blodprøver: Legen din vil kanskje teste blodet ditt for koagulasjonstid, blodsukkernivåer eller # 8217; infeksjon. Alle disse kan påvirke sannsynligheten og utviklingen av et slag.
 • Angiogramma: et vinkelsogram, som innebærer tilsetning av en blodfarging og håndlinjen og # 8217; utførelse av en radiograf på hodet, kan hjelpe legen å finne blodkaret blokkert eller hemorragisk.
 • Carotid Ultralyd: Denne testen bruker lydbølger for å lage bilder av nakkefartøy. Denne testen kan hjelpe legen din å avgjøre om C’er en unormal blodstrøm til hjernen din.
 • TC-skanning: En TC-skanning utføres ofte umiddelbart etter utviklingen av et slags symptomer. Testen kan hjelpe leverandøren din til å finne problemområdet eller andre problemer som kan være forbundet med hjerneslag.
 • MR-skanning: En magnetisk resonans kan gi en’mer detaljert bilde av hjernen enn TC-skanningen. Det er mer følsomt enn en TC-skanning som den er i stand til å oppdage et slag.
 • EcoCardiogram: Denne bildebehandlingsteknikken bruker lydbølger til å lage en «8217; bilde av hjertet ditt. Kan hjelpe leverandøren din finne kilden til blodpropper.
 • Elektrokardiogram (EKG): Dette er en elektrisk vei i hjertet ditt. Dette vil hjelpe legen din til å avgjøre om en unormal hjertehytme er årsaken til et slag.

Behandling for en cerebrovaskulær ulykke

Behandling for slaget avhenger av hvilken type slag du har hatt. L’Behandlingsmål for iskemisk slag, for eksempel, er å gjenopprette blodstrømmen. Behandlinger for det hemorragiske slagmålet med å kontrollere blødningen;.

Behandling av # 8217; iskemisk slag

For å behandle et iskemisk slag, kan et stoff administreres for å oppløse blodpropper eller antikoagulant. Det kan også motta L’aspirin for å hindre et andre slag. Nødbehandling for denne typen slag kan inkludere medisinsk injeksjon i hjernen eller fjerning av en blokkering med en prosedyre.

Behandling av # 8217; hemorragisk slag

For et hemorragisk slag kan et stoff bli administrert som senker trykket i hjernen forårsaket av # 8217; blødning. Hvis blødning er alvorlig, kan kirurgi måtte fjerne overflødig blod. Det er også mulig at du trenger kirurgi for å reparere det ødelagte blodkaret.

Langsiktig prospekter for en cerebrovaskulær ulykke

C’er en periode med utvinning etter å ha hatt noen form for slag. Varigheten av utvinningen varierer avhengig av alvorlighetsgraden av # 8217; slag. Det kan være nødvendig å delta i rehabilitering på grunn av effekten av SHE Health, særlig av eventuelle funksjonshemninger som kan forårsake. Dette kan omfatte talebehandling eller sysselsettingsterapi eller arbeid med en psykiater, nevrolog eller annen helsepersonell.

Ditt langsiktige perspektiv etter et slag avhenger av noen faktorer:

 • Typen slag
 • Hvor mange skader forårsaker hjernen din
 • Hvor fort du kan motta behandling
 • Din generelle helse

Det langsiktige perspektivet etter at et iskemisk slag er bedre enn etter et hemorragisk slag.

Vanlige komplikasjoner som oppstår fra et slag, inkluderer vanskeligheter med å snakke, svelge, flytte eller tenke. Disse kan forbedres i ukene, i månedene og til og med gjennom årene etter et slag.

Forebygging av en cerebrovaskulær ulykke

Det er mange risikofaktorer å ha et slag, inkludert diabetes, atriell fibrillering og hypertensjon (høyt blodtrykk).

Som et resultat er det mange tiltak du kan adoptere for å forhindre hjerneslag. Forebyggende tiltak for hjerneslaget ligner på handlingene du vil ta for å forhindre hjertesykdom. Her er noen måter å redusere risikoen på:

 • Opprettholde normalt blodtrykk.
 • Limit L’Saturi og kolesterol.
 • Avstå fra røyking og drikke alkohol i moderasjon.
 • Diabetes kontroll.
 • Hold en sunn vekt.
 • Gjør regelmessig fysisk aktivitet.
 • Følg en diett rik på frukt og grønnsaker.

Legen din kan foreskrive medisiner for å hindre slaget hvis du vet at du er i fare. Mulige forebyggende legemidler for hjerneslag inkluderer narkotika som fluidiserer blod og forhindrer dannelsen av koaguli.