FTA-ABS Blood Test: Formål, prosedyre og resultater

Hva cos’er en FTA-ABS blodprøve?

Absorbsjonstesten av fluorescerende treponemiske antistoffer (FTA-ABS) er en blodprøve som verifiserer tilstedeværelsen av antistoffer mot Pallidum Treponema-bakterien. Disse bakteriene forårsaker syfilis.

Syfilis er en Seksuell overføringsinfeksjon (STI) som sprer seg gjennom direkte kontakt med syfiliter. Sårene er oftere til stede på penis, skjeden eller på endetarmen. Disse sårene er ikke alltid åpenbare. Du kan ikke engang vite hvordan du skal smittes.

FTA-ABS-testen kontrollerer egentlig ikke syfilisinfeksjonen selv. Det kan imidlertid avgjøre om du har antistoffer mot bakteriene som forårsaker det. Antistoffer er spesielle proteiner produsert av immunsystemet når skadelige stoffer oppdages. Disse skadelige stoffene, notater som antigener, inkluderer virus, sopp og bakterier. Dette betyr at folk som er smittet med syfilis, vil ha tilsvarende antistoffer.

Fordi en FTA-ABS-blodprøve utføres?

FTA-ABS-testen utføres ofte etter andre syfilis-screeningstester, for eksempel Rapid Plasma Recovery Test (RPR) og Veneree Disease Research Laboratory Test (VDRL). Det utføres vanligvis hvis disse innledende screening testene er positive for syfilis. FTA-ABS-testen kan bidra til å bekrefte om resultatene av disse testene er nøyaktige.

Legen din kan også foreskrive denne testen hvis du har syfilis symptomer, for eksempel:

 • Små avrundede sår på kjønnsorganene, ringekanker
 • feberen
 • hårtap
 • ømme ledd
 • Svelgede lymfeknuter
 • A’pruriginøs utslett til hender og føtter

FTA-ABS-testen kan også utføres hvis du blir behandlet for A’andre TSI eller hvis du er gravid. Syfilis kan være farlig for livet til et voksende foster hvis det ikke behandles. Du kan også trenge denne testen hvis du skal gifte deg med deg. Denne testen er nødvendig hvis du vil få et bryllupssertifikat i noen stater.

Hvordan jeg forbereder meg på en FTA-ABS blodeksamen?

Ingen spesielle forberedelser kreves for en FTA-ABS-test. Du bør imidlertid informere legen din dersom du antar antikoagulanter, som Warfarin (Coumadin). Legen din kan gi deg råd om å avbryte L’ta visse medisiner som kan påvirke testresultatene.

Hvordan en FTA-ABS-blodprøve utføres?

En FTA-ABS-test innebærer tilbaketrekking av en liten blodprøve. Blodet er vanligvis tatt fra en vene som ligger i albuen inne. Følgende vil skje:

 • Før du trekker blod, vil en helsevesenet rengjøre området med en denaturert alkoholbuffer for å drepe noen bakterier.
 • Så de vil binde et gummibånd rundt armen, og forårsaker hevelsen av venene med blod.
 • Når en vene funnet, vil de sette inn en steril nål og vil trekke blodet i et rør festet til # 8217;. Du kan føle en liten punktering når nålen går inn, men selve testen er ikke smertefullt.
 • Når en tilstrekkelig mengde blod, er nålen fjernet og stedet er dekket med en bomullspute og et bandasje.
 • Blodprøven vil da bli sendt til et laboratorium for analysen.
 • Legen din vil følge deg for å diskutere resultatene.
 • Hva er risikoen for en FTA-ABS-blodprøve?

  Som med noen blodprøve, C’er en liten risiko for mindre blåmerker på punkteringsstedet. I sjeldne tilfeller kan venen også svulme etter blodprøvetaking. Denne tilstanden, kjent som flebitt, kan behandles med en varm wrap flere ganger om dagen. Kontinuerlig blødning kan også være et problem hvis du har en hemorragisk lidelse eller hvis du tar en antikoagulant, som warfarin eller L’aspirin.

  Kontakt legen din dersom du manifesterer en av disse symptomene.

  Hva resultatene av min FTA-ABS blodprøve betyr?

  Normale resultater

  Et normalt testresultat vil gi en negativ lesing på grunn av tilstedeværelsen av antistoffer mot bakterien t. Pallidum. Dette betyr at du i det øyeblikket ikke er smittet med syfilis, og at du aldri har blitt smittet med sykdommen.

  Unormale resultater

  Et unormalt testresultat vil gi en positiv lesing på grunn av tilstedeværelsen av antistoffer mot bakterien t. pallidum. Dette betyr at du har eller du hadde en «8217; syfilisinfeksjon. Testresultatet vil være positivt selv om du tidligere har blitt diagnostisert med syfilis og har blitt behandlet med hell.

  Hvis du er positiv i syfilis og er i de første fasene, kan infeksjonen behandles relativt enkelt. Behandlingen inkluderer ofte penicillininjeksjoner. Penicillin er en av de mest brukte antibiotika og er vanligvis effektiv i behandling av syfilis. Du vil motta en oppfølging av blodprøve hver tredje måned for det første året og deretter et år senere for å sikre at sifilidinfeksjonen er forsvunnet.

  Dessverre, hvis du er positiv i syfilis og alle [8217; infeksjon i sine påfølgende faser, er skade på organene dine og stoffene irreversible. Dette betyr at behandlingen sannsynligvis vil være ineffektiv.

  I sjeldne tilfeller kan du få et falskt positivt resultat for syfilis. Dette betyr at antistoffer ble funnet mot bakterien t. pallidum, men du har ikke syfilis. I stedet kan du ha en «8217; annen sykdom forårsaket av disse bakteriene, som Framboasia eller Pint. L’Yaw er en [8217; langsiktig infeksjon av bein, ledd og hud. Pinta er en sykdom som påvirker huden.

  Snakk med legen din dersom du er i tvil om testresultatene.