Og og hjertesykdom

Beskrivelse

Mange ser fortsatt erektil dysfunksjon (DE) som et rent seksuelt problem, men forskningen tyder på at det er mye mer. Faktisk synes det å være en sammenheng mellom og hjertesykdommer. Hvordan de rapporterte flere studier, og kan være et av de første tegnene på kardiovaskulære problemer for mange menn.

Og og ditt hjerte

Ereksjonen er resultatet av en ekstra blodstrøm til penis som fyller og oppblåses blodkarene. Hver gang noe forstyrrer blodstrømmen til blodkar av penis, vil ereksjonen være vanskelig å få eller vedlikeholde.

Dette kan skje når en hjertesykdom hindrer eller hardes arteriene, i en tilstand som kalles aterosklerose. Små blodårer og kroppsarterier, som i penis, påvirkes ofte av # 8217; aterosklerose. Som et resultat, kan & kan være et tegn på hjertesykdom.

Risikofaktorer for og hjertesykdommer

Erektil dysfunksjon og hjertesykdom deler mange av de samme risikofaktorene, inkludert:

 • Høyt blodtrykk
 • Høyt blodkolesterol
 • røyk
 • fedme
 • diabetes
 • Depresjon

Alder

Aldring, øker risikoen for og hjertesykdommer. Men forbindelsen mellom disse forholdene er sterkere blant yngre menn, ifølge Mayo Clinic. Hvis det oppstår og under 50 år, er det mer sannsynlig å være et tegn på underliggende hjerteproblemer. Hvis det oppstår etter 70 år, er det mye mindre sannsynlig å være knyttet til hjertesykdom.

Høyt blodtrykk

Når blodtrykket er høyt i en lengre periode, kan det skade belegget av arteriene og forstyrre blodet. Dette ser ut til å påvirke evnen til å få og holde en ereksjon. En 2012-studie publisert i magasinet Nåværende mening i nephrologi og hypertensjon Han oppdaget at om lag 30 prosent av menn med hypertensjon klager om de.

Høyt blodkolesterol

Høyt blodkolesterol kan også skade arteriene. L’Akkumulering av kolesterol i arteriene kan hindre dem og begrense blodstrømmen. Dette kan bidra til de og hjertesykdommer.

røyk

Røyking skader arteriene og øker risikoen for aterosklerose. Også tobakkens bruk er koblet til # 8217; Ed. En studie fra 2006 publisert i Tobakkskontroll Han undersøkte undersøkelsesdataene på 8,367 australske menn, i alderen 16 og 59 år. Forskere fant en betydelig binding mellom røyking og ed.

Fedme / overvektige

Å bringe overflødig vekt er også knyttet til hjertesykdom, aterosklerose, sirkulasjonsproblemer og seksuell dysfunksjon.

Diabetes

En studie publisert i Journal of American College of Cardiology Han oppdaget at tilstedeværelsen av de hos menn med type 2 diabetes og ingen tydelig tegn på kardiovaskulær sykdom spådde koronar hjertesykdom. Personer med diabetes er til størst risiko for hjertesykdom. De har også mest sannsynlig utviklingen og sammenlignet med folk uten diabetes.

Depresjon

Depresjon har vært knyttet til både DE og CARDIAC-sykdommer. Ifølge en artikkel publisert på Journal of Seksal Medicine, Menn med seksuelle dysfunksjon og alvorlige symptomer på depresjon kan ha større risiko for kardiovaskulære hendelser.

Hva kan du gjøre nå

Mange menn med de finner det vanskelig å snakke om’Emnet, selv med sine leger. Men å snakke med legen din på symptomene dine er grunnleggende. Legen din kan hjelpe deg å forstå om hjertesykdom er ansvarlig for DE DE DE.

Legen din kan også anbefale behandlingsalternativer for de og tilhørende forholdene. En tidlig diagnose kan hjelpe deg med å få behandlingen du trenger. Hvis du har hjerte-sykdom, kan tidlig behandling potensielt legge år til livet ditt.

Sammen med reseptbelagte legemidler, kan legen foreslå endringer i livsstil. Disse endringene kan forbedre din og bidra til å holde hjertets helse under kontroll.

For eksempel kan legen gi deg råd til:

 • Endre dietten din
 • Øk din fysiske aktivitet
 • Miste overflødig vekt
 • drikke mindre alkohol
 • slutt å røyke

Disse endringene kan bidra til å begrense skade på blodkar og arterier, noe som kan bidra til å forbedre hjertes helse og seksuell funksjon.