Vaginal hevelse: 10 årsaker og behandlinger

Dette er en grunn til bekymring?

Vaginal hevelse kan forekomme fra tid til annen og er ikke alltid en grunn til bekymring. Menstruasjon, graviditet og relasjoner kan alle forårsake hevelse i vaginalområdet, inkludert vaginale lepper (lepper).

Noen ganger kan hevelse være et resultat av en «8217, annen tilstand, sykdom eller forstyrrelse. I disse tilfellene er det viktig å forstå hva som forårsaker hevelse og hva som kan gjøres for å behandle det.

Hvis du utvikler feber som er lik eller større enn 101 ° C (38 ° F), begynner du å prøve sterke smerter eller begynne å bløde tungt, se etter en akutt medisinsk behandling.

Fortsett å lese for å lære mer om noen av de vanligste årsakene til vaginal hevelse og hva du kan gjøre for å lindre symptomer.

1. Irritasjon fra ting som indirekte påvirker skjeden

Kjemikaliene som er tilstede i hverdagslige produkter som vaskemiddel og boblebad, kan irritere den følsomme huden på vagina, vulva og lepper. Slik at de kan parfymerte produkter og hardt toalettpapir.

Hvis du har byttet til et nytt produkt eller har utviklet en følsomhet, kan du føle hevelse, kløe og brenne rundt vaginaen.

Hva kan du gjøre

Slutte å bruke et produkt som du tror kan ha effekter på skjeden din. Hvis l’irritasjon forsvinner, unngå produktet for å unngå hevelse og fremtidige problemer. Men hvis hevelsen fortsetter, må du kanskje snakke med legen din. De kan foreskrive en krem ​​for å lindre hevelse og andre symptomer.

2. Irritasjon fra ting som påvirker vaginaen direkte

Objektene du bruker direkte All’interiør eller rundt skjeden kan også irritere vev og forårsake kløe, irritasjon og hevelse.

Dette inkluderer produkter for den feminine hygiene som:

 • Dusjer og vasker
 • Smøremidler
 • Latex kondomer
 • creme
 • tamponger

Hva kan du gjøre

Slutte å bruke produktet du tror kan være ansvarlig for # 8217; irritasjon. Hvis du ikke er sikker, kontakt legen din. Hvis hevelsen stopper etter å ha stoppet med produktet, kjenner du skyldige. Hvis hevelsen fortsetter eller forverres, kontakt legen din.

3. Voldelige relasjoner eller annet vaginal traumer

Hvis skjeden ikke er tilstrekkelig smurt under samleie, kan L’friksjon forårsake ubehag under kjønn og skape problemer etter.

På samme måte kan traumer fra seksuell aggresjon forårsake hevelse, smerte og vaginal irritasjon.

Hva kan du gjøre

I de fleste tilfeller trenger du ikke forsiktighet. Bruk en benk-topp smertestillende (OTC) opp til forsvinden av hevelse og følsomhet.

Kjøp smertestillende midler på nettet.

Et voldsomt seksuelt forhold kan rive huden ALLE’interiør i skjeden, så vær oppmerksom på tegn på infeksjon, for eksempel tap og feber.

Hvis du har lidd A’seksuell aggresjon eller du ble tvunget til å utføre en «8217; seksuell aktivitet, bør du søke hjelp fra en kvalifisert helsetjenester operatør. Organisasjoner som den Nasjonal voldtekt av voldtekt, misbruk og incest (Rainn) Tilbyr støtte for voldtektsofre eller seksuell aggresjon. Du kan ringe den nasjonale hotline for seksuell vold 24 timer i døgnet, 800 dager av 656 av Rinn på 4673-Xnumx-Xnumx for anonym og konfidensiell hjelp.

4. Bakteriell vaginose

En forsiktig balanse mellom gode bakterier for å beskytte vaginalt miljø og holde potensielt dårlige bakterier under kontroll og andre organismer holder den sunne vaginaen. Noen ganger vokser dårlige bakterier for fort og er mer tallrike enn gode bakterier. Dette kan føre til bakterielle vaginose symptomer (BV).

I tillegg til hevelse, kan du eksperimentere:

 • klø
 • Fiery
 • En lukt eller en fiskutladning

BV er den mer vanlig Vaginal infeksjon hos kvinner i alderen 15 og 44, ifølge sentre for sykdomskontroll og forebygging (CDC). Det er ikke klart hvorfor BV utvikler seg, men det er mer vanlig hos folk som har sex. Men selv folk som aldri har hatt sex, kan utvikle den.

Hva kan du gjøre

Noen mennesker trenger ikke omsorg for BV. L’Bakteriell balanse kan gjenopprette naturlig. Hvis symptomene er irriterende, kan disse hjemmemedisinene hjelpe.

Hvis symptomene fortsetter etter en uke, bør du konsultere legen din. De kan foreskrive et antibakterielt stoff. Disse stoffene kan tas oralt, eller du kan bruke en gel satt inn i skjeden.

5. Gjær infeksjon

A’gjærinfeksjon oppstår når en eller flere kandidale sopparter (vanlige Candida albicans) vokser utover de typiske mengdene i skjeden. Tre på fire Kvinner opplever minst en’gjærinfeksjon i deres liv.

I tillegg til hevelse, kan en Geast infeksjon forårsake:

 • uro
 • Fiery
 • smerte under urinering
 • Ubehagelig seksuell forhold
 • rødhet
 • Ricotta lignende utslipp

Gi en’se på vår fargeguide for vaginale tap for å se hva som er normalt, og når du skal se legen din.

Hva kan du gjøre

Gjærinfeksjoner kan behandles med både motbenk antifungal narkotika og medisinsk resept. Hvis du allerede har hatt en «8217» gjærinfeksjon, kan du kanskje bruke en OTC-antifungal behandling for å klargjøre symptomene.

Kjøp Antifungal Behandlinger her for L’gjærinfeksjon.

Men hvis dette er din første gjærinfeksjon, bør du konsultere legen din for diagnose. Mange andre forhold er lett forvirret med en Geast-infeksjon, og hvis du ikke behandler det riktig, kan en «8217 vaginal infeksjon bli verre.

6. Cervicitt

En betent (cervicitt) livmoderhals er ofte et resultat av en seksuell overføringssykdom (MST).

Hans vanlig forårsaket av seksuelt overførbare sykdommer som:

 • Chlamidia
 • kjønnsherpes
 • gonoré

Men ikke alle de som utvikler cervicittet, har en MST eller en annen type infeksjon.

Noen kvinner kan ha cervicitt og ikke vise noen symptomer. Men i tillegg til hevelse, kan cervicitt også forårsake:

 • bekken smerte
 • Blodige eller gule vaginale tap
 • identifisere mellom perioder

Hva kan du gjøre

Det er ingen standard behandlingskurs for cervicitt. Legen vil bestemme det beste alternativet for deg basert på symptomene dine og den underliggende årsaken til betennelsen.

På legenes klinikk vil du gjøre en fysisk eksamen som sannsynligvis vil inkludere en bekkenundersøkelse der de samler en flytende pute over eller nær tvilsområdet for analysen, for å lete etter en mulig smittsom årsak. Reseptbelagte legemidler, inkludert antibiotika og antivirale legemidler, kan bidra til å eliminere betennelsen og avslutte symptomene dersom cervicittet har blitt forårsaket av en infeksjon på 8217;.

7. Kjønnsherpes

L’genital herpes, som er forårsaket av viruset til’herpes simplex (HSV), er en av de mer vanlig Seksuelt overførbare sykdommer i USA. Ifølge CDC er HSV-infeksjoner tilstede i mer enn 1 på hver 6 personer Fra 14 til 49 år.

I infiserte mennesker, l’genital herpes forårsaker bunter med små smertefulle blærer. Disse blærene har en tendens til å briste og kan transflate en klar væske. Etter at de eksploderte, blir flekkene til smertefulle sår som kan ta minst en uke for å helbrede.

I tillegg til hevelse, kan du også oppleve:

 • smerte
 • feber
 • Kropps smerte

Ikke alle med kjønnsherpene vil ha et blærende utbrudd. Noen mennesker vil ikke ha noen symptomer, og andre kan se en fremspring eller to som utveksler for inngrodd eller kviser. Selv uten symptomer, kan du fortsatt sende MST til en seksuell partner.

Hva kan du gjøre

Behandling kan ikke ta vare på kjønnsherpene, men reseptbelagte av antivirale stoffer kan redusere og forhindre epidemier. Anti-Herpes-stoffer tatt hver dag kan også forhindre risikoen for å dele herpesinfeksjon med en partner.

8. Svangerskap

Graviditet endrer seg mye i en kvinnes kropp. Når fosteret vokser, kan trykket på bassenget føre til at en stagnasjon av blod og andre væsker ikke kan renne godt. Dette kan forårsake hevelse, smerte og ubehag i skjeden. Finn ut andre måter som graviditet kan påvirke vaginal helse.

Hva kan du gjøre

Ligger eller hviler ofte kan bidra til å lindre dreneringsproblemer mens du fortsatt er gravid. Når barnet er levert, bør hevelsen ende. Men hvis andre symptomer oppstår, eller hvis hevelse og ubehag er for tunge, snakk med legen din.

9. Cyster eller abscesser av Gartners kanal

Kanalen av Gartner refererer til resterne av en vaginal kanal som danner i et foster. Denne oppførselen forsvinner vanligvis etter fødselen. Men hvis en rest forblir, kan den holde fast i vaginalveggen og cyster kan utvikle seg der.

Cyste er ikke en grunn til bekymring med mindre du begynner å vokse og forårsake smerte eller smittet. En infisert cyste kan danne en abscess. Cyster eller # 8217; abscess kan oppfattes eller settes som en masse utenfor skjeden.

Hva kan du gjøre

De hoved Behandling for en cyste eller abscess av den betydelige Gartner-kanalen er kirurgi. Fjerning av cyster eller # 8217; abscess bør eliminere symptomer. Når de er fjernet, bør symptomene forsvinne.

10. Cyster eller abscesser av bartolini

Bartolini kjertler ligger på begge sider av vaginalåpningen. Disse kjertlene er ansvarlige for produksjonen av smørende slim for skjeden. Noen ganger kan disse kjertlene bli smittet, fylt med pus og form abscesser.

I tillegg til vaginal hevelse kan en cyste eller en abscess forårsake:

 • smerte
 • Fiery
 • uro
 • blødning

Hva kan du gjøre

Behandlingen av cyster eller abscesser av Bartolini er ikke alltid nødvendig. En liten cyste kan renne alene og symptomene vil forsvinne.

En semi-up & # 8211; En varm og grunne tank fylt med varmt vann og noen ganger tilsatt salt & # 8211; Det kan lindre smerte og ubehag. Du kan sitte i karet flere ganger om dagen i maksimalt en uke for å lindre symptomene.

Kjøp Online Seat Kits for Seter.

Men hvis tegnene og symptomene blir for tunge, kan legen foreslå deg med en antibiotisk terapi for å behandle infeksjonen. De kan også foreslå cysten kirurgisk drenering. I de mest alvorlige tilfellene kan Bartolini-kjertelen kreve kirurgisk fjerning.

Når du skal se legen din

Hevelsen i skjeden fra tid til annen kan ikke være en årsak til bekymring.

Du bør konsultere legen din dersom:

 • Andre symptomer oppstår, for eksempel feber eller kulderystelser
 • Dine symptomer varer mer enn en uke
 • Hevelsen blir for smertefullt

Legen din kan gjennomføre en bekkenundersøkelse for å lete etter en årsak. De kan også utføre blodprøver eller prøver av prøver for å oppdage mulige seksuelt overførbare sykdommer og må kanskje utføre en vevbiopsi.

Til du ser legen din og du har en diagnose, avslappet av samleie. Dette kan bidra til å forhindre å dele en MST med partneren din.