Årsaker, symptomer, diagnose og stolte knebehandlinger

Cos’er en forvrengning til kneet?

En kneforvrengning refererer til revet eller overdreven avhandlingsledamenter, vevet som holder beinene sammen. Hvis du har en forvrengning på kneet, er strukturene ALLE’# 8217 interiør; kneet artikulasjon som forbinder lårbenet til shinen, har blitt skadet.

En forvrengning til kneet er smertefullt og kan skape andre problemer over tid, inkludert leddgikt.

Kneet har fire viktigste leddbånd: to som stabiliserer forsiden og baksiden og to som stabiliserer bevegelsen fra side til side.

Knærens forvrengninger er oppkalt etter det spesifikke ligamentet som har blitt revet eller såret:

 • Den fremre korsfulle ligamentet (ACL) og den bakre korsfulle ligamentet (PCL) gir stabilitet til kreftene som kommer fra forsiden eller baksiden. De to skjemaet A & # 8220; X & # 8221; Gjennom artikulasjonen.
 • Sidesiden ligament (LCL) går langs ytre kneet ytre og bidrar til å holde det stabilt på siden.
 • Medial Side Ligament (MCL) går langs kneet inni.

Sluttede knesymptomer

Avhengig av hvilket ligament som er slått, kan forskjellige symptomer forekomme. For en ACL-forvrengning, kan du føle en pop når du er skadet og føler at kneet ikke kunne støtte deg.

Hvis du har en PCL-forvrengning, kan baksiden av kneet skade deg, og det kan være verre hvis du prøver å knelte på den.

For LCL- og MCL-forvrengninger kan kneet virke som ønsker å bøye i motsatt retning med hensyn til det skadede ligamentet og vil trolig være smertefullt på det punktet hvor skaden oppstod.

De fleste med knæforestillinger vil oppleve minst noen av følgende:

 • opphovning
 • svakhet
 • deformasjon
 • ekkymose
 • ømhet
 • smerte
 • popping
 • stivhet
 • muskelspasmer

Årsaker til kneforvrengninger

Enhver aktivitet som tvinger kneet ut av sin naturlige posisjon kan forårsake en forvrengning.

L’ACL er ofte skadet når du trener en løp eller en kontakt sport som fotball, basketball, fotball eller gymnastikk, vanligvis på grunn av hopp eller plutselige vendinger.

Det kan også oppstå hvis du for mye retter kneet eller hvis du blir rammet av noe til kneet eller på bunnen av beinet.

PCL kan bli såret i en kollisjon med bilen når kneet treffer dashbordet eller i en sport hvor kneet foran er slått mens det er brettet. Å falle voldsomt på kneet kan også forårsake en forvrengning av PCL.

Du kan slog din LCL hvis du mottar et skudd på kneet inni. Dette er mindre vanlig enn andre typer forvrengninger fordi det andre benet beskytter dette & # 8217;.

En MCL-forvrengning er vanligvis forårsaket av noe som rammer benet sidelengs eller fra et fall som roterer den nedre delen av benet til låret eksteriør.

Hvordan en kneforvrengning er diagnostisert

Legen vil teste ligamentene understreket de enkelte ledbåndene for å se om C’det er ustabilitet eller hvis artikulasjonen er stabil.

Hvis du kommer til kneet, kontakt lege så snart som mulig. Dette er spesielt viktig hvis du ikke kan stå opp, du føler at kneet vil kollapse eller at beinet ditt er hovent eller hevelse.

Legen vil undersøke kneet, se etter hevelse og blåmerker og vil be deg om å flytte den for å bestemme mobiliteten din. De vil sammenligne det med kneet unhurty.

De vil også ønske å vite hva du gjorde når du har skjedd skaden, hvis du hørte en pop og hvor lang tid det tok å bli smertefullt.

Du kan også motta bildebehandlingstester. En røntgenstråle vil vise om C’det er en knust bein, men andre avbildingsmetoder tillater legen å se forskjellige ikke-bein strukturer alle’inne i kneet. Dette inkluderer ledbånd og andre stoffer som støtter det.

Forvendelsene i kneet er verdsatt basert på tyngdekraften. Et for spent ligament er klasse 1. Et delvis revet ligament er klasse 2. Et alvorlig revet eller separat ligament anses å klasse 3.

Sluttet knebehandling

Behandlingen som anbefales av legen, vil avhenge av alvorlighetsgraden av lesjonen og fra det skadede kneet.

Smertestillende stoffer

En lege kan anbefale benk smertestillende midler som paracetamol. Hvis smerten er ødeleggende, kan du ha foreskrevet sterkere narkotika.

Hvile

Unngå å gjøre noe som for mye spør kneet og risikere det videre. Dette inkluderer å gjøre sport.

Mens du sitter eller sover, kan du også plassere benet på putene for å ta det høyere enn hjertet ditt for å redusere hevelse.

Is

En kne-ispakke i 20 minutter hvert par timer kan redusere hevelse (men først konsultere en lege, spesielt hvis du har diabetes). Isen vil også hjelpe smerte og kan stoppe blødning av alt’# 8217; artikulasjon.

Komprimering

En elastisk bandasje kan også hjelpe med hevelse, men sørg for at du ikke vekker kneet for mye fordi det kan forstyrre blodsirkulasjonen.

Hvis bandasjen forverres smerten, begynner kneet å bli ufølsom eller den nedre delen av benet svulmer, løsner bandasjen.

Immobilisering

Legen din kan gi deg en veileder for å beskytte kneet og stabilisere det mens det helbreder. Dette forhindrer deg i å flytte det for mye eller for å forlenge det for mye.

Knelforvrengningsøvelser og fysioterapi

En lege eller fysioterapeut kan anbefale øvelser basert på # 8217; lesjonsenheten og til det punktet du er i utvinning:

 • Løft lift
 • Styrking av låret
 • Bøyer knærne
 • Raising på tiptoe
 • Strekking av låret og kalven
 • Vekt trening med kneet gardin krølle og ben press utstyr

Kirurgi

Hvis ligamentet er revet, kan kirurgi trenge. Denne prosessen innebærer vanligvis åpningen av revet ligament eller dens erstatning med et stykke sunn sene.

Kirurgen vil utføre noen små snitt og praksis små hull i kalven og lårbenene. L’Graft er festet til beinene, som vil vokse rundt det.

Det vil ta flere uker eller måneder før du kan gjenoppta dine normale aktiviteter, og du vil trenge et progressivt fysioterapi-program for å gjenopprette bevegelsesfriheten.

Rewed Knee Recovery Time

En kneforvrengning anses å være helbredet når ikke C’det er mer smerte eller hevelse, og du kan flytte kneet fritt.

Mange forvrengninger av karakteren 1 og 2 kneet helbredet innen to eller fire uker. Folk som trenger kirurgi, kan imidlertid ta fire til seks måneder for å gjenopprette.

Hvem vi er 80 prosent 90 av mennesker med ACL-skader og L’80% av de med PCL-skader vil oppleve full gjenoppretting. MCL og LCL-forvrengninger har en tendens til å helbrede ganske bra. Imidlertid kan noen mennesker med ACL eller LCP Ligaments Slogate utvikle knæartritt over tid.

Ta bort

Fordi kneet bærer kroppens vekt og bestemmer hvor mye du er i stand til å bevege seg, sørg for at du tar vare på en forvrengning til kneet. Få medisinsk hjelp på forhånd og følg legenes instruksjoner er viktig.

Mens de fleste forvrengninger av kneet vil helbrede uten kirurgi, unngå fristelsen til å gå tilbake til dine normale aktiviteter eller gjøre sport uten å la kneet helbrede helt. Dette kan forårsake problemer senere.

L’utførelse av anbefalte fysioterapi øvelser kan hjelpe deg å gå tilbake for å gjøre det du elsker.