Testikulær ultralyd: Formål, prosedyre og risiko

Cos’er en testikulær ultralyd?

A’testikulær ultralyd er en diagnostisk test som får bilder av testiklene og stoffene som omgir i skrotet. L’ultralyd kalles også ultralyd eller ultralyd. Legen din kan referere til A’testikulær ultralyd som A’testikulær ultralyd eller A’scrotal ultralyd.

De to testiklene er de viktigste mannlige reproduktive organene. Produsere sæd og testosteron, det mannlige kjønnshormonet. Dine testikler er i skrotet, som er den kjøttfulle pose med stoff som henger under penis.

L’ultralyd er en trygg, smertefri og ikke-invasiv prosedyre. Prosedyren bruker høyfrekvente lydbølger til å produsere organer Bilder Alle’kroppsinnredning.

En ultralyd bruker en sonde eller en transduser. Denne bærbare enheten konverterer energien fra en ALL’andre. Det beveger seg mot den målrettede delen av kroppen din med brede bevegelser. Transduseren avgir lydbølger mens de beveger seg gjennom kroppen din. Transduseren mottar derfor lydbølgene mens de hopper på organene dine i en rekke ekkoer. En datamaskin prosesserer ekkoer i bilder på en videomonitor. Normalt og unormalt vev overfører forskjellige typer ekkoer. En radiolog kan tolke ekkoene for å skille mellom godartede forhold som en samling av væske rundt testikelen og en solid masse som kan være en ondartet svulst.

Fordi jeg trenger en «8217; testicular ultralyd?

A’testikulær ultralyd er den viktigste bildebehandlingsmetoden som brukes til å observere og diagnostisere uregelmessigheter i testiklene. Legen kan anbefale A’testikulær ultralyd for:

 • Kontroller om en knutepunkt i pungen eller i testiklene er solid, noe som indikerer en tumor, eller full av væske, noe som indikerer en cyste
 • Bestemme scrotum traumer utfallet
 • Vurder den mulige testikkelvridningen, som er en vridd testikkel
 • Identifisere kildene til smerte eller hevelse i testiklene
 • oppdage og evaluere varicoceli, som er varicos sæd
 • Evaluere årsakene til # 8217; infertilitet
 • Finn posisjonen til en testikkel som anses

Ultrasonic ekkoer kan gi faste eller bevegelige bilder i sanntid. De bevegelige bildedataene er nyttige for å undersøke blodbanen fra og til testiklene.

Hvert testikkel kobles til resten av kroppen din gjennom en spermatisk funksjon. Dette røret inneholder en’arterie og en vene. Røret inkluderer også den utsatte kanalen, som bærer sæd fra testiklene til urinrøret. Legen kan studere blodstrømmen i testiklene for å finne krympinger eller blokker som forstyrrer strømmen av sæd og hindring fruktbarhet.

Hva er risikoen knyttet til en testikulær ultralyd?

A’testikulær ultralyd vil ikke sette deg i fare for helseproblemer. Ikke c’det er eksponering for stråling under prosedyren. Du kan imidlertid ha en økning i smerte eller ubehag under prosedyren hvis du har noen testikler problemer, for eksempel testikulær vri eller A’infeksjon.

Som jeg forbereder seg på en testikulær ultralyd?

Generelt er det nødvendig med spesialforberedelse for en testikulær ultralyd. Ingen kostholdsbegrensninger, rask eller full blære før eksamen er nødvendig.

Snakk med legen din om eventuelle reseptbelagte eller motvirkende medisiner du tar. Det er sjelden nødvendig å avbryte eller suspendere behandlingen før A’testicular ultralyd.

Som A & # 8217 utføres; testikulær ultralyd?

A’testikulær ultralyd er vanligvis en poliklinisk prosedyre utført i radiologiavdelingen til et sykehus eller på legenes studie.

Generelt, A’testicular ultralyd tar ca 20-30 minutter. Inneholder følgende trinn.

Forberedelse

Det kan være nødvendig å ha på seg et sykehusfrakk. Generelt vil du ikke motta sedativer, anestesi eller aktuelle anestetiske midler.

Posisjonering

Du førte deg på ryggen med beina dine. Ultralydstekniker kan plassere et håndkle under skrotet for å holde det hevet. De kan plassere brede striper av tape på lårene og under pungen for å løfte skrotet.

Du må være helt fortsatt under prosedyren.

Imaging teknikk

Teknikeren vil påføre en varm gel basert på D’vann på testiklene. Denne gelen vil tillate transduseren å glide i kroppen din. Det forenkler også ledningen av lydbølger.

Teknikeren vil kjøre transduseren rundt pungen, bevege seg frem og tilbake. Du kan føle et trykk mens teknikken presser ham med en beslutning mot kroppen din. Du kan prøve ubehag hvis det er press på A & # 8217, hvor du er ømt på grunn av en & # 8217;.

Teknikeren vil plassere transduseren mot kroppen din fra forskjellige vinkler.

Etter prosedyren

Teknikeren vil rengjøre gelen fra kroppen din etter prosedyren.

Etter L’testikulær ultralyd, kan du gjenoppta dine normale aktiviteter og kosthold. Ingen gjenopprettingstid er nødvendig.

Hva resultatene betyr?

En radiolog vil analysere bildene som er oppnådd under testikulær ultralyd. Så vil de sende en rapport som beskriver testresultatene til legen din.

Hvis det er unormale resultater på testikulær ultralyd, kan de indikere:

 • A’infeksjon i testiklen din
 • En godartet cyste
 • En testikulær vri, som er en vridd spermatisk ledning som begrenser blodet til testikelen
 • En svulst til testiklene
 • En hyrocele, som er en godartet væskesamling rundt testikelen
 • en spermatocele, som er en cyste som er full av væske på prøvene i testikelen
 • En varicocele, som er en forstørret vene i den spermatiske testikkelledningen

Legen vil trolig gi ytterligere undersøkelser dersom testikkelulær ultralyd identifiserer en svulst.