Tai Chi-fordeler: Stressreduksjon, vekttap, for eldre

COS’er Tai Chi?

Tai Chi er en treningsskjema initiert som kinesisk tradisjon. Er basert på kampsport og inkluderer sakte bevegelser og dype åndedrag. Tai Chi har mange fysiske og følelsesmessige fordeler. Noen av fordelene med Tai Chi inkluderer Redusert Dell ‘# 8217; angst og depresjon Og Forbedringer i kognisjonen. Det kan også hjelpe deg med å håndtere symptomer på noen kroniske sykdommer, for eksempel fibromyalgi eller Kronisk obstruktiv lungesykdom (KOL).

Fortsett å lese for å lære mer om fordelene og risikoen for Tai Chi og hvordan å begynne å praktisere denne øvelsen.

Del på Pinterest

1. Reduserer stress

En av de viktigste fordelene med Tai Chi er hans evne til å redusere stress og # 8217; angst, selv om de fleste bevisene er anekdotiske.

I 2018, en studie Han sammenlignet effekten av Tai Chi på # 8217; stressangst med den tradisjonelle øvelsen. Studioet inkluderte 50 deltakere. Forskere fant at Tai Chi ga de samme fordelene for ledelsen av # 8217; angst knyttet til stresset i stresset i’trening. Siden Tai Chi også inkluderer meditasjon og konsentrert pust, bemerket forskerne at Tai Chi kan være høyere enn andre former for trening for å redusere stress og # 8217; angst. Imidlertid er det nødvendig med en bredere skala studie.

Tai Chi er veldig tilgjengelig og har en lavere innvirkning enn mange andre treningsformer. Forskere har oppdaget at det er trygt og billig, så det kan være et godt alternativ hvis du er sunn og lider av stressrelatert angst.

2. Forbedrer humøret

Tai som kan bidra til å forbedre humøret ditt hvis du er deprimert eller engstelig. Foreløpig søk antyder at regelmessig praktiserer Tai som kan redusere symptomer på angst og depresjon. Det antas at lånt og klar til åndedrag og bevegelser har en positiv effekt på nervesystemet og hormonene som regulerer stemningen. Videre forskning er i gang for å etablere en klar sammenheng mellom Tai Chi og forbedring av humøret.

3. Sov bedre

Å praktisere Tai Tai kan regelmessig hjelpe deg med å få en mer avslappet søvn.

en studere Han fulgte unge voksne med angst etter at to Tai Chi-leksjoner hadde blitt foreskrevet hver uke, i 10 uker. Basert på deltakernes rapporter, har de som har praktisert Tai Chi, opplevd betydelige forbedringer i søvnkvaliteten enn kontrollgruppen. Denne samme gruppen har også opplevd en reduksjon i symptomer på angst.

Tai Chi kan forbedre søvn selv for eldre. I en 2016 Publisert Studio, Forskere har oppdaget at to måneder med Tai Chi Bisettis leksjoner var forbundet med en bedre søvn hos eldre med kognitivt underskudd.

4. Fremmer vekttap

Praktisere Tai som kan føre til vekttap. En studere Han overvåket vektendringer i en gruppe voksne som praktiserte Tai Chi fem ganger i uken i 45 minutter. På slutten av de 12 ukene mistet disse voksne litt mer enn et halvt kilo uten å gjøre ytterligere livsstilsendringer.

5. Forbedrer kognisjonen hos eldre

Tai chi kan forbedre kognisjonen Hos eldre med kognitiv forringelse. Nærmere bestemt kan Tai Chi bidra til å forbedre minne og utøvende driftsmuligheter hvordan man skal være oppmerksom og utføre komplekse oppgaver.

6. Reduserer risikoen for å falle i eldre

Tai chi kan hjelpe deg med å forbedre Balanse og motorfunksjon og redusere frykten for å falle inn i eldre. Det kan også redusere faktiske fall etter 8 ukers praksis og redusere fall etter 16 ukers praksis betydelig. Siden frykten for å falle kan redusere uavhengigheten og livskvaliteten og fossen kan føre til alvorlige komplikasjoner, kan Tai Chi tilby L’ytterligere fordel av Forbedre livskvaliteten og generelt velvære hos eldre voksne.

7. Forbedre fibromyalgi symptomer

Tai Chi kan være komplementær til tradisjonelle metoder for å håndtere noen kroniske sykdommer.

Resultater fra 2018 Studio har vist at en konsekvent praksis med Tai Chi kan redusere symptomene på fibromyalgi i noen mennesker. Studie Deltakere som har praktisert Tai Chi i 52 uker viste flere forbedringer i deres symptomer relatert til fibromyalgi sammenlignet med deltakere som praktiserer aerobic. Mer informasjon om andre alternative behandlinger for fibromyalgi symptomer.

8. Forbedre KOL-symptomer

Tai Chi kan forbedre noen av symptomene på kronisk obstruktiv bronkopneumopati (KOL). I en studie, Personer med KOL har praktisert Tai Chi i 12 uker. På slutten av studien forbedret de deres evne til å trene og rapporterte en generell forbedring av livskvaliteten.

9. Forbedrer balansen og styrken hos personer med Parkinson

I en Sjekket tilfeldig eksperiment Av 195 deltakere ble det funnet at den vanlige praksisen med Tai Chi reduserer antall fall i mennesker med Parkinsons sykdom. Tai Chi kan også hjelpe deg med å øke benstyrken og # 8217; generell balanse.

10. Sikker for personer med hjertesykdom

Tai Chi er en sikker form for moderat trening som du kan prøve hvis du har en koronar sykdom. Etter en kardiovaskulær hendelse, regelmessig praksis av Tai Chi jeg kan hjelpe du:

 • Øke den fysiske aktiviteten
 • gå ned i vekt
 • Forbedre kvaliteten på livet ditt

11. Reduserer leddgikt smerte

I en 2010 studio på en liten skala, 15 Deltakere med reumatoid artritt (RA) har praktisert Tai Chi i 12 uker. På slutten av studien rapporterte deltakerne mindre smerte og bedre mobilitet og balanse.

En større, Tidligere studie De fant lignende resultater i mennesker med knelartrose (OA). I denne studien, 40 deltakere med kne eller har praktisert 60 minutter av Tai Chi, to ganger i uken i 12 uker. Etter studien rapporterte deltakerne en reduksjon i smerte og forbedring i mobilitet og livskvalitet.

Sammenlignet med fysioterapi, har selv Tai Chi det ble funnet å være like effektiv i behandlingen av kneet.

Snakker alltid med legen din før du starter Tai One hvis du har leddgikt. Du må kanskje gjøre endrede versjoner av noen bevegelser.

Tai Chi er sikker?

Tai Chi er generelt ansett som en trygg trening med få bivirkninger. Du kan prøve smerte eller smerte etter å ha praktisert Tai Chi hvis du er nybegynner. Strenge former for Tai Chi og en feilaktig praksis av Tai Chi er forbundet med en økning i risikoen for skade på ledd. Spesielt hvis du er ny i Tai Chi, anser å delta på et kurs eller jobbe med en instruktør for å redusere risikoen for skade.

Hvis du er gravid, snakk med legen din før du starter et nytt treningsprogram.

Hvordan starte Tai Chi

Tai Chi fokuserer på riktig holdning og presise bevegelser, noe som er vanskelig å lære alene. Hvis du er ny i Tai Chi, følg et kurs eller finn en instruktør.

Tai Chi er undervist i studioer i alle USA og andre land. De større treningssentrene, som YMCA, noen ganger tilbyr også Tai Chi Lessons.

Velg en Tai Chi-stil

Det er fem forskjellige stiler av Tai Chi, og hver av dem kan endres basert på deres mål og deres fysiske form. Alle Tai-stilene CHI inneholder kontinuerlige bevegelser fra en ALLE ALL & # 8217;.

 • Tai Chi i Yang Style fokuserer på sakte og grasiøse bevegelser og avslapning. Yang Style er et godt utgangspunkt for nybegynnere.
 • Tai Chi i Wu stil plasserer aksentet på mikro-bevegelse. Denne stilen til Tai som praktiseres veldig sakte.
 • Chen-stilen Tai Chi bruker sakte og raske bevegelser. Denne stilen av Tai Chi kan være vanskelig for deg hvis du er ny i praksis.
 • Tai Chi Style Sun aksjer mange likheter med Chen-stilen. Solstilen innebærer mindre hekling, sparker og knyttneker, noe som gjør det mindre utfordrende fysisk.
 • Tai chi i hao stil er en mindre kjent og sjelden praktisert stil. Denne stilen av Tai Chi er definert av et fokus på den presise posisjonen og på den interne kraften.

Hvordan Tai Chi er forskjellig fra yoga?

Tai Chi legger vekt på væskebevegelse og har røtter i kinesisk kultur. Yoga fokuserer på pose og oppstår i nord i India.

Både Tai Chi som yoga er former for trening som involverer dyp meditasjon og puste og har lignende fordeler, for eksempel:

 • Lindrer stress
 • forbedrer humøret
 • Forbedre søvn

Ta bort

Tai Chi er en øvelse hvis sunne voksne og voksne som bor med en kronisk tilstand, kan dra nytte av både sunne voksne.

Fordelene med Tai Chi inkluderer:

 • Sov bedre
 • Vekttap
 • Forbedret humør
 • Forvaltning av kroniske forhold

Hvis du er interessert i å prøve Tai Chi, kan en instruktør hjelpe deg med å starte. Leksjonene tilbys i spesialiserte studier, sosiale sentre og treningsstudioer.