Benene krysset mens du sitter: det gjør vondt?

Beskrivelse

Hvordan liker du å sitte når du er på kontoret? Og spisebordet? Bussen? Mange mennesker føler seg mer rolig sitter med et krysset ben på # 8217; andre. Selvfølgelig kan foten din bli ufølsom fra tid til annen, men det er praktisk og fungerer for deg. Men det gjør vondt mer enn bra?

Folk har trodd på lang tid som krysser bena mens de sitter vondt. Det sies at åreknuter forårsaker, fødselsskomplikasjoner for gravide kvinner og hypertensjon. Fortsett å lese for å finne ut hvilken vitenskap som sier hver av disse utsagnene.

Svangerskap

Under graviditeten gjennomgår kroppen en rekke fysiske endringer. Som livmor strekker seg, beveger tyngdepunktet seg fremover. Du kan finne deg selv å gå, stå og sitte annerledes enn du vanligvis gjør.

Selv om du kunne finne deg selv å sitte i nye stillinger mens du prøver å bli komfortabel, vil ingen av disse skade deg eller barnet ditt, inkludert å sitte med kryssede ben.

Når det er sagt, er muskelstrimler, ryggsmerter og kramper alle vanlige under graviditeten. Å holde seg med kryssede ben vil ikke skade barnet ditt, det kan bidra til hevelse til ankler eller benkramper. Hvis du finner hevelse i anklene eller kramper i bena, prøv å sitte med begge føttene på gulvet eller hevet på en avføring.

Høyt blodtrykk

Når du utfører blodtrykkstest, ber du deg vanligvis om å støtte begge føttene på bakken. Dette for å krysse et ben på # 8217; andre kan forårsake en midlertidig topp av blodtrykk.

En studie publisert i Journal of Clinical Nursing De fant en betydelig økning i blodtrykket når deltakerne krysset bena på kneetivået. Ikke c’de var tips når bena ble krysset til ankelen.

En annen studie, publisert i Journal of Hypertensjon, De fant en litt større topp blodtrykk når deltakerne krysset bena hans og la sin ankel på kneet hans.

Selv om disse studiene støtter L’påstand om at kryssbenet kan øke blodtrykket, viste bare en midlertidig økning. Men hvis du allerede har høyt blodtrykk, prøv å unngå å passere lange perioder med bena krysset bare for sikkerhet.

Åreknuter

I mange år kan stemmer som krysser bena forårsaker at åreknuter sirkuleres. Dette er en myte.

Varicose-venene er de hovne blodårene, tjueårene, som ligner på tau som kommer ut av bena. Selv om de ofte er blå, kan de også være røde eller kjøttfargede. Ligger vanligvis på lårene på baksiden av kalvene og på # 8217; inne i beinet. Alle kan kontrakt åreknuter, men har en tendens til å være mer vanlig hos eldre kvinner og gravide kvinner.

Åreknuter er dannet på grunn av et problem med ventiler i venene, som fungerer veldig hardt for å pumpe blod mot hjertet. Når blodet beveger seg mot de høye, åpner de enveisventilene og lukkes, og hindrer at blodet kjører nedover nedover.

Når disse ventilene svekkes eller er skadet, skyver tyngdekraften imidlertid blodet tilbake. Dette er kjent som venøs insuffisiens. Venene blir varicose når blodet akkumuleres, det samler seg og forårsaker hevelse.

Både stående og sitter i svært lange tidsperioder kan øke risikoen for å utvikle åreknuter, men det er ikke noe bevis på at kryssbenene har denne effekten. Hvis du er bekymret for utviklingen av åreknuter, kan du prøve å endre posisjonen til beina i løpet av dagen.

Posisjon

Mens de fleste vanlige myter på sittende med kryssede ben ikke er helt sant, er det en mulig bivirkning som ofte ignoreres: en dårlig stilling.

Sitter i lange perioder med beinet over kneet kan rotere og vippe bassenget. Dette kan forårsake smerte i nedre rygg. Det kan også føre til feiljustering av ryggraden over tid.

Når du har en feil holdning, blir musklene dine tvunget til å kompensere. Dette betyr at de jobber hardere enn nødvendig, noe som kan føre til smerte og stivhet.

Dette betyr imidlertid ikke at du må slutte å krysse beina. Mer informasjon om de beste stillingene å sitte.

Bunnlinjen

Sittende med kryssede ben vil ikke forårsake en medisinsk nødsituasjon på 9217. Det kan imidlertid føre til en midlertidig økning i blodtrykket og føre til en dårlig holdning. For optimal helse, prøv å unngå å sitte i en hvilken som helst posisjon, enten du krysser bena eller ikke i lange perioder.