Zantac for babyer: det er trygt?

Introduksjon

Zantac er et stoffhandel med overskudd av magesyre og relaterte forhold. Du kan også kjenne ham med sitt generiske navn, ranitidin. Ranitidin tilhører en klasse med narkotika kalt reseptorblokkere av reseptoren på # 8217; histamin-2 eller blokkere H2. H2-blokkere reduserer mengden syre produsert av noen mageceller.

Zantac kan også være en trygg og effektiv måte å redusere magesyren, mageforbrenning og smerte relatert i barnet, men det er noen forholdsregler. Finn ut mer om mageforbrenning hos barn og hvordan noen typer Zantac kan handle for å behandle det.

Forståelse av mageforbrenning hos barn

Noen barn produserer for mye magesyre. Muskelen mellom esophagus (eller # 8220; matrøret og magen kalles lavere esophageal sphincter. Denne muskelen åpnes for å tillate mat å flytte fra # 8217; esophagus til mage. Vanligvis lukker den for å hindre at syren sporer i # 8217; esophagus fra magen. I noen barn er imidlertid denne muskelen ikke fullt utviklet. Kan returnere litt & # 8216; av syre i # 8217; esophagus.

Hvis dette skjer, kan syren irritere esophagus og forårsake en brennende eller smerte. For mye syre refluks for for lenge kan forårsake sår eller sår. Disse sårene kan danne hvor som helst fra # 8217; esophagus og barnets mage til den første delen av tolvfingertarmen (tynntarmen).

Reduser barnets overskudd av magesyre, kan redusere irritabiliteten som har smerten av syre refluks etter fôret. Det kan også hjelpe barnet ditt å spise lettere, noe som forbedrer vektøkningen og reduserer vekttap. Når barnet ditt vokser, vil hans nedre esophageal sphincter begynne å fungere bedre og vil stryke mindre. Mindre spytter er oversatt mindre irritasjoner.

For mer informasjon om denne tilstanden, les tegnene og symptomene på syre refluks i nyfødte.

Former og dosering for nyfødte

Typen Zantac du kan gi til barnet ditt er tilgjengelig i en 15 mg / ml sirup. Det er bare tilgjengelig med medisinsk resept. Zantac benkformer er tilgjengelige, men bør bare brukes av personer i alderen 12 år eller eldre.

Fra 30-60 minutter til Zantac før du fôrer barnet ditt. Dosen er basert på deres individuelle vekt. Mål dosen Zantac sirup med en dropper eller en sprøyte for oral administrering. Hvis du ikke allerede har en, kan du finne begge måleverktøyene på apoteket ditt.

Dosering for magesår, Dell’esophagus og tolvfold

Typisk innledende behandling er 2-4 mg / kg kroppsvekt to ganger om dagen for 300 xNumx uker. Ikke gi barnet ditt mer enn xnumx mg per dag.

Mens sårhjelp, kan du administrere barnet ditt en vedlikeholdsbehandling med Zantac. Dosen er fortsatt 2-4 mg / kg, men du vil bare gi den en gang om dagen før sengetid. Denne behandlingen kan vare opptil ett år. Pass på at du ikke administrerer mer enn 150 mg per dag.

Dosering for GERD eller erosiv esophagitt

For å behandle gastroøsofageal reflukssykdom (GERD) eller den erosive esophagitt av barnet ditt, er den typiske dosen 2.5-5 mg / kg kroppsvekt to ganger om dagen. Barnets symptomer kan bli bedre innen 24 timer, men terapi for den erosive esophagitt varer vanligvis noen måneder.

Bivirkninger av zantac

De fleste tolererer Zantac ganske bra, men du kan få barnet ditt med bivirkninger. Disse bivirkningene kan omfatte:

Farmakologiske interaksjoner

Zantac kan endre måten barnets kropp absorberer andre stoffer på grunn av endringer som fører til mengden magesyre. Det kan også påvirke måten nyrene fjerner narkotika fra kroppen. Zantac kan blokkere hepatiske enzymer som også bryter ned narkotika.

Disse effektene kan påvirke andre stoffer eller stoffer som du kan gi til barnet ditt. Sørg for at barnets lege er klar over alle medisiner du gir til barnet ditt, inkludert benk-top-stoffer, vitaminer og kosttilskudd. Denne informasjonen vil hjelpe legen din til å vite om C’Det er en grunn til at Zantac ikke ville være sikker på sønnen din.

Ta bort

Zantac kan brukes trygt hos barn. Imidlertid er L’Enkelt skjema for barn er en sirup som må foreskrives av barnets lege. Benken Zantac du kanskje allerede har i din medisinske skap, er ikke godkjent for barn.

Dosene av den godkjente sirupen er avhengig av barnets tilstand og vekt. Det er ekstremt viktig å følge doseringsinstruksjonene nøyaktig som de er gitt av legen. En overdose hos barn kan være vanskelig å oppdage. Hvis du er i tvil om barnets behandling, er en god praksisregel alltid å spørre legen din.

Selv om Zantac anses sikkert, kan selv små endringer i fôringsvaner og søvn hjelpe med barnets symptomer. For å lære om andre behandlingsalternativer, les hvordan å behandle GERD i nyfødte.