Tren en om morgenen: 13 fordeler, forskning, forslag og mer

Når det gjelder trening, er den beste tiden på dagen for å starte en treningsøkt, hva du kan gjøre hele tiden. Hver og en er annerledes. Øyeblikket & # 8220; høyre & # 8221; Det avhenger av faktorer som dine preferanser, livsstil og kropp.

Selv om det ikke er gyldig svar for alle, har morgen treningsøkter noen fordeler. La oss gi en’se på de potensielle fordelene med en første svetteøkt.

fordeler

Hvis du ikke vil starte en kjøttutviklingsrutine, bør du vurdere følgende fordeler.

1. Mindre distraksjoner

Morgen treningsøkter betyr generelt at du er mindre utsatt for distraksjoner. Når du våkner for første gang, har du ikke begynt å møte listen over ting å gjøre om dagen. Det er også mindre sannsynlig at du mottar telefonsamtaler, tekstmeldinger og e-post.

Med mindre distraksjoner, er du mer sannsynlig å utføre treningen din.

2. Varme

Om sommeren vil trening om morgenen føle seg mer komfortabel, siden den heteste delen av dagen er fra 10: 3 til Xnumx: Xnumx. Det er tilrådelig å unngå øvelsen ALLE’åpen i denne perioden.

Hvis du foretrekker aktiviteter alle’åpen, er det bedre å trene tidlig om morgenen, spesielt på veldig varme dager.

3. Sunnere mat valg

En morgen trening kan gi tonen for en sunnere dag.

I en 2018-studie publisert i Internasjonal Journal of Obesity, 2.680 Universitetsstudenter fullførte en 15-ukers tidsplan. Hver uke involvert tre 30-minutters kardio økter.

Studentene har ikke blitt bedt om å endre sine matordninger. Men de som har vært trofaste mot programmet, har gjort sunnere mat valg, som å spise mindre rødt kjøtt og stekte matvarer.

Selv om studien ikke har testet den beste tiden på dagen til å trene, viser resultatene hvordan øvelsen kan inspirere en «Sunnere strømforsyning». Tren deg selv snart kan oppmuntre deg til å gjøre sunnere valg i løpet av dagen.

4. Større klokke

En morgen trening kan være bedre korrespondanse for hormonelle svingninger i kroppen din.

Cortisol er et hormon som holder deg våken og årvåken. Det kalles ofte stresshormonet, men bare forårsaker problemer når CE N’det er for mye eller for lite.

Vanligvis øker kortisol om morgenen og reduserer om kvelden. Når sin topp rundt 8 am

Hvis du har en sunn sirkadian rytme, kan kroppen din være klar til å trene akkurat nå.

5. Mer generell energi

L’Regular mosjon er utmerket for å øke energien og redusere tretthet;. Når du trener, reiser oksygen og næringsstoffer til hjertet og lungene. Dette forbedrer ditt kardiovaskulære system, motstand og generell motstand.

Trener snart, du kan føle deg mer energisk gjennom dagen.

6. Bedre konsentrere seg

L’Fysisk aktivitet forbedrer også konsentrasjon og konsentrasjon, uavhengig av når du gjør det. Men hvis du har problemer med å konsentrere seg om dagen, kan en morgen trening bare være billetten.

Et 2019-studio publisert i British Journal of Sports Medicine oppdaget at 8217; morgenøvelse forbedrer oppmerksomheten, den visuelle læringen og beslutningsprosessen.

I studien fullførte deltakerne en syklus med 8-timers forlenget sittende dager med og uten 30 minutters morgen tur på tredemølle. Om noen dager har de også gjort turer på 3 minutter hvert 30. minutt.

Dagene med morgenøvelsen var forbundet med bedre kognisjon i løpet av dagen, spesielt hvis det kombineres med vanlige pauser.

7. Beste humør

L’Fysisk aktivitet er et naturlig middel for stress. Under øvelsen din produserer hjernen din flere endorfiner, nevrotransmittere i & # 8220; velvære & # 8221; Bak buzz av en løper. Det virker også som en distraksjon av engstelige tanker.

L’Morgenøvelse er en fin måte å starte dagen med et positivt notat. Du vil også føle en følelse av realisering, noe som gir deg en optimistisk utsikt for dagen.

8. Støtte vekttap

De første treningsøktene kan være det beste å gå ned i vekt, ifølge et lite 2015-studio publisert på Ebiomedicine.

I studien utøvde 10 unge menn om morgenen, om ettermiddagen og om kvelden i separate økter. Forskere har oppdaget at fettforbrenning i 24 timer var høyere da de trente om morgenen før frokost.

Hvis du prøver å gå ned i vekt, kan morgenen hjelpe deg.

9.’appetitt

Generelt, # 8217; trening bidrar til å justere appetitten som reduserer grillen, hormonhormonet. Øker også hormonene av mathet, slik som peptid og peptid-1 som ligner på glukagon.

Imidlertid kan trening om morgenen ytterligere sjekke’appetitten.

I en 2012-studie publisert i Medisin og vitenskap i sport og i # 8217; trening, 35 kvinner gikk på en tredemølle i 45 minutter om morgenen. Deretter målte forskerne hjernens bølger av kvinner mens du ser på blomsterfotografier (kontroll) og mat.

En uke senere ble prosessen gjentatt uten morgenøvelse. Forskerne fant at kvinners hjerne hadde et sterkere svar på matfotografier da de ikke trente om morgenen.

Dette antyder at morgen treningsøkter kan forbedre måten hjernen reagerer på matsignaler.

10. Øk Dell’total aktivitet

Fordelene med tidlig trening slutter ikke om morgenen. I henhold til samme studie av 2012 i Medisin og vitenskap i sport og i # 8217; trening, L’Morgenøvelse er forbundet med mer bevegelse i løpet av dagen.

Etter å ha gått i 45 minutter om morgenen viste deltakerne en økning i «8217; fysisk aktivitet i de neste 24 timene.

Hvis du ønsker å leve en mer aktiv livsstil, # 8217; morgenøvelse kan gi deg en hånd.

11. Glykemisk kontroll

L’fysisk aktivitet er en viktig del av type 1 diabetes management (T1dm). Men for folk med T1DM, kan det være vanskelig å trene. L’Øvelse innebærer risikoen for hypoglykemi eller lavt blodsukkernivå.

Et 2015-studio publisert i Journal of Diabetes Science and Technology Han fant ut at 8217; morgenøvelse reduserer denne risikoen. I studien har 35 voksne med T1DM utført to separate økter av morgen og ettermiddagsøkter på tredemølle.

Sammenlignet med ettermiddagsøkter presenterte morgen treningsøkter en lavere risiko for hypoglykemiske hendelser etter aktivitet.

Forskere tror at kortisol kan være på spill. I tillegg til økende årvåkenhet bidrar kortisol også å kontrollere blodsukkeret. Lavere nivåer, som forekommer i løpet av dagen, kan legge til rette for utvikling av # 8217; hypoglykemi.

12. Blodtrykksstyring

I USA, 1 hos voksne 3 lider av høyt blodtrykk eller høyt blodtrykk. L’Fysisk aktivitet er en av de beste måtene å naturligvis kontrollere hypertensjonen på;. Men ifølge en liten studie av 2014 publisert i Vaskulær helse og risikostyring, Trening om morgenen kan være det beste trekket.

I tre separate økter utøves 20 perspennings voksne på en tredemølle kl. 07.00, på 7: xnumx og xnumx: xnumx. Deltakerne hadde også en medisinsk enhet for å overvåke blodtrykksvaret.

Forskere har oppdaget at gunstigere blodtrykksendringer har skjedd på 7: xnumx treningsdager.

1. 3. Søvnforbedring

Toget tidlig kan være akkurat det du trenger å hvile godt om natten. Samme studie av 2014 i Vaskulær helse og risikostyring De viste at voksne sov bedre på dager da de trente klokken 7

Etter morgen treningen brukte deltakerne mer tid i dyp søvn og har opplevd mindre nattvakninger. De brukte også mindre tid til å sovne.

Gjør øvelse alt’åpent om morgenen gir det enda flere fordeler knyttet til søvn. L’Eksponering for lys i de tidlige dagene på dagen kan bidra til å øke melatoninnivåene om natten.

Du bør spise før?

Mens treningen før frokost har noen fordeler, er det viktig å stabilisere blodsukkernivået før / # 8217. Ellers vil kroppen din ha problemer med å støtte treningen din.

Før # 8217; morgenøvelse, forbruker et lett måltid rikt på karbohydrater og proteiner. Disse næringsstoffene vil gi energi og forberede muskler for øvelsen.

Ideelle pre-workoout måltider inkluderer:

 • Peanøtt banan og smør
 • Mel d’havre med mandelmelk og bær
 • Gresk yoghurt med epler

Spiser disse matene fra en til tre timer før trent. Du må kanskje eksperimentere for å se hvilken tid det fungerer best for deg.

Etter øvelsen må du fylle opp reserver av karbohydrater og proteiner i kroppen din. Innen 15 minutter fra # 8217; trening, nyt et etter-trening måltid, som:

 • Tyrkia sandwich med full hvete brød og grønnsaker
 • Smoothie med pulverisert protein og frukt
 • Gresk yoghurt med bær

Ikke glem å drikke rikelig med vann før og etter treningen.

Morgen vs kveld

Generelt er trening om morgenen bedre fordi det er lettere å engasjere seg og avslutte før dagens ansvar.

Om kvelden føler mange mennesker trette etter jobb eller skole. Det kan være vanskelig å finne motivasjon eller tid til å trene. Trening om natten kan også øke energien, noe som gjør det vanskelig å sovne.

Men dette betyr ikke at kvelds treningsøkter ikke har fordeler. Mulige fordeler inkluderer:

 • Høyeste kroppstemperatur. Kroppstemperaturen din er høyere mellom 4: 5 og XNUMX: XNUMX. Dette er det ideelle fordi musklene dine allerede er oppvarmet.
 • Større styrke og motstand. Sammenlignet med morgenen, er din styrke og styrke høyere om ettermiddagen.
 • Flere trening følgesvenner. Det kan være lettere å finne treningskammerater i løpet av dagen.
 • Bli kvitt stress. Etter en lang dag kan du trene deg om å slappe av og eliminere stress.

Videre kan forskjellige øyeblikk av dagen være det beste for ulike typer trening. For eksempel kan en intens spinn leksjon være den ideelle om morgenen, mens en avslappende yoga rutine kan være mer praktisk om natten.

Det er alltid bedre å trene i # 8217; tid på dagen som fungerer best for deg. En konstant trening når som helst på dagen er bedre enn usammenhengende morgenøvelser.

Tips for å starte

Med tid og tålmodighet kan du starte din morgen treningsrutine. Slik får du det til å skje:

 • Sov godt. En god natts søvn er viktig for å våkne tidlig. Prøv å sove fra syv til åtte timer.
 • Gradvis regulerer treningstid. I stedet for å starte en treningsøkt klokka 6, må du langsomt flytte treningstiden din alltid før.
 • Forbered utstyret ditt for trening;. Før du går til sengs, forbereder treningsklær, joggesko og andre ting som trengs for trening.
 • Forbered frokost på forhånd. Forbered en pre-workout energiserende måltid om kvelden før.
 • Møt en treningsfølelse. Å lage prosjekter med en venn er en fin måte å holde deg ansvarlig.
 • Trene deg som. Prøv nye øvelser og se hva du liker best. Når du virkelig liker en treningsøkt, blir det lettere å komme seg ut av sengen.

Bunnlinjen

Hvis du ønsker å starte en treningsrutine, bør du vurdere kjøtt trening. L’Tidlig trening vil hjelpe deg med å starte dagen med mer energi, konsentrasjon og optimisme. Dessuten, etter en morgen trening, er det mer sannsynlig å spise sunt og du sier aktiv i løpet av dagen.

Til tross for disse fordelene, ikke C’er et øyeblikk & # 8220; riktig & # 8221; for trening. Den beste tiden er hva du kan holde på lang sikt.