Transvaginal ultralyd: Formål, prosedyre og resultater

COS’er en’transvaginal ultralyd?

En ultralydstest bruker høyfrekvent lydbølger for å lage bilder av dine indre organer. Imaging tester kan identifisere uregelmessigheter og hjelpe leger diagnostisere forhold.

A’transvaginal ultralyd, også kalt Introvaginal ultralyd, er en type bekken ultralyd brukt av leger for å undersøke kvinnelige reproduktive organer. Dette inkluderer livmor, failoppio-rørene, eggstokkene, livmorhalsen og skjeden.

& # 8220; transvaginal & # 8221; midler & # 8220; gjennom skjeden & # 8221;. Dette er en intern eksamen.

I motsetning til en normal abdominal eller bekken ultralyd, hvor ultralydstaven (transduser) er plassert all’utvendig av bekkenet, gir denne prosedyren at legen eller teknikeren setter inn en ultralydsonde på ca 2 eller 3 tommer i vaginalkanalen.

Når en & # 8217 utføres; transvaginal ultralyd?

Det er mange grunner til at A & # 8217 kan være nødvendig; transvaginal ultralyd, inkludert:

 • En unormal bekken eller abdominal undersøkelse
 • Uforklarlig vaginal blødning
 • bekken smerte
 • En ekstrauterin graviditet (som oppstår når fosteret er implantater All & Uterus eksteriør, vanligvis i egglederen)
 • infertilitet
 • En kontroll for cyster eller livmorfibroider
 • Kontroller at en IUD er plassert riktig

Legen kan også anbefale A’transvaginal ultralyd under graviditet for:

 • Overvåk fosteret hjerterytme
 • Se livmorhalsen for eventuelle endringer som kan føre til komplikasjoner som spontan abort eller for tidlig fødsel
 • Undersøke moderkaken for uregelmessigheter
 • Identifiser kilden til enhver unormal blødning
 • Diagnostisere en mulig spontan abort
 • Bekreft en tidlig graviditet

Hvordan jeg må forberede meg på en / 8217; transvaginal ultralyd?

I de fleste tilfeller krever A’transvaginal ultralyd krever lite forberedelse fra deg.

Når du har kommet til legen din Studio eller alle’sykehus og seks i rom D’eksamen, må du ta av klærne dine fra midjen ned og ha på seg en skjorte.

Avhengig av legen og grunnene til ultralydet, ultralyd, kan det være nødvendig for blæren å være tom eller delvis full. En full blære bidrar til å øke tarmen og tillater et «8217; tydeligere bilde av bekkenorganene dine.

Hvis blæren din må være full, må du drikke ca 32 gram vann eller annen væske om A’nå før prosedyren før & # 8217;.

Hvis du har menstruasjonssyklusen, eller hvis du spotting, må du fjerne hvilken som helst pute du bruker før ultralydet.

Hva skjer i løpet av en og # 8217; transvaginal ultralyd?

Når det er på tide å starte prosedyren, ligger du på ryggen på sengen og bretter knærne. Det kan være eller ikke braketter.

Legen dekker ultralydstaven med kondom og smørende gel, og legger den inn i skjeden. Pass på at leverandøren din er klar over noen latexallergier du har for å kunne bruke et latexfritt deksel, om nødvendig.

Du kan føle et visst trykk mens legen setter inn transduseren. Denne følelsen ligner på trykkfiltet under en PAP-test når legen legger inn et spekulum i skjeden.

Når transduseren er inne i deg, spretter lydbølger på dine indre organer og overfører bilder av’inne i din dock på en skjerm.

Teknikeren eller legen roterer deretter langsomt transduseren mens den fortsatt er alt i kroppen din. Dette gir et komplett bilde av organene dine.

Legen kan bestille A’ultralyd for infusjon av saltoppløsning (SIS). Dette er en spesiell type transvaginal ultralyd som inkluderer innsetting av sterilt saltvann i # 8217; uterus før Dell ‘# 8217; ultralyd for å hjelpe til med å identifisere eventuelle anomalier alle’# 8217; utero.

Saline-løsningen strekker seg lett livmoren, og gir en’# 8217 mer detaljert bilde; livmor interiør med hensyn til en’konvensjonell ultralyd.

Selv om A’transvaginal ultralyd kan utføres på en gravid kvinne eller en kvinne med en infeksjon i & # 8217, kan ikke SIS.

Hva er risikofaktorene med denne prosedyren?

Ingen risikofaktorer knyttet til transvaginal ultralyd.

Også l’utførelse av transvaginal ultralyd på gravide er trygt, både for moren og for fosteret. Dette skyldes at ingen stråling brukes i denne bildeknikken.

Når transduseren er satt inn i skjeden, vil du føle press og i noen tilfeller ubehag. Ubehaget bør være minimal og bør forsvinne når prosedyren er fullført.

Hvis noe er ekstremt ubeleilig under eksamen, må du kontrollere legen din eller teknikeren din.

Hva resultatene viser?

Du kan umiddelbart få resultatene hvis legen din utfører ultralydet. Hvis en tekniker utfører prosedyren, lagres bildene og analyseres av en radiolog. Radiologen vil sende resultatene til legen.

A’transvaginal ultralyd bidrar til å diagnostisere flere forhold, inkludert:

 • Kreft av reproduktive organer
 • Rutinemessig graviditet
 • cyste
 • Fibroids
 • bekkeninfeksjon
 • svangerskap utenfor livmoren
 • spontanabort
 • Placenta Previa (en lav placenta under graviditet som kan rettferdiggjøre medisinsk intervensjon)

Snakk med legen din om resultatene dine og behandlingstypen, om nødvendig.

Outlook

Det er praktisk talt ingen risiko forbundet med en / 8217; transvaginal ultralyd, selv om du kunne prøve litt ubehag. L’hele testen krever 30 til 60 minutter og resultatene er vanligvis klare på ca 24 timer.

Hvis legen din ikke klarer å få et «klart bilde, kan du bli ringt tilbake for å gjenta testen. Noen ganger utføres en’bekken eller abdominal ultralyd før A’transvaginal ultralyd avhengig av symptomene.

Hvis du føler deg for ubehag på grunn av en / 8217; transvaginal ultralyd, og du kan ikke tolerere prosedyren, kan legen din kjøre en ultralyd på 8217; transadominale ultralyd. Dette betyr at legen bruker magegelen og deretter bruker en bærbar enhet for å vise bekkenorganer.

Denne tilnærmingen er også en «8217; alternativ for barn når bekkenbilder er nødvendig.