Tan under graviditet: det er trygt?

Del på Pinterest

Da jeg var gravid av min første datter, planla mannen min og jeg en bryllupsreise på Bahamas. Det var midt i desember, og huden min var mer blek enn vanlig fordi jeg kontinuerlig oppkastet for morgenkvalme.

Selv om jeg var en fem måneder gravid, lurte jeg på om det ville være trygt å sole meg for noen økter for å få min base tan for turen. Det er farlig brunfarge under graviditet?

Her er en titt på risikoen for Tan under graviditet og de sikreste måtene å få en glød på.

L’Tan er trygt under graviditeten?

Det er ikke noe åpenbart bevis på at 8217; tanning, både alle’åpen og i en solarium, som ødelegger ditt fremtidige barn direkte. Enten du tan deg selv til den ytre eller den indre, ultrafiolette strålingen (UV) er den samme, selv om i en solseng er mer konsentrert.

Men UV-stråling, spesielt fra # 8217; innendørs tan er den viktigste årsaken til hudkreft. Det forårsaker også alvorlige komplikasjoner som for tidlig aldring og rynker.

Folk som bruker en solseng før en alder av 35 for første gang øker risikoen for melanom av 75 prosent. Lan bokstavelig talt skader ditt DNA og skyver kroppen din for å gi svar på & # 8220; forsvaret & # 8221; stråling. Dette er grunnen til at huden din blir mørkere først.
Konklusjon: L’Tan er farlig.

Risiko for Tan under graviditet

En bekymring for UV-strålingseksponering under graviditet er at UV-stråler kan bryte ned folsyre. L’folsyre er et grunnleggende element som barnet ditt trenger for å utvikle et sunt nervesystem.

Ditt barn er den mest utsatt for de negative effektene av ultrafiolett stråling (UV) i løpet av første kvartal og ALLE «8217; begynnelsen av andre kvartal. Grunnleggende for utviklingen av hjernen blir kastet i denne perioden.

Den høyeste risikoperioden for fosteret er under organogenesen, som er to til syv uker etter unnfangelsen. Selv den første perioden (fra åtte til 15 uker etter unnfangelsen) regnes som en høyrisikoperiode.

UV-stråler kan være skadelig for barnet ditt. En studere De fant at barn født av kvinner i Australia som hadde blitt utsatt for høyere nivåer av UV-stråling i løpet av de første kvartalene, hadde høyere priser enn flere sklerose.

Betraktninger på Tan under graviditet

Husk at hvis du tan deg selv under graviditeten, kan huden din være mer følsom for strålingseffekter. Dette skyldes hormonene i graviditeten. Det er tilfelle at du går på en solseng eller du indirekte tan glemmer å ha på seg solkrem alle & # 8217;.

Noen kvinner utvikler cloasma under graviditet. Denne tilstanden forårsaker mørke flekker på huden som ofte kalles & # 8220; masken av graviditeten & # 8221;. L’Eksponering for solen forverrer vanligvis cloasmaet, slik at enhver type brunfarge under graviditet kan utløse eller forverre Cloasma.

Den selv-tanning lotion er trygt for graviditet?

Selvbundende lotioner anses generelt trygge under graviditeten. De viktigste kjemikaliene i selv-tanners absorberer ikke over det første laget av lær.

Dihydroxyceton (DHA) er kjemikaliet som brukes i selv-tanning lotioner for å skape et brunt pigment på huden. Legene kjenner ikke hverandre med sikkerhet, men det antas at DHA forblir bare på det første laget av skinn, så absorberer egentlig ikke på en måte som kan nå barnet ditt. Det er alltid bedre å konsultere legen din før du bruker et selvhåndtatt produkt.
Mens selv-tanning lotioner kan være trygge under graviditet, anbefaler vi deg å unngå spray-soling. Kjemikaliene som brukes i sprøyten, kunne nå barnet ditt hvis de inspirerer dem.

Ta bort

Gravide kvinner kan ikke unngå alle typer strålingseksponering. For eksempel vil de bli utsatt for en liten mengde under ultralyd. Men nøkkelen er å forstå risikoen og begrense unødvendig UV-strålingseksponering.

Hvis du må tan deg selv i de neste ni månedene, er den beste løsningen å ta en sikker selv-tanning lotion for graviditet. Tanning senger er aldri en god ide, enten du er gravid eller ikke. I stedet hopper det sikreste alternativet på grunnbruken og viser din naturlige graviditetsgrador.

Del på Pinterest