Psoriasis eller fot d & # 039; atlet: hva er forskjellen?

Beskrivelse

Psoriasis og fot D’atlet er to svært forskjellige forhold.

Psoriasis er en genetisk autoimmun sykdom. Det forårsaker en rask vekst enn normale hudceller, noe som gjør at de samler seg på hudoverflaten i stedet for å falle naturlig.

Overskytende hudceller vokser i tykke skalaer eller flekker, hvitt sølv som ofte er tørre, pruriginøse og smertefulle.

Foten av’atleten er forårsaket av en sopp. Det utvikler seg når soppceller som normalt er tilstede på huden, begynner å formere seg og vokse for fort. Foten av’atlet utvikler vanligvis i områdene av kroppen som er utsatt for fuktighet, som mellom tærne.

Symptomer på psoriasis og fot d’atlet

Psoriasis og fot D’atlet har noen vanlige symptomer, men har også noen viktige forskjeller.

Symptomer på psoriasis Symptomer på leats av leathed leathed fra fide d’idrettsutøvere ofte teppe-sølv skalert og squamous hudutbrudd med hudflak, lacerations og brennende hælen som strekker seg langs sidene av hovne negler, vondt med tipsene eller tykkere

Siden psoriasis er en autoimmun sykdom, er det ikke smittsomt. Psoriasis patcher kan være små og dekker bare noen få lærpunkter, eller de kan være store og dekke store områder av kroppen.

De fleste med psoriasis opplevelser raketter. Dette betyr at sykdommen er aktiv i flere dager eller uker, og forsvinner eller blir mindre aktiv.

Fordi foten D’atleten er forårsaket av en sopp, er den smittsom. Du kan ta foten av «8217; atleten kommer i kontakt med infiserte overflater, for eksempel klær, sko og treningsgulv.

Du kan også forstørre foten på # 8217; atlet til hendene dine skraper eller samler de infiserte områdene. Foten av # 8217; atleten kan påvirke en fot eller begge deler.

Bilder

Forslag til å forstå forskjellen mellom psoriasis og fot d’atlet

Disse punktene kan hjelpe deg med å skille mellom psoriasis og fot D’atlet.

Områder av den berørte kroppen

Foten din er den eneste delen av hit-kroppen din? I så fall har du sannsynligvis en fot D’atlet. Hvis du oppdager at patchene utvikler seg på albue, kne, rygg eller andre områder, er det mer sannsynlig å være psoriasis.

The Mushroom forårsaker foten av # 8217; atleten kan spre seg i forskjellige deler av kroppen, så dette er ikke en ufeilbarlig metode for å forstå forskjellen mellom de to.

Svar på antifungal behandling

Du kan kjøpe benk og salve antifungal kremer (LotriMin, Lamisil og andre) i apotek uten medisinsk resept.

Påfør denne medisinen på de berørte områdene. Hvis kutane utbrudd begynner å forsvinne, vil du sannsynligvis ha en soppinfeksjon eller fots d’atlet. Hvis hudutbruddene ikke forsvinner, må du kanskje gjøre med psoriasis eller noen «8217; andre.

Svar på enhver behandling

Psoriasis går i aktivitetssykluser. Det kan være aktivt og forårsake symptomer i noen dager eller uker, så symptomene kan forsvinne. Foten av’atleten vil sjelden gå bort uten behandling.

Diagnose med tester

L’eneste måte å være sikker på om symptomene dine er forårsaket av foten D’atlet eller psoriasis, eller fra noen’mer fullstendig, er å gjøre en hudtest. Under denne testen vil legen ta over eller buffer infisert hud. Hudens celleprøve vil bli sendt til testlaboratoriet.

Behandling for psoriasis og fot d’atlet

Behandlinger for psoriasis og fot D’atleten er forskjellige.

Psoriasis behandling

Behandlinger for psoriasis er delt inn i tre generelle kategorier:

 • Aktuelle behandlinger
 • Lysterapi
 • Systemiske stoffer

Aktuelle behandlinger inkluderer medisinske kremer og salver. For milde tilfeller av psoriasis, kan aktuell behandling være i stand til å klargjøre det aktuelle området.

Små mengder kontrollert lys, kjent som lysterapi, kan redusere hudcelleveksten og redusere rask resizing og # 8217; betennelse forårsaket av psoriasis.

Systemiske stoffer, som ofte er muntlig eller injisert, handler alle «8217; inne i kroppen din for å redusere og redusere hudcelleproduksjonen. Systemiske stoffer er generelt reservert for alvorlige tilfeller av psoriasis.

Behandling av foten D’atlet

Foten D’atlet, som de fleste soppinfeksjoner, kan behandles med benk eller reseptbelagte antifungale kremer. Dessverre, hvis det ikke blir behandlet riktig, kan det komme tilbake.

Du kan også kontrakt foten på # 8217; atlet når som helst. I de mest alvorlige tilfellene kan et oralt antifungalt legemiddel være nødvendig.

Risikofaktorer for psoriasis og fot d’atlet

Risikofaktorer for psoriasis inkluderer:

 • En familiehistorie av tilstanden
 • En historie om systemiske virale eller bakterier infeksjoner, inkludert HIV og gjentatte streptokokale infeksjoner
 • Høye nivåer av stress
 • Bruk av tobakk og sigaretter
 • fedme

Folk med høyeste risiko for foten D’atleten inkluderer de som:

 • De er menn
 • Ofte iført passende sko med våte strømper
 • Ikke vask og tørk føttene dine riktig
 • Bruk de samme skoene ofte
 • Vandre barfot på offentlige steder, for eksempel treningsstudioer, dusjer, skiftende rom og badstuer
 • bor i nær kontakt med en person som har en fotsinfeksjon på 8217;
 • De har et svekket immunforsvar

Når du skal se legen din

Hvis du prøver benkbehandlinger for hudproblemet ditt og ikke er effektive, er det på tide å ringe legen din. En rask inspeksjon av infisert område og en enkel laboratorietest bør hjelpe legen din til å gi deg diagnosen og behandlingen du trenger.

Hvis din grunnleggende lege ikke klarer å diagnostisere tilstanden din, kan du sende deg fra en hudlege (Hud Doctor) eller fra en podiatrist (fotlege).

Hvis diagnosen din ender med å være foten D’atlet, vil behandlingen din trolig være rask og enkel. Men hvis du har psoriasis, vil behandlingen være mer involvert.

Fordi psoriasis ikke har en kur, trenger du langsiktig omsorg, men effektive behandlinger er tilgjengelige. Samarbeide med legen din for å skape en behandlingsplan som vil klare symptomene og redusere rakettene så mye som mulig.

Spørsmål:

Hvordan kan jeg forhindre at foten av min idrettsutøver sprer seg til andre medlemmer av familien min?

TIL:

For å unngå spredningen, sørg for at føttene alltid er rene og tørre. Når du går hjem, må du sørge for at du bærer strømper eller sko. Ikke del på badet med noen for å unngå korstoginfeksjonen. Ikke del håndklær eller badematter. Hold dusjen eller badområdet så tørt som mulig.

Mark Laflamme, MD-svar representerer meninger fra våre medisinske eksperter. Alt innhold er strengt informativt og bør ikke betraktes som et medisinsk rådgivning.