Tobaksavhengighet: Symptomer og behandlinger

Tobakk og nikotin

Tobakk er et av de mest misbrukte stoffene i verden. Det er veldig engasjerende. Sentrene for sykdomskontroll og forebygging estimerer at tobakk forårsaker 6 millioner dødsfall per år. Dette gjør tobakk rektor årsak til unødvendig død.

Nikotin er hovedkemikaliet som skaper avhengighet av tobakk. Forårsaker en adrenalinutladning når den absorberes i blodet eller inhalert gjennom sigarettrøyk. Nikotin forårsaker også en økning i dopamin. Dette er noen ganger referert til som det kjemiske stoffet & # 8220; Happy & # 8221; hjerne.

Dopamin stimulerer hjernen området assosiert med glede og belønning. Som ethvert annet stoff, kan bruken av tobakk i tid forårsake fysisk og psykologisk avhengighet. Dette gjelder også røykfrie tobakkformer, for eksempel snus og tygging tobakk.

I 2011 om 2011 70 prosent av alle voksne røykere sa at de ville slutte å røyke.

Hva er symptomene på tobakk og nikotinavhengighet?

En tobakksavhengighet er vanskeligere å skjule enn andre avhengigheter. Dette skyldes i stor grad det faktum at tobakk er lovlig, lett tilgjengelig og kan konsumeres i offentligheten.

Noen mennesker kan røyke sosialt eller av og til, men andre blir ansatte. En avhengighet kan være tilstede hvis personen:

 • Kan ikke slutte å røyke eller tygge, til tross for å slutte forsøk
 • Den har symptomer på avholdenhet når de prøver å stoppe (skjelvende hender, svette, irritabilitet eller akselerert hjerterytme)
 • må røyke eller tygge etter hvert måltid eller etter lange perioder med inaktivitet, for eksempel etter en film eller et arbeidsmøte
 • Trenger tobakksprodukter å føle deg og # 8220; normal & # 8221; eller vender seg til dem i perioder med stress
 • Gi opp aktiviteter eller deltar ikke i hendelser der røyking eller røyking er forbudt
 • fortsetter å røyke til tross for helseproblemer

Hva er behandlingene for tobakk og nikotinavhengighet?

Det er mange behandlinger tilgjengelig for tobakkavhengighet. Imidlertid kan denne avhengigheten være svært vanskelig å administrere. Mange brukere oppdager at selv etter at Nikotins trang har gått, kan røykritualen føre til et tilbakefall.

Det er flere behandlingsalternativer for de som kjemper mot en tobakksavhengighet:

Lapp

Patchen er kjent som Nikotins erstatningsterapi (NRT). Det er et lite klistremerke som ligner en bandasje som gjelder for armen eller ryggen. Patchen gir lave nivåer av nikotin til kroppen. Dette bidrar til å gradvis avvike kroppen.

Nikotin gummi

A’annen form for NRT, nikotin gummi, kan hjelpe folk trenger oral røyking eller tyggefiksering. Dette er vanlig, siden folk som slutter å røyke, kan ha pulsen å sette noe i munnen. Gummien gir også små nikotindoser for å hjelpe deg med å håndtere trangene.

Spray eller inhalator

Nikotinsprayer og inhalatorer kan bidra ved å administrere lave doser nikotin uten bruk av tobakk. Disse selges på disken og er allment tilgjengelige. Sprøyten inhaleres, sender nikotin i lungene.

Medisinering

Noen leger anbefaler bruk av narkotika for å hjelpe med tobaksavhengigheter. Noen antidepressiva eller rusmidler for hypertensjonen kan være i stand til å hjelpe til med å håndtere trangene. Et vanlig brukte stoff er vareniclinen (Chantix). Noen leger foreskriver bupropion (Wellbutrin). Dette er et antidepressivt middel som er brukt av etikett for å slutte å røyke fordi det kan redusere røykens ønske.

Bruk av off-label-stoffer betyr at et stoff som er godkjent av FDA for et formål, brukes til et annet formål som ikke er godkjent. Imidlertid kan en lege fortsatt bruke stoffet til dette formålet. Dette skyldes at FDA regulerer tester og stoffene, men ikke hvordan legene bruker narkotika til å behandle sine pasienter. Så legen din kan foreskrive et stoff i måten han føler seg bedre for din omsorg. Mer informasjon om # 8217; bruk av off-label-stoffer her.

Psykologiske og atferdsmessige behandlinger

Noen som bruker tobakk med suksess med metoder:

 • Hypnoterapi
 • Kognitiv atferdsterapi
 • Nevro Lingvistisk Programmering

Disse metodene hjelper brukeren til å endre sine tanker om avhengighet. Handle for å endre følelser eller atferd som hjernen din kombinerer tobakkforbruket.

Behandling for den tilsatte tobakken krever en kombinasjon av metoder. Husk at det som fungerer for en person, vil ikke nødvendigvis fungere for en & # 8217;. Du bør snakke med legen din om hvilke behandlinger du bør prøve.

Hva er utsiktene for tobakk og nikotinavhengighet?

Tobaksavhengighet kan styres med tilstrekkelig behandling. Tobaksavhengighet ligner på andre rusmiddelavhengigheter som det aldri er virkelig herdet. Med andre ord er det noe du må møte for resten av livet ditt.

Tobakk forbrukere har en tendens til å ha høye tilbakefall. Det anslås det om 75 prosent av folk som slutter å røyke faller innen de første seks månedene. En lengre behandlingsperiode eller endring i # 8217; tilnærming kan forhindre et fremtidig tilbakefall.

Forskning har også vist at endring av livsvaner, som for eksempel å unngå situasjoner der det vil være andre tobakk forbrukere eller implementere en positiv oppførsel (som L’trening) Når cravings begynner, kan det bidra til å forbedre utvinningsmulighetene.

Hvordan håndtere et røykhavs »

En tobakksavhengighet kan ha dødelige konsekvenser uten behandling. L’Tobaksbruk kan forårsake:

 • Lungtumorer, hals og munn
 • hjertesykdom
 • slag
 • Kroniske lungesykdommer som emfysem og bronkitt

Hver av disse forholdene kan være dødelige. Slutte å røyke eller bruke tobakk kan redusere risikoen for død på grunn av disse sykdommene. Selv når sykdommen har blitt diagnostisert, avbryter tobakkens bruk, kan forbedre behandlingsarbeidet.

Ressurser for tobakk og nikotinavhengighet?

Mange ressurser er tilgjengelige for personer med tobakkavhengighet. Følgende organisasjoner kan gi ytterligere opplysninger om tobakkavhengighet og mulige behandlingsalternativer: