Rosa øye i småbarn: identifikasjon, behandling, hvordan det sprer seg

COS’er det rosa øyet?

En eller begge øynene til barnet ditt kan bli rødt eller steg når et virus, en bakterie, et allergen eller en irriterende stoffet økes konjunktiva. Conjunctiva er det gjennomsiktige dekselet til den hvite delen av … øye.

L’rosa øye, også kjent som konjunktivitt, er en svært vanlig årsak til misfarging av øyne, sekresjon og irritasjon både hos barn og voksne.

Hvis du mistenker det rosa øyet i barnet ditt, bør hans symptomer undersøkes av en lege. Hvis barnet ditt har en smittsom form av et rosa øye, må du tilbringe tid hjemme for å redusere sjansene for å spre tilstanden til andre.

Hvordan identifisere L’rosa øye

Det er fire typer rosa øyne:

 • Viral
 • bakteriell
 • allergisk
 • irriterende

L’rosa øye har ofte flere symptomer på et enkelt rosa eller rødt øye. Noen symptomer er de samme for alle typer rosa øyne, mens andre typer vil ha unike symptomer.

Her er noen andre symptomer å lete etter i barnet ditt:

 • Kløe som kan indusere et barn å gni øynene hans
 • Grintosa Feeling som kan foreslå et barn Det er sand eller noe «mer i deres øyne
 • Hvit, gul eller grønn eksosdannende skorpe rundt øynene under søvn
 • øyne fulle av tårer
 • Puffy øyelokk
 • Følsomhet for lys

L’Allergisk og irriterende rosa øye kan hovedsakelig forårsake rive og kløe, øynene misfarget uten andre symptomer. Hvis sønnen din har det allergiske rosa øyet, kan du også legge merke til ikke-relaterte symptomer Alle’øye, som en løpende nese og nysing.

Ditt barn kunne ha symptomer i en eller begge øyne:

 • L’Allergisk og irriterende rosa øye vil vanligvis vises i begge øynene.
 • L’Viral og bakteriell rosa øye kan vises i både øyne eller i ett øye.

Du kan legge merke til at det rosa øyet har spredt seg til det andre øyet hvis sønnen din gnidd det infiserte øyet og rørt det ikke-smittede øyet med en forurenset hånd.

Bilder av symptomene på det rosa øyet

Hva forårsaker det rosa øyet?

Viral Pink Eye

L’Viral Pink Eye er en smittsom versjon av konjunktivitt forårsaket av et virus. Det samme viruset som forårsaker at forkjølelse eller andre virusinfeksjoner kan forårsake det rosa øyet.

Barnet ditt kan ta denne form for rosa øye fra en annen person, eller kan være et resultat av sin egen kropp som sprer en viral infeksjon i slimhinner gjennom slimhinner.

Bakteriell rosa øye

L’rosa bakteriell øye er også en smittsom form av rosa øye. Som L’Viral Pink Eye, L’rosa bakteriell øye kan skyldes bakterier som forårsaker vanlige sykdommer, som noen øreinfeksjoner.

Barnet ditt kan kontrakt L’rosa bakteriell øye fra kontakt med forurensede gjenstander eller kontakt med de som har infeksjonen.

Allergisk rosa øye

Denne typen rosa øye er ikke smittsom. Oppstår når kroppen reagerer på å kontakte et eksternt allergen som pollen, gress eller hår.

Barnet ditt kunne ha sesongmessig allergiske rosa øyne, avhengig av hvilke allergener som er mer utbredt i # 8217;.

Irriterende rosa øye

Din sønns øyne kan bli rosa hvis de blir utsatt for noe som irriterer det, som klor i et basseng eller røyk. Denne typen rosa øye er ikke smittsom.

Er det smittsomt?

 • Den virale og bakterielle konjunktivitt er smittsom.
 • Allergisk og irriterende konjunktivitt er ikke smittsom.

Din sønn trenger å se en lege?

Det er viktig at barnets symptomer er diagnostisert så snart du kjenner øyeendringer.

Dette hjelper ikke bare din sønn til å motta tilstrekkelig omsorg, men reduserer også sjansene for at sønnen din sprer tilstanden til andre. Med det ubehandlede rosa øyet, kan barnet ditt være smittsomt opp til to uker.

Under sønns eksamen vil din sønns lege se på øynene dine og spørre deg om andre symptomer.

C’Det er en sjelden mulighet for at legen ønsker et utvalg av Eye å sende til testlaboratoriet, generelt hvis den ikke er løst etter behandling.

Hvordan behandle rosa øye i små barn

Behandling av # 8217; rosa bakteriell øye

L’rosa bakteriell øye kan behandles med lokalt anvendt antibiotika.

Du vil sannsynligvis se forbedringer i sønns øyne innen få dager, men sørg for at sønnen din bruker l’hele syklusen av antibiotika for å eliminere bakteriell infeksjon.

Legen din kan foreskrive en antibiotisk øyenvippe, men du kan ha problemer med å få det til å komme inn i barnets øyne.

Du kan prøve å administrere dem ved å slippe dem i # 8217; hjørne av hver av sønns øyne lukket. Dråpene kan deretter strømme naturlig i øyet når barnet åpner henne.

Det kan være mer hensiktsmessig å bruke en antibiotisk salve under et barns behandling. Du kan bruke salven av babyens øyne og salven; salve vil sakte komme seg inn i øynene mens de smelter.

Behandle det virale rosa øyet

Legen din kan anbefale Home Remedies for å behandle det virale rosa øyet. Det er ingen antibiotika eller andre medisiner som kan behandle virusinfeksjoner. De må følge deres kurs gjennom kroppen.

Hjemmelagde rettsmidler for å håndtere symptomene på’viral rosa øye inkluderer:

 • Rengjør øynene regelmessig med en fuktig klut
 • Bruker varme eller kalde pakker på øynene for å berolige symptomene

Behandling av # 8217; allergisk rosa øye

L’rosa øye forårsaket av allergi vil bli behandlet annerledes enn # 8217; rosa bakteriell eller viral øye.

Legen din kan anbefale et antihistamin for barnet ditt eller en annen medisin, avhengig av de andre symptomene på barnet ditt og alvorlighetsgraden av tilstanden. En kald pakke kan til og med berolige symptomene.

Behandle det irriterende rosa øyet

Legen din kan behandle rosa øyne forårsaket av irritasjoner ved å skylle øynene dine for å fjerne øyeirriterende.

Hvordan det sprer det rosa øyet?

L’Viral og bakteriell rosa øye er smittsomt. Disse versjonene av’rosa øye spredt ved å komme i kontakt med en person som har rosa øyne eller med noe som den infiserte personen berørte.

Selv hoste og nyser kan sende infeksjonen i luften og la den bli formidlet av person per person.

L’rosa øye forårsaket av allergi og irriterende stoffer kan ikke overføres av person til person.

Ekspertspørsmål og svar

Spørsmål:

Du kan takle det rosa øyet med morsmelk?

TIL:

Det er ingen gyldige tester som det rosa øyet kan behandles vellykket påføring av brystmelk rundt øyet. Selv om det er et ganske sikkert middel å prøve, er det risikoen for at bakterier eller andre irriterende stoffer kommer inn i sønns øyne mens du gjør det. Ikke legg morsmelk direkte i barnets øye. Det er tryggere å konsultere barnets lege for en korrekt diagnose og behandlingstips hvis du tror har konjunktivitt.

Karen Gill, Mdanswers representerer meninger fra våre medisinske eksperter. Alt innhold er strengt informativt og bør ikke betraktes som et medisinsk rådgivning.

Gå tilbake til skolen eller skolen

Hvor lang tid du bør holde barnet ditt ut av # 8217; barnehagen eller barnehagen og vekk fra andre barn varierer avhengig av hvilken type rosa øyne som har barnet ditt:

 • L’allergisk eller irriterende rosa øye er ikke smittsom, så barnet ditt bør ikke miste # 8217; barnehage eller skole.
 • L’bakteriell rosa øye behandlet med antibiotika vil ikke være smittsom etter 24 timer, slik at du kan utsette barnet ditt tilbake etter den tiden.
 • L’Viral Pink Eye må gjøre veien gjennom barnets system. Du bør ikke utsette et barn til barnehagen eller asylen; asyl, eller utgang i andre offentlige miljøer, til symptomene forsvinner, noe som kan ta opptil to uker.

Hvordan forebygge rosa øyne i små barn

Å praktisere god hygiene er den viktigste måten å forhindre rosa øyne, men administrere et barns vaner eller hygieniske bevegelser er ikke veldig enkelt.

Din sønn utforsker verden med nysgjerrighet. Trykk på objekter og samhandler med andre er en del av deres utvikling. Videre er det vanskelig å forhindre at sønnen din gni irritert eller infiserte øyne.

Du kan prøve å redusere mulighetene barnet ditt utvikler L’viral eller bakteriell øye:

 • Begrens sønns show hos barn med denne tilstanden
 • Hjelp sønnen din til å vaske hendene dine ofte
 • Ved å regelmessig bytte ark, tepper og putevar
 • Bruker rene håndklær

Øv disse forebyggingsmetodene for å redusere muligheten for å kontrahere L’rosa øye.

Hva er perspektivet?

Det er mer enn sannsynlig at barnet ditt vil utvikle rosa øyne på et tidspunkt. Du bør konsultere legen din for å bestemme årsaken til det rosa øyet og få en behandlingsplan for å klargjøre tilstanden.

Hvis sønnen din har det virale eller bakterielle rosa øyet, må du holde det hjemme mens du klarer tilstanden, men den skal gjenopprette etter noen dager eller opptil to uker.