Plantkramper: Timing, beliggenhet og mer

Så’er anlegget?

Graviditet oppstår når et egg befruktes av sæd i fallopianrøret. Når befruktet begynner celler å multiplisere og vokse. Zigote, eller befruktet egg, reiser i # 8217; livmor og blir den som kalles morula. I # 8217; livmoren blir morelet en blastocyst og til slutt kryper inn i livmorbelegget i en prosess som kalles anlegg.

Selv om noen kvinner rapporterer å prøve kramper eller smerte under planteprosessen, vil ikke alle oppleve dette symptomet. Her er mer på plantekramper, så vel som andre tidlige graviditetsskilt og når du kanskje vil ta en graviditetstest.

Kramper og andre mulige symptomer

Symptomene på tidlig graviditet kan variere sterkt fra kvinner til kvinne. Noen kvinner opplever liten kramper ALLE’plante flere dager etter eggløsningen, mens andre nei.

Fordi du kunne føle kramper? Å få en graviditet, # 8217; befruktet ovum må holde seg til livmorbelegget. Når egget reiser langs Fallopice-rørene og blir en blastocyst, start anlegget i # 8217; livmor. L’plante gir å blastocyster en blodt slik at den kan begynne å vokse i et foster.

Sammen med kramper, kan du oppleve det som kalles blødning eller spotting fra anlegget. Dette skjer vanligvis 10 til 14 dager Etter unnfangelse, alle’Innecirculate i perioden med vanlig menstruasjon. Planteblødning er vanligvis mye lettere enn normal menstrual blødning.

Hvilke andre symptomer er mulige?

Det er mange andre første symptomer på graviditet du kan se. Det er viktig å merke seg at selv om noen kvinner kan få dem alle og være gravid, er det motsatte også mulig. Mange av disse symptomene kan også skyldes hormonelle endringer eller andre forhold.

De første symptomene på graviditet kan omfatte:

  • Mislykket syklus: En savnet periode er et av de mest å oppdage tegn på tidlig graviditet. Hvis din er relativt vanlig og kjent at det er sent, kan du være gravid.
  • Bryst ømhet: Du kan legge merke til at brystet svulmer eller føles ømt mens hormonene dine endres.
  • Muffty: Hvis du føler deg mer følelsesmessig enn vanlig, kan feilen være hormonelle endringer.
  • Mat Aversions: Du kan bli følsom for forskjellige smaker eller lukter, spesielt med mat.
  • Hevelse: Selv om hevelsen er vanlig før du starter syklusen, er det også et mulig tegn på graviditet. Enhver hormonell forandring kan utløse hevelsen.
  • Nasal overbelastning: Hormoner kan oppblåse slimosene i nesen og få dem til å føle seg kastet eller kvelende. Du kan også oppleve blødning fra nesen.
  • Forstoppelse: Hormonelle endringer kan også senke kroppens fordøyelsessystem.

Når man forventer symptomene på systemet;

C’Det er bare en kort tid når blastocystene kan implanteres i livmorveggen. Dette vinduet inneholder vanligvis dagene 6 til 10 Etter unnfangelse.

På dette tidspunktet senkes østrogennivåene og livmorveggen forbereder seg til å akseptere anlegget av’progesteronhormon.

Hvis blastocystene er implantert i livmorveggen, vil kroppen din begynne å danne deler av placenta. Innen to uker, L’menneskelig korionisk gonadotropinhormon (HCG) vil være tilstrekkelig til å utløse et positivt resultat av graviditetstesten.

Andre symptomer på tidlig graviditet kan begynne å utvikle seg umiddelbart etter den vellykkede planten.

Hvis graviditeten ikke har skjedd, vil østrogenivåene dine akkumulere igjen og livmorveggen vil forberede seg til å frigjøre seg selv. L’Start av menstruasjon vil gjenopprette menstruasjonssyklusen.

Når skal du ta en graviditetstest

Selv om du kanskje er fristet til å ta en graviditetstest ved første tegn på graviditet, må du vente en eller to uker.

L’hcg hormon må akkumulere i kroppen din før det oppdages av en urin eller blodprøve. Hvis du driver en graviditetstest før HCG har hatt tid til å akkumulere, kan du få en falsk negativ.

Urinprøver kan være positive blant 12 og 15 dager etter eggløsningen. Du kan konsultere legen din for en Urinanalyse på 8217 eller samle en benkprøve (OTC) på ditt lokale apotek. Imidlertid er ikke alle OTC-tester opprettet på samme måte, og sørg for at du leser pakken. Noen tester er mer følsomme enn andre, og symbolene som er forbundet med hvert resultat, er forskjellig fra testing.

Hvis du ønsker å bekrefte resultatene av urinprøven, eller hvis du vil ha et raskere resultat, snakk med legen din for å få en blodprøve. L’hcg hormon kan detekteres i blodet så snart som en uke Etter unnfangelse.

Når du skal se legen din

Husk at noen kvinner vil oppleve plantekramper og andre nei. I mange tilfeller er denne kramper mild og kan ikke ledsages av blødning eller spotting.

Det er mange tegn og symptomer ALLE’Begynnelsen av graviditeten, så hvis du mistenker å være gravid, bør du vurdere å gjøre en graviditetstest hjemme eller ring legen din for å planlegge laboratorietester.

Det er mange andre grunner til at du kan prøve kramper mellom perioder. Dette inkluderer Mittelschmerz, et tysk ord som beskriver krampen som kan advart av noen kvinner når egget frigjøres av Ovaia. Gasskramper eller fordøyelsessykdommer kan være skarpe og forekommer i # 8217; underlivet. Dette bør løses alene. Hvis smerten fortsetter eller hvis den er ledsaget av feber eller andre symptomer, kontakt legen din.

Hvis resultatet av graviditetstesten er positiv, fikser du en avtale med legen din. De kan veilede deg gjennom alternativene dine og diskutere tvil du kanskje har.

Blødning eller plante spotting forsvinner vanligvis på egen hånd. Imidlertid vil du kanskje nevne blødning eller andre vaginale tap til legen din, spesielt hvis blødning er rikelig eller ledsaget av kramper. I noen tilfeller kan blødning, smertefulle kramper eller passasje av væsker eller vev fra vagina være et tegn på spontan abort eller ekstrauterin graviditet.