Intractable Pain: Symptomer, årsaker og behandlinger

COS’Det er uegnet smerte?

Intractable smerte refererer til en type smerte som ikke kan styres med standard medisinsk behandling. Intractable betyr i hovedsak vanskelig å behandle eller administrere.

Denne typen smerte er ikke herdbar, så behandlingsmålet er å redusere ubehag.

Tilstanden er også kjent som uhøflig smerte eller IP-sykdom. Hvis du lider av intractable smerte, er det konstant og ganske seriøst å bli tvunget til sengs eller sykehus for behandlinger.

Typer av smerte

Smerter har en tendens til å bli klassifisert som akutt eller kronisk.

Akutt smerte

Akutt smerte er den typen plutselig smerte du føler når du kutter dem eller bryter deg et bein. Smerte manifesterer seg raskt, men forsvinner vanligvis over en relativt kort periode eller med behandling. Noen ganger kan akutt smerte bli til kronisk smerte.

Kronisk smerte

Kronisk smerte er generelt klassifisert som en smerte som varer minst tre måneder og kan ikke helt lettes. Hvis du lider av leddgikt til knær, kan fysioterapi og benk analgetika redusere kronisk smerte du føler på knærne. Den enkle resten av knærne kan sterkt lindre smerte.

intractable smerte

Intractable smerte er generelt ansett som en alvorlig form for kronisk smerte. Men i motsetning til kronisk smerte av artrittiske knær eller en lignende årsak, blir ugjennomtrengelig smerte ikke lett behandlet eller lettet. Å få bare en liten lettelse kan be om ikke-tradisjonelle behandlinger, for eksempel medisinsk marihuana eller elektrisk stimulering av spesifikke punkter i hjernen.

Noen helseeksperter mener at en måte som intractable smerte er forskjellig fra andre typer smerter, er at hjernen behandler uegnet smerte signaler annerledes enn andre typer smertestillende signaler. Dette kan være grunnen til at uhøflig smerte er dermed resistent mot behandling.

Hva er årsakene til uegnet smerte

Intractable smerte kan utvikle seg fra ulike typer helseproblemer. Det kan høres i leddene, i bein, muskler og til og med i hodet.

Betingelsene som kan forårsake ugjennomtrengelig smerte inkluderer:

 • Migrene og spenning hodepine
 • kreft
 • leddgikt
 • Degenerativ disk sykdom
 • Sentral smerte syndrom

Intractable smerte har ikke alltid en åpenbar årsak, noe som gjør det enda vanskeligere å diagnostisere og behandle. Hva forårsaker uopphørlig smerte i en person kan forårsake smertebar smerte i en og # 8217;.

Men ikke ta for gitt at smerte er alt i hodet ditt. Intractable smerte regnes som et ekte helseproblem og er en som skal studeres.

Hvordan intractable smerte er diagnostisert

Hvis du føler at kronisk smerte og tradisjonelle smertestillende behandlinger ikke er effektive, bør du konsultere en lege. Det er viktig å beskrive symptomene nøyaktig og detaljert.

Diagnostisere årsaken til din intractable smerte kan være vanskelig. Hvis du opplever kronisk daglig hodepine, kan du for eksempel lide av hodepine eller hodepine på en spenningstype. Symptomene på uheldig smerte indusert av # 8217; migrene er imidlertid som de av andre typer hodepine. Dette gjør diagnosen vanskelig og behandlingen like problematisk. Du kan ende opp med å bli behandlet feil for en tilstand som synes å være årsaken til smerten din.

Vanligvis er ugjennomtrengelig smerte formelt diagnostisert når over tid, en rekke behandlinger kan ikke lindre smerte. For eksempel, etter å ha sviktet flere ikke-skadede tiltak, får du en’kortikosteroid injeksjon og lindrer ikke smerte. Eller smerten din følger ikke selv etter å ha tatt forskjellige typer medisiner, for eksempel:

 • Ikke-steroid anti-skråning
 • Muskel avslappende
 • milde opioider
 • Antiepileptiske legemidler

Hvis disse eller andre behandlinger, som kirurgi, fysisk trening og fysioterapi, ikke fungerer, kan legen offisielt diagnostisere en intractabel smerte.

Komplikasjoner av intractable smerte

I motsetning til kronisk smerte forbundet med leddgikt, kan intractable smerte påvirke hormoner, som kortisol, fordi utraktbar smerte også øker stressnivået og betennelsen i kroppen. Dette kan bidra til problemer, for eksempel L’hypertensjon og en høy hjertefrekvens. Intractable smerte kan også forårsake seksuelle dysfunksjoner.

Intractable smerte forstyrrer ofte søvn, og øker sjansene for å føle seg trøtt. Selv utilstrekkelig søvn og konstant smerte kan kombinere for å gjøre konsentrasjonen vanskelig og ta avgjørelser. I tillegg til å forstyrre dine forståelsesferdigheter, kan uegnet smerte også påvirke din fysiske ytelse.

Hvordan intractable smerte blir behandlet

Fordi standard medisinsk behandling ikke hjelper med intractable smerte, må legene prøve mer aggressive metoder. Flere stater har lover som definerer ugjennomtrengelig smerte og når leger har lov til å foreskrive opioider eller medisinsk marihuana for å lindre smerte. Disse behandlingene må nøye kontrolleres av legen.

Ofte er det nødvendig med en tverrfaglig behandlingsplan for å redusere smerte. Snakk med legen din om samarbeid med et team av helsepersonell for å få best mulig resultat. En tverrfaglig behandlingsplan kan innebære en eller alle følgende:

 • opioid
 • kirurgi
 • Fysisk rehabilitering
 • Fysioterapi
 • nervøse blokker

Nye innovative behandlinger gir også håp om folk med ugjennomtrengelig smerte. Neurostimulering, for eksempel, bruker elektrisitet til å endre måten hjernen oppfatter smerte på. Spinalkabelstimulerende enheter stimulerer elektrisk dorsalkolonnen og de gangliare områdene i ryggmargen rå, som inneholder meget sensorisk nervøst stoff, i håp om å bidra til å nytte slik hjernen oppfatter tegn på smerte i jeg ankommer.

Utsikter for intractable smerte

Facing intractable smerte betyr ofte å prøve en rekke behandlinger for å finne lettelse. Hvis en tilnærming ikke hjelper, må du samarbeide med din grunnleggende lege eller finne en erfaren lege i å håndtere kronisk smerte som kan ha en bedre løsning.

Vender mot en intractabel smerte betyr også å møte følelsesmessige utfordringer så vel som fysisk. Personer med ugjennomtrengelig smerte har større risiko for depresjon, tretthet, sosial isolasjon og hyppige episoder av gråt. Smerte kan bringe noen mennesker til å ha selvmordstanker. Av denne grunn er å få psykisk helse råd sammen med smertebehandling er viktig for alle som har uegnet smerteproblemer.