Ulcerøs kolitt: Min eksplosjon i 3 ord

Mitt navn er Shawtel Bethea, og jeg ble diagnostisert med ulcerøs kolitt (CU) da jeg var 17. Nå er jeg 25 år gammel, og jeg hadde min rette dose av forverringer.

En flare UC kan være mange ting, men når du ble bedt om å beskrive det på bare tre ord, var disse de første som kom til tankene mine.

Hjelpeløs

For litt & # 8216; mine raketter fikk meg til å føle meg maktesløs, som om det ikke var noe jeg eller noen andre kunne gjøre for å lindre smerten min.

Jeg var under den verste typen angrep som noen kunne bære: et selvpåført angrep, som jeg ikke hadde kontroll på. Ikke l’Jeg startet og klarte ikke å stoppe det. Jeg følte meg fanget, uten måte å komme seg ut av det.

drenering

Å leve med smerten av betennelse og konstante sårdrivelser er vanskelig og kan tømme deg nesten alt. Flammene kan stjele styrke og energi som du ikke engang innser at du har til jeg forsvant.

Mine raketter har psykisk tørket opp, fysisk, følelsesmessig. Og når de er veldig dårlige, tørket de meg selv helt med all den lykken.

Empowering

Gjennom smerte, fant jeg makt. Jeg fant en bedre følelse av meg selv, og jeg valgte å bruke mine erfaringer for å lindre de andre. Jeg begynte å skrive på bloggen og dele det jeg hadde lært.

Til slutt fant jeg et ekstraordinært samfunn av mennesker som meg, som bor og trives til tross for raketter og # 8217; uforutsigbarhet av intestinal inflammatorisk sykdom. Mine raketter presset meg til å bli bedre.

Hva andre har sagt

Jeg tok Facebook for å spørre andre medlemmer av UC-fellesskapet som de ville beskrive sine raketter i tre ord. Her er det jeg fant:

& # 8220; unnvikende, destruktive og en velsignelse.& # 8221; & # 8211; Jaime Weinstein

Jaime har valgt & # 8220; unnvikende & # 8221; fordi det tok nesten 20 år å være tilstrekkelig diagnostisert og behandlet, selv om sykdommen var i vanlig syn. Han valgte & # 8220; destruktive & # 8221; Fordi han mistet alt fra jobb til huset. Men fremfor alt, Jaime beskrev en flare som en & # 8220; velsignelse & # 8221;. Kontinuerlig tap l’de har jordet og ydmyket, og tillot dem å ta vare på sitt liv og finne kjæresten sin, Matthew.

Krisen har forvandlet til en & # 8217;.& # 8221; & # 8211; Rasheed

Mens Rashed’s UC-raketter tok noen av hans vanskeligste øyeblikk, har de også åpnet muligheter til å gjøre ting han aldri ville forestille seg.

& # 8220; panikk, utmattelse, barriere.& # 8221; & # 8211; Megan Starshak

Megan valgte & # 8220; Panic & # 8221; På grunn av UC rakett haster og ikke vite når man treffer og forårsaker en alvorlig katastrofe. Han valgte & # 8220; L’Fordi raketter kan veie ned fysisk og følelsesmessig, og til og med senke sin følelse av håp, siden du aldri vil vite når du har en pause i å kjempe mot en konstant kamp. Til slutt valgte han & # 8220; barriere & # 8221; Fordi, selv om alles livsmål er forskjellige, kan raketter og symptomer sikkert hindre det.

& # 8220; lysende, destruktiv, drivstoff.& # 8221; & # 8211; Brooke Abbott

Brooke’s UC-raketter forandret henne hele livet. De tok bort mange ting, men det bidro til å være en person som ikke måtte være, og for dette er det bedre.

L & # 8217;

Våre ord og setninger er forskjellige, men samtykket er klart: rakettene er som en tyv om natten, ikke veldig prangende, men skadelig. Uten unnskyldning, kan de ta noe verdiløst uten minimum bekymring. UC-raketter kan skade livene til mennesker både internt og eksternt. Men til slutt kan de fortsatt legge plass til … Inspirasjon og # 8217; Mulighet for å utlede fra leksjonene som er igjen.

Shawntel Bethea har blitt diagnostisert med ulcerøs kolitt Alle’Alder 17. Nå 25 år gammel, er det en blogger og tilhenger av pasienter som arbeider for å normalisere og destigere samtaler relatert til inflammatoriske tarmsykdommer og mental helse. Du kan finne andre Shawttel arbeid på Kroniskstrong.com.