To fartøykabel: Etterfølgende trinn etter diagnose

Vanligvis har en navlestreng to arterier og en vene. Noen barn har imidlertid bare en’arterie og en vene. Denne tilstanden er kjent som diagnose av to-fartøysmarg.

Legene kaller også ham en enkel navlestrengsarterie (USA). Sekund Permanent Kaiser, Det anslås at 1217; 1% av graviditetene har en to-fartøys navlestreng.

Hva så «8217; er en tofartøykabel?

Navlestrengen er ansvarlig for transporten av blodrikt blod til et barn og å bringe bort fattige blodsygen og avfallsprodukter fra et barn.

De navlestrengene transporterer blodet rik på oksygen til barnet. De navlestrengene bærer oksygenens fattige blod vekk fra fosteret og til moderkaken. Placenta returnerer derfor avfallet til mors blod og nyrene eliminerer dem.

Det er flere anomalier av navlestrengen, inkludert en navlestreng for kort eller lang. En annen er en to fartøykabel eller dens. Denne typen ledning har bare en arterie og ven i stedet for to arterier og en vene.

Hva forårsaker en tofartøykabel?

Legene vet ikke nøyaktig hva som forårsaker utviklingen av en tofartøys ledning. En teori er at A’arterie ikke vokser riktig i # 8217; livmor. En annen er at arterien ikke er delt inn i to som det normalt ville.

Noen kvinner er mer sannsynlig å ha en to-joint kabel sammenlignet med andre. Risikofaktorer for en to-vasekabel inkluderer:

 • Kaukasisk
 • Mer enn 40 år
 • gravid av en jente
 • Ha en historie om diabetes eller episoder av høyt blodsukker under graviditeten
 • Gravid av flere barn, som tvillinger eller tripler
 • Tar kjente stoffer for å påvirke føtalveksten, som fenytoin

Imidlertid garanterer disse risikofaktorene ikke at en mor vil få barn med en toveiskabel.

Hvordan en to-gjenget ledning er diagnostisert?

Legene identifiserer vanligvis en to-fartøykabel under A’prenatal ultralyd. Dette er et barn avbildende studio.

Legene ser generelt etter navlestrengene i løpet av andre kvartalseksamen på ca 18 uker. Men noen ganger gjør et barns posisjon det vanskelig for legen som helt ser kabelen.

A’Et annet alternativ er en fargestrøm Doppler Ultrasonic-maskin, som kan hjelpe en lege først å oppdage en tofartøykabel. Vanligvis er det ca 14 uker med svangerskap. Hvis du er bekymret for barnets risiko for en tofartøykabel, snakk med legen din.

Du bør være bekymret for en diagnose til to vaser?

For noen kvinner, forårsaker en diagnose av to fartøyer margen ikke åpenbare forskjeller i deres graviditeter. Det er mange barn som bare har en navlestrengsår som har graviditeter og sunne deler.

Noen barn med en enkelt arterie har imidlertid større risiko for fødselsskader. Eksempler på fødselsskader som barn diagnostisert med to vaser kan ha inkluderer:

 • Hjertproblemer
 • nyreproblemer
 • Spinaldefekter

En tovevært kabel er også forbundet med en større risiko for den genetiske anomali kjent som Vater. Dette er for vertebrale defekter, anal atresia, transesofageal fistel med esophageal atresia og radial dysplasi.

Barn med to-gjenget kabel kan også være i større risiko for ikke å vokse riktig. Dette kan inkludere for tidlig fødsel, langsommere føtalvekst enn normal eller natimortalitet. Legen din kan diskutere disse individuelle risikoene med deg.

Hvordan kan du overvåke annerledes hvis du har en diagnose av navlestrengens tofartøy?

Legene kan ofte se mange av de komplikasjonene som et barn kan oppleve på grunn av en to-gjenget kabel på en ultralyd med høy oppløsning.

Hvis legen eller ultralydet oppdager en tofartøykabel med en lavere definisjons ultralyd, kan det foreslå en høyere oppløsningsskanning for å undersøke nærmere i barnets anatomi. Noen ganger kan legen din også anbefale AmnioCentesi. Denne testen kan bidra til å bestemme lungefall og andre forhold knyttet til utvikling.

Andre tester eller revisjoner som en lege kan anbefale inkluderer:

 • personlig medisinsk historie
 • Familie medisinsk historie
 • Føtal ekkokardiogram (visning av rommene og funksjonen til føtalhjertet)
 • Screening for genetiske abnormiteter i svangerskapet, som en screening for aneuploidia

Hvis barnet ditt ikke ser ut til å ha negative effekter fra en tofartøy, er dette kjent som en isolert enkelt navlestreng (USA).

Hvis legen din ikke mistenker at barnet viser negative bivirkninger fra en diagnose av navlestreng, kan det i fremtiden anbefale A’ultralyd. Dette kan inneholde månedlig eller bare i tredje kvartal, for å sikre at barnet ditt skaper proporsjonalt med sin alder. Selv om en lege kalt din to fartøykabel en blokk, C’er fortsatt risikoen for en langsommere føtal vekst enn normalt. Dette er kjent som begrensningen av intrauterin vekst (IUGR).

Å ha et tofartøysmarg er ikke forbundet med større risiko for keisersnitt i forhold til vaginal fødsel. Men hvis barnet ditt har noen deaktivering D’organ, må kanskje få forsiktighet i # 8217; Neonatal Intensive Care Unit (NICU) etter fødselen.

Ta bort

Hvis legen din har diagnostisert barnet ditt en tofartøykabel, er det nødvendig med ekstra tester.

Mens noen barn ikke har noen komplikasjoner som en bivirkning av en to-gjenget kabel, kan noen. En lege og muligens en genetisk spesialist kan bidra til å bestemme følgende trinn og diagnose med deg og din partner.

Del på Pinterest