Utbrenthet og vektøkning

En krevende arbeidsmengde på jobb eller skole kan øke stressnivået og midjen. Her er hva du kan gjøre med det.

Del på PinterestÅ føle seg tom for jobb eller skole kan føre til usunn oppførsel som kan føre til at noen går opp i vekt. Getty bilder

Utmattelse og arbeidstretthet kan være skadelig for noe mer enn moralen din. De kan også være forferdelige for midjen din.

En ny studere Forskere fra University of Georgia i Athen fant at voksne som føler seg overarbeidet eller utmattet ofte engasjerer seg i en rekke usunn atferd som kan føre til vektøkning.

Forskerne rekrutterte nesten 1000 menn og kvinner som jobbet heltid. De ba dem svare på spørsmål om arbeidsbelastningen og følelsen av utmattelse eller utmattelse. De ba også studiedeltakerne om å rapportere sine spise- og treningsvaner.

Resultatene viste at ansatte med tyngre eller mer krevende arbeidsbelastninger var mer sannsynlig å engasjere seg i følelsesmessig spising og spising uten å stoppe. De har også en tendens til å velge mat som inneholder mer fett.

Deltakere som var utslitt viste den samme usunne oppførselen. De trente også mindre, noe som ytterligere øker potensialet for vektøkning.

«Det gir perfekt mening at kronisk arbeidsrelatert stress manifesterer seg i negativ helseatferd og vaner,» sa den kliniske psykologen Carla Marie Manly, PhD. «Den menneskelige psyken og den fysiske kroppen har en begrenset mengde energi. Når energien er oppbrukt eller nær utmattelse, vil ikke systemene fungere med optimal kapasitet. «

Hun la til: «Når det kommer til spise- og treningsvaner, kan den overstressede medarbeideren ganske enkelt være så utmattet fra jobben at sinnet ubevisst eller bevisst sier,» Hei, jeg er utslitt. Jeg vet at jeg burde trene og spise godt, men jeg har bare ikke tid eller energi.». Når denne syklusen gjentar seg, dannes sterke nevrale veier og vanlig usunn atferd blir normen.

Utbrenthet er et anerkjent helseproblem

International Classification of Diseases (ICD) la utbrenthet til listen over diagnoserbare syndromer i 1992.

I 11. revisjon av ICD, som vil bli utgitt i 2022, utvider definisjonen av syndrom, og gjør det klart at utbrenthet er et resultat av arbeidsstress og relatert utmattelse.

Noen selskaper og selskaper anerkjenner den langsiktige effekten som dette stresset, dårlig egenomsorgspraksis og mangel på mosjon kan ha på arbeidsstyrken deres.

Faktisk har bedrifter implementert velværeprogrammer på arbeidsplassen det siste tiåret eller så. Mange av dem fokuserer på vektkontroll og generell velvære, aspekter ved helse som øker helsekostnadene for bedriften og kan føre til en reduksjon i produktiviteten i fremtiden.

Men ett element som ser ut til å mangle i mange av disse velværeprogrammene er oppmerksomheten på å håndtere behovene til en jobb. Som denne forskningen viser, kan disse kravene spille en betydelig rolle for en ansatts helse.

«Arbeidsgivere kan gjøre mye for å skape samarbeidende arbeidsmiljøer som reduserer stress og gir positiv, lite konkurransedyktig energi,» sa Manly. «Tydelige medarbeidermål, fleksibel arbeidstid og rimelige forventninger fremmer også positive og stressfrie arbeidsmiljøer».

Manly sier også at arbeidsgivere kan vurdere å ansette mottakelige og støttende menneskelige ressurser fordi de er «viktige for å redusere generelt stress, gi stressreduserende læringsmuligheter og legge til rette for kontinuerlig støtte for stressede ansatte».

Hjelp deg selv å unngå utbrenthet

«Det er en konstruksjon i psykologisk forskning kalt ‘selvkontroll’ som er godt forstått og er veldig mye en del av vårt daglige liv,» sa han Chandler Chang, PhD, psykolog og grunnlegger av Terapilaboratorium. «Selvkontroll er det som driver oss til å gjøre ting som vi i utgangspunktet kanskje ikke vil gjøre, men som bidrar til vårt langsiktige velvære.»

Dette inkluderer ting som trening, god ernæring og egenomsorg, som kan hjelpe folk til å leve sunnere.

«Det fascinerende med selvkontroll er at det fungerer som en bensintank,» sa han. «På begynnelsen av dagen er selvovervåkingstankene våre fulle, men på slutten av dagen, spesielt en lang og slitsom arbeidsdag, er tankene våre tomme.».

Kort sagt, når du har lite energi, må du kjempe mot mange instinkter for å overvinne deg selv.

«Folk klandrer ofte seg selv når energien går tom og tar mindre sunne valg, men det handler faktisk mer om å holde reservoaret av selvkontroll full,» sa Chang.

Her er noen tips som kan hjelpe:

1. Vær oppmerksom

Det første trinnet for å snu problemet er å gjenkjenne det og deretter være villig til å gjøre noe med det.

«Bevæpnet med ikke-dømmende selvbevissthet, kan individet sakte men sikkert ta sunnere langsiktige valg,» sa Manly. «For eksempel, på søndager er det mulig å tilberede sunne lunsjer og middager for å gi enklere og sunnere ernæring i en travel uke.»

2. Be om avbrudd og begrensninger

Arbeidsgivere kan hjelpe sine ansatte med å holde «bensintankene» fulle ved å tilby pauser og sette sunne grenser, samt ikke sende kvelds-e-poster. Hvis arbeidsgiveren din ikke gir disse grensene eller du synes de fortsatt er for påtrengende, be om justeringer.

3. Fokuser på søvn

En god søvn kan dekke mange sykdommer. Dårlig søvn kombinerer arbeidsrelatert stress og angst.

«Til å begynne med kan stress undertrykke appetitten, men når det er langvarig, kan det føre til trøstende spising eller overdreven nytelse med mat og alkohol,» sa han Sabina Brennan, PhD, en klinisk psykolog ved Trinity College Dublin og forfatter av «100 dager for en yngre hjerne. «» Når du sover lite eller sover avbrutt, vil du spise mer neste dag. Å sove bare fire timer i seks dager er nok til å presse kroppen din til en prediabetisk tilstand. «

4. Gå til Human Resources

Hvis din beste innsats for å rette opp trettheten og utbrentheten din ikke innebærer noen endringer, kan det være lurt å søke støtte og veiledning fra bedriftens HR-stab, sier Manly.

Disse personene er profesjonelle med erfaring i å hjelpe ansatte med å løse arbeidsrelaterte problemer og finne fornuftige løsninger. Å påpeke bekymringene dine til dem kan ikke bare hjelpe deg; det kan hjelpe andre i samme båt som deg på sikt.