Renalcellekarsinom i trinn 4: Metastaser, overlevelsesrater og behandling

COS’er nyrecellekarsinom?

Renal Cell Carcinoma (RCC), også kalt Renal Cell Carcinoma eller Renal Cell Adenocarcinom, er en vanlig type nyrekreft. Av 90 prosent av alle nyretumorer er nyrecellekarcinomer.

L’RCC begynner vanligvis som en svulst som vokser i en av nyrene. Det kan også utvikle seg i begge nyrene. Sykdommen er mer vanlig hos menn enn kvinner.

Hvordan det sprer seg?

Hvis en kreftformet svulst oppdages i en av nyrene, består den vanlige behandlingen i # 8217; kirurgisk fjerner en del eller hele nyren som er bekymret.

Hvis svulsten er igjen, er det mer sannsynlig at kreft sprer seg til lymfeknuter eller andre organer. Spredningen av kreft kalles metastase.

I tilfelle av’RCC, kan svulsten invadere en stor vene som kommer ut av nyrene. Det kan også spre seg til lymfesystemet og andre organer (lungene er spesielt sårbare).

TMN Staging og nyrekreftfaser

Nyrekreft er beskrevet i faser utviklet av American Mixed Cancer Committee. Systemet er best kjent som et TMN-system.

  • & # 8220; T & # 8221; refererer til svulsten. Legene tildeler en & # 8220; T & # 8221; med et tall basert på størrelsen og veksten av svulsten.
  • & # 8220; N & # 8221; Indikerer om kreften har spredt seg til en lymfatisk systemnode.
  • & # 8220; M & # 8221; Det betyr at kreft har metastata.

Legene tilordner også et stadium RCC. Stadionet er basert på størrelsen på svulsten og diffusjonen av kreft.

Det er fire faser:

  • Faser 1 og 2 beskriver svulster der svulsten fortsatt er i nyre. Stadion 2 betyr at svulsten vokser og er bredere enn syv centimeter.
  • Stadioner 3 og 4 indikerer at kreft har spredt seg til en hovedvein, lymfeknuter eller andre organer.
  • Fase 4 er den mest avanserte formen av sykdommen. Fase 4 betyr at kreft har metastet lymfesystemet eller andre organer. Siden binyrene er festet til nyrene, sprer kreft ofte der først. Rene kreft i fase 4 betyr også at kreft kan ha spredt mer enn en lymfeknute nær nyrene eller andre deler av kroppen.

Hva er perspektivet?

Femårige overlevelsesrater for RCCs er basert på prosentandelen av pasienter som sameksisterer i minst fem år med sykdommen etter at den har blitt diagnostisert.

De American Cancer Society Rapporterer prosentandelen mennesker som bor fem år eller mer etter diagnose basert på fase:

  • Trinn 1: 81 prosent
  • Trinn 2: 74 prosent
  • Trinn 3: 53 prosent
  • Trinn 4: 8 prosent

Hvilke behandlingsalternativer er?

Typen behandling du mottar, avhenger stort sett på scenen av kreften din. 1 RCC-scenen kan behandles med kirurgi. Men når kreft er avansert på trinn 4, er kirurgi ofte ikke en alternativet «8217;. Hvis svulsten og metastasen kan isoleres, kan kirurgisk fjerning av kreftvevet fortsatt være mulig.

Hvis kreft har spredt seg til lungene, kan delvis fjerning av lungen eliminere kreft. Hvis du har en RCC på fase 4, vil legen din vurdere din generelle helse for å bestemme din egnethet for større operasjon.

Hvis kirurgi ikke er et’realistisk alternativ å behandle RCC-trinn 4, kan andre terapier hjelpe. En tilnærming er embolization, Som blokkerer blodstrømmen til tumorceller. Imidlertid er C’er risikoen for at stoffet som blokkerer blodstrømmen, også forstyrrer blodsirkulasjonen mot sunne celler.

A’et annet alternativ er radioterapi. Denne terapien bruker høy-energi-stråling for å treffe tumorceller. Men det skjedde vanligvis ikke når kreft har spredt seg til mange steder.

L & # 8217;

Den beste måten å overvinne 4 RCC-scenen er aggressivt behandler kreft før du kommer til Stadium 4. Hvis du er på 4 RCC-scenen, husk at de publiserte overlevelsesraten er estimater.

Nøkkelen er å følge legenes råd, gå til avtalene og ta medisiner. Også, sørg for at du gjør noen endringer i livsstilen som foreslås av legen din.