Bruddfinger: Behandling, utvinning, hjelpesøk og mer

Oversikt og symptomer

Hvis du noen gang har sittende en finger i en dør eller # 8217; du treffer med en hammer, har du sikkert funnet de vanlige symptomene på en ødelagt finger. Eventuelle traumer eller lesjon til finger kan føre til:

 • Sterk smerte i fingrene, spesielt lancing smerte og knapp
 • Betennelse (smerte, rødhet og hevelse)
 • Vanskeligheter i # 8217; bruk fingertuppene
 • Tap av følsomhet overfor fingrene
 • Blåmerker og fargeendring av hud og negler
 • fingerstivhet

L’Broken Finger Nail kan også falle innenfor en eller to uker fra såret.

Fortsett å lese for å lære mer om behandling av en ødelagt finger og når du trenger å be om hjelp.

Umiddelbar lindring

Den beste måten å få en umiddelbar lindring fra en ødelagt finger er å kurere betennelsen. L’Betennelse er den viktigste årsaken til smerte, hevelse og rødhet.

Vanlige forslag til behandling av en ødelagt finger inkluderer:

Hvile

Når du har skadet deg selv, avbryter du alt du gjør for å unngå ytterligere skade. Så langt som smertefullt kan det være, prøv å roligere skaden og hvis du trenger medisinsk behandling.

Is

Veldig forsiktig påfør en isvekking eller en innpakket pakke i et håndkle eller en klut på den sårede fingeren i 10-minutters intervaller med 20 minutters pauser, flere ganger om dagen.

Utsett aldri huden direkte på isen eller i mer enn 10-15 minutter av gangen, for å unngå fare for frysing eller videre betennelse.

For å unngå å veie av såret, plasser fingeren over en overbygd pakke eller isvekke.

Heve

L’Høyde av skadet finger over hjertivået bremser blodtilførselen til nettstedet, og begrenser betennelse og trykk. Dette er ekstremt viktig og må gjøres kontinuerlig, ikke bare intermitterende.

Bruk benk-øverste smertestillende stoffer (OTC)

Antiinflammatoriske stoffer og benk smertestillende stoffer som ibuprofen (Advil, Motrin), paracetamol (Tylenol) og L’aspirin kan bidra til å redusere den tilhørende betennelsen og smerten.

Rengjør og dekk åpne sår

Hvis neglen eller huden er ødelagt, rengjør forsiktig området med vann og såpe eller antibakteriell skylling. Dekk deretter skaden med steril gasbind eller bandasjer.

OTC Antibiotiske salver eller kremer kan også brukes på sår etter rengjøringssessioner for å forhindre infeksjon.

Sår må være rene og nye medisiner må påføres minst to ganger om dagen.

Pass på at du kan flytte fingeren

Ikke vikle, sy eller støtte en skade hjemme. Det er også viktig å prøve å fortsette å forsiktig flytte fingeren så mye som mulig uten å øke smerten.

Hvis du ikke kan flytte fingeren, kontakt lege.

Bruk smertestillende kremer og urte rettsmidler

Personlige medisinske kremer og urtformler kan bidra til å redusere betennelse og smerte. L’Arnica kan bidra til å redusere betennelse og forbedre bruised helbredende tid.

Langsiktig behandling og utvinning

I løpet av de første 48 timene etter lesjonen hviler den anbefalte behandlingssyklusen, glasur, # 8217; høyde og benk-øverste smertestillende stoffer. Din smerte bør begynne å forbedre betydelig etter en eller to dager med grunnleggende omsorg.

En smertefull blåmerke kan utvikle seg på stedet for lesjonen etter at den første hevelsen er redusert. Avhengig av stillingen av lesjonen og dens alvorlighetsgrad, kan blåmen forårsake pulseringer, smerte eller nummenhet.

Når smerten og den første hevelsen har forbedret, bør du se mer og mer enn å strekke og flytte fingeren skadet. Unngå bevegelse eller handling som forårsaker en betydelig økning i smerte.

Masser forsiktig stedet for lesjonen og området rundt kan bidra til å forbedre gjenopprettingstider ved å oppmuntre til blodgassen til nettstedet. Dette kan også bidra til å bryte blodlegemer og døde vev.

Gjenopprettingstiden for en ødelagt finger avhenger stort sett på alvorlighetsgraden av lesjonen og stillingen. De fleste ødelagte fingrene begynner å føle seg mye bedre innen tre eller fire dager. Mer kompliserte eller alvorlige tilfeller kan ta noen uker eller mer for å helbrede helt.

Behandle en’Dentail Nail

Når du utvikler en blåmerke under L’neglen, kan trykket akkumulere og forårsake smerte.

Hvis dette trykket blir sterkt, kan neglen falle. I de fleste tilfeller vil neglen imidlertid forbli i sin plass, men du kan legge merke til en misfarging rundt sårområdet.

Brukeren vil forbli synlig i noen måneder til den interesserte delen av # 8217; neglen vil ikke ha vokst.

Hvis du mistenker at neglen kan falle eller at blåmerken er synlig på 50 prosent eller mer Dell’spiker, ring legen. Legen kan være i stand til å forhindre høsten av # 8217; neglen lindrer presset.

Hva å unngå å unngå

Mens fingeren er helbredelse, er det en god ide å holde seg borte fra enhver aktivitet som øker smerten eller innebærer en sterk finger tretthet. Noen uker kan være nødvendig før det er trygt å gå tilbake til aktiviteter som fysisk eller kontakt sport.

Også, bør du ikke prøve å fjerne en neglelakk, eller vikle, stikke eller støtte den skadede fingeren.

Når skal du søke hjelp

Snakk med en lege eller en sykepleier hvis din ødelagte finger forårsaker ekstrem smerte eller involverer mer enn den enkle fingertuppen. Du bør også se etter medisinsk hjelp hvis:

 • Du kan ikke rette fingeren
 • Fingeren er åpenbart bøyd eller skrå
 • Fingeren føles nummen umiddelbart etter skaden og før bruk av is
 • også l’sengespiker, fingrene ledd, knokler, palm eller håndledd er skadet
 • Symptomene blir verre etter 24-48 timer med grunnleggende hjemmepleie
 • Det er dype sår
 • Tenk at neglen vil falle eller at en blåmerke opptar mer enn halvparten av # 8217;
 • blødning eller pus oppstår på sårstedet
 • Du hører en merkelig støy som pauser eller sprekker på tidspunktet for skaden
 • Lesjonsstedet forblir ekstremt hovent i mer enn 48 timer

Ta ut mat

En ødelagt finger er en vanlig skade som innebærer en fingertrauma. Selv om de kan være svært smertefulle, helbrede de fleste ødelagte fingrene etter noen dager med hjemmepleie.

Hvile, is, høyde og «8217; bruk av smertestillende stoffer og benk anti-inflammatoriske stoffer er generelt den beste måten å få en umiddelbar og langsiktig lettelse fra denne lesjonen.

Kontakt legen din for skade som involverer ledd, tilstede tydelige anomalier eller brudd, forårsaker sterk smerte eller ikke reagerer på grunnleggende behandling.