Svimmelhet og svimmelhet i multippel sklerose

Multiple sklerose 101

Multiple sklerose (SM) Det er en sykdom i immunsystemet som påvirker sentralnervesystemet. Med SM, L’betennelse skader myelin, beskyttende belegg rundt nerveceller. Resulterende lesjoner, eller arrvev, forstyrrer overføringen av nervesignaler.

MS-symptomer kan inneholde syn på visning, lem nummen og balanseproblemer. Svimmelhet og svimmelhet er vanlige symptomer på MS, selv om de fleste ikke presenterer dem som første symptomer. Fortsett å lese for å lære mer om disse symptomene og hva de skal gjøre med det.

Svimmelhet og svimmelhet i MS

Mange mennesker med SM opplever episoder av svimmelhet, som kan få deg til å føle deg bedøvet eller ubalansert. Noen har også svimmelte episoder. Vertigo er den falske følelsen av å forstyrre eller skyte deg selv eller verden rundt deg. Ifølge en forhold, Omtrent 20% av folk med SM lider av svimmelhet.

Svimmelhet og svimmelhet bidrar til å balansere problemer, som er vanlige hos personer med SM. Svimmelhet og kontinuerlig svimmelhet kan forstyrre daglige aktiviteter, øke risikoen for fall og kan til og med bli ugyldig.

Hvordan føle svimmelhet

Svimmelhet er en intenst skytingsfølelse, selv om du ikke beveger deg. Det ligner på hva du føler på en tur i en fornøyelsespark. Første gang svimmelheten oppstår, kan det være svært forstyrrende, selv skummelt.

Vertigo kan ledsages av kvalme og oppkast. Kan fortsette i timer eller til og med dager. Noen ganger er svimmelhet og svimmelhet ledsaget av synspunkter, tinnitus eller tap av’hørsel eller vanskeligheter med å stå eller gå.

Årsaker til svimmelhet og svimmelhet i MS

Skader som kommer fra SM gjør det vanskelig for nervene i sentralnervesystemet, sender meldinger til resten av kroppen. Dette medfører symptomene på MS, som varierer avhengig av stillingen til skader. En eller flere skader i hjernebutikken eller i cerebellum, hjernen området kontrollerer balansen, kan forårsake svimmelhet.

Vertigo kan også være et symptom på et problem med det indre øre. Andre mulige årsaker til svimmelhet eller svimmelhet inkluderer noen stoffer, blodkarsykdommer, migrene eller hjerneslag. Legen din kan hjelpe deg med å ekskludere andre mulige årsaker til svimmelhet.

Auto-Help Tiltak

Når svimmelhet oppstår, kan følgende trinn hjelpe deg å holde deg trygg og føle deg mer komfortabel:

  • Sett deg ned til den passerer.
  • Unngå å flytte hodet eller posisjonen til kroppen.
  • Senker lysene og prøver ikke å lese.
  • Unngå trappen og ikke prøv å kjøre til du er sikker på at svimmelheten har gått.
  • Begynn å bevege seg veldig sakte når du føler deg bedre.

Hvis svimmelheten slår om natten, sitter med ryggen rett, slå på det myke lyset og forblir stoppet til du føler deg bedre. Vertigo kan gjenoppta når du slår av lys og legger seg ned. En komfortabel liggende lenestol kan hjelpe.

Behandling for svimmelhet og svimmelhet

Anti-holptic bench (OTC) narkotika kan være alt du trenger. Disse er tilgjengelige som orale tabletter eller som hudplaster. Hvis svimmelhet eller svimmelhet blir kronisk (langvarig), kan legen foreskrive legemidler mot den mektigste bevegelses- eller anti-kvalme.

I tilfelle av alvorlig svimmelhet, kan legen foreslå en kort syklus av kortikosteroider. Videre kan fysioterapi være nyttig for å forbedre balansen og koordinasjonen.

Risikoen for svimmelhet og svimmelhet

Balanseproblemer forårsaket av svimmelhet og svimmelhet øker risikoen for skade på grunn av fall. Dette gjelder spesielt for folk hvis SM-symptomer allerede inkluderer vandringsproblemer, svakhet og tretthet. Noen hjem sikkerhetstiltak kan bidra til å redusere denne risikoen:

  • Eliminere risiko for snubling i hjemmet ditt, spesielt kastet teppene.
  • Bruk en pinne eller en walker.
  • Installer rekkverk og håndtak.
  • Bruk en dusjstol.

Fremfor alt, sørg for at du sitter når du føler deg bedøvet eller føler at spinnende topper kommer.

Snakk med legen din

Fortell legen din dersom du lider av SM og hyppige svimmelhet eller svimmelhetangrep forekommer. Kan undersøke deg selv og utelukke andre problemer for å avgjøre om MS er årsaken til problemet. Uansett årsak, kan legen gi deg råd om en behandlingssyklus for å hjelpe deg med å føle deg bedre.