Bloody Nipple: Årsaker med og uten amming

Dette er en grunn til bekymring?

Ofte er blødede brystvorter ingen grunn til bekymring. Vanligvis er de resultatet av en slags traumer eller friksjon, som din brystvorte som gnider mot en ripet bh eller en skjorte.

Blodig eller ikke, den unormale sekresjonen av brystvorten er relativt vanlig, uavhengig av om du ammer. Av 5 prosent Kvinner som søker behandling for brystrelaterte symptomer, går til legen din på grunn av unormal sekresjon fra brystvorten.

Fortsett å lese for å lære mer om hva dine brystvorter kan bløde, hva du kan gjøre for å finne lettelse og når du ser legen din.

1. Amming

For mødre for første gang, # 8217; amming kan ta tid å mestre det. I de tidlige dager kan brystvortene dine bli vondt og chapped. Det kan være blødende kutt på brystvorten eller i # 8217; farget område rundt brystvorten (areola).

Men amming bør ikke være smertefullt eller forårsake blødning. Hvis brystvortene dine fortsetter å bløe i løpet av de første dagene eller ukene med amming, kan det være fordi barnet ditt ikke holder seg riktig.

Andre tegn på dårlig lukking inkluderer:

 • flate brystvorter, kile eller hvit på slutten av en fôr
 • Sterk smerte under en vummet
 • barnet ditt virker opprørt eller fortsatt sulten etter en fôr
 • Den nedre delen av din Areola er ikke i barnets munn

Hvis du ammer i noen måneder og plutselig smerteutviklingen, kan det være et tegn på infeksjon. Av 10 prosent av kvinner amming utvikler en infeksjon på et bestemt tidspunkt.

Hva kan du gjøre

Hvis du føler smerte under amming, kan du prøve å sette en finger i barnets munn for å bryte seglet, og reposisjonere den. En dypere lukning sikrer at brystvorten er dypt i munnen der barnets gane er mykere.

Et barn som er angrepet bare til brystvorten, vil skade raskt, så du vil at barnet skal være helt festet til brystet, med brystvorten sentrert og dypt i barnets munn.

Det kan også være nyttig å snakke med en spesialist i «8217; amming om effektive koblingsteknikker. L’sykehus du fødte burde ha en tilgjengelig.

Du kan også bli med La Leche League’S On-site online support gruppe for å snakke med andre mødre som ammer sine erfaringer. Du er liten og brystet ditt vil takke deg.

2. Ellers, sprukket eller ødelagt hud

Blødning kan også komme fra hudforhold som forårsaker tørrhet og sprekk, som for eksempel kontaktdermatitt eller tørr hud.

Kontakt dermatitt oppstår når huden kommer i kontakt med et irriterende stoff. Det kan være en ny såpe, vaskemiddel eller et industrielt vaskemiddel på en ny bh.

Tørket hud kommer ofte fra # 8217; eksponering for kald og varm. For eksempel kan brystvorten tørkes og chapped på grunn av / eksponering alle’varmt vann i dusjen. Denne irritasjonen kan forverres av tette klær.

Andre symptomer kan omfatte:

 • klø
 • kutane utslett
 • squamous lær
 • blinkers

Hva kan du gjøre

Prøv å identifisere årsaken til brystvorten og Avius. Generelt har parfymefrie produkter en tendens til å være mer delikat på sensitiv hud. Selv de varme dusjene er bedre enn de varme.

Når huden sprekker, er det viktig å forhindre infeksjonen. Hold L’rent område med såpe og vann og anvende en antibiotisk salve, for eksempel Neosportin, til den helbreder. Hvis tilstanden fortsetter, kontakt legen din for reseptbelagte kremer.

3. Piercinger eller andre traumer

En ny nippel piercing krever fra to til fire måneder å helbrede, i hvilken tid, det kunne bløde. Infeksjoner, som kan utvikle seg både under og etter helbredelse, kan også forårsake dannelse av en pussamling (en abscess) alle’brystvorte eller # 8217; areola.

Alt som bryter huden kan forårsake blødning og føre til infeksjoner. De fleste brystvorte piercinger utføres i steril tilstand, men andre brystvorten traumas kan introdusere bakterier. Dette kan skje under stimulering av grov nippel, spesielt når huden er ødelagt av biter, kopper for brystvorter eller andre sexleksaker.

Symptomene på [8217; infeksjon inkluderer:

 • rødhet og betennelse
 • Smerte eller ømhet til berøring
 • Pus eller unormal sekresjon

Hva kan du gjøre

Hold området rundt piercing eller sår så rent. Vask med såpe og varmt vann eller en antiseptisk vask, som Baptine. Dyp piercing i en oppløsning av varmt vann og salt flere ganger om dagen kan bidra til å kurere og forhindre infeksjonen.

Hvis du utvikler en abscess eller prøver en sterk smerte, bør du umiddelbart gå til legen din. Legen din kan tømme såret og foreskrive en syklus med orale antibiotika.

4. Infeksjon

Mastitt er en’brystinfeksjon forårsaker smerte og rødhet. Hans mer vanlig hos kvinner som ammer, men kan skje med noen. Oppstår ofte innen tre måneder med fødsel.

Mastitt forårsaker vanligvis ikke blødning fra brystvorten. Ofte er det motsatt; Chapped, skadede og blødede brystvorter gir et inngangspunkt for bakterier, som kan føre til en «8217; mastitt infeksjon.

Mastitt symptomer inkluderer:

 • Brystsmerter eller ømhet
 • takt
 • Generell følelse av influensa
 • Hevelse eller bryst nodule
 • smerte eller brennende under amming
 • Brystrødhet
 • Feber og kulderystelser

Hva kan du gjøre

Hvis du mistenker at du har mastitt, kontakt legen din. De fleste tilfeller behandles med 10 til 14 dager Orale antibiotika. Du bør føle deg bedre innen få dager, men slapp av for neste uke eller to.

Legen vil foreskrive et trygt antibiotikum for amming og amming og sinus amming bør fortsette. L’engasjement kan forverre problemet under amming.

Hvis en abscess utvikler seg nær brystvorten, kan det være nødvendig å tømme det. Med legen din, kan du behandle smerte og feber med benk-topp smertestillende midler (OTC) som bidrar til å redusere hevelse. Populære alternativer inkluderer Ibuprofene (Advil) og naprovene (Alevarch).

5. Intradruktivt papillom

Intradruktivt papillam er en av mer vanlig Årsaker til en blødende brystvorte, spesielt hvis blodet strømmer ut av brystvorten, ligner på melk. Er godartet (ikke-kreft) tumorer som vokser alle’innsiden av melkekanaler.

Disse svulstene er små og ligner på vorter. Du kan føle en bak eller i nærheten av brystvorten. Vanligvis er de nær nok til brystvorten, og derfor forårsaker de blødninger og sekresjon.

Andre mulige symptomer inkluderer:

 • Sekresjon fra Chiara, Hvite eller Bloody Nipples
 • smerte eller ømhet

Hva kan du gjøre

Hvis blodet strømmer direkte fra brystvorten, kontakt legen din. Legen din kan diagnostisere symptomene dine og gi deg råd om deg i de neste trinnene. Hvis du har å gjøre med et intradruktivt papillom, kan de råde deg til å kirurgisk fjerne de berørte legene.

6. Det er brystkreft?

Drenken fra brystvorten er Tradisjonelt vurdert Som et symptom på brystkreft, men dette symptomet er ikke så vanlig.

Hvem vi er 3 prosent 9 av kvinner behandlet med brystkreft klinikker presenterer sekresjon fra brystvorten. Det er ikke klart om dette inkluderer en sanguenta-utslipp. Men i disse tilfellene er det vanligvis en knutepunkt eller en masse.

Nåværende søk er å utforske det potensielle forholdet mellom spekens farge fra brystvorten og alvorlighetsgraden av kreft. Selv om en 2016 studio antyder at blodfargede sekreter kan være forbundet med ondartede brysttumorer (invasiv), videre forskning er nødvendig for å bekrefte disse resultatene.

Intradruktivt karcinom

Typen av brystkreft som noen har, er bestemt av det «8217 spesifikke området der det begynner:

 • Karsinomer er tumorer som kan vokse i kroppens kropp og vev.
 • Ductal Carcinomas er tumorer som starter alle «interiør i melkeprodukter.
 • Intradruktivt karcinom, også kalt duktural karsinom in situ (DCIS), er mer vanlig Type ikke-invasiv brystkreft. Av en i fem Nye brystkreft er DCIS.

DCIS er ikke invasiv fordi den ikke har spredt seg utover melkekanalen til resten av brystet. Men DCIS anses som pre-cancer fordi det muligens kan bli invasivt, selv om det er lite sannsynlig. DCIS forårsaker vanligvis ikke symptomer. Hans typisk oppdaget under et mammogram.

Lobulær karsinom

Lobuler er bihule kjertlene som er ansvarlige for melkproduksjon.

 • Den in situ Lobular Carcinoma er en annen type pre-kreft som ikke sprer seg til resten av brystet.
 • Invasiv lobulær karsinom er en kreft som har spredt seg utover lobule, potensielt til lymfeknuter og andre deler av kroppen.

Invasiv Lobular Carcinoma er relativt sjeldne. Av 8 ut 10 Invasive brystkarcinomer begynner i melkeprodukter (invasiv duktal karsinom), ikke i kjertlene.

Tidligere Lobular Carcinoma har få symptomer. Deretter kan det føre til:

 • A’brysttykkende område
 • A’uvanlig fylde eller bryst hevelse
 • en endring i konsistensen eller i # 8217; aspektet av brysthuden (dimples eller fortykning)
 • En brystvorte bare invertert

Pagets sykdom

Pagets brystsykdom er en sjelden Type brystkreft som starter på brystvorten og strekker seg til areolaen. Mesteparten av tiden han treffer kvinnene i 50 år eller mer.

Pagets sykdom Mesteparten av tiden oppstår det Kombinert med en’annen form av brystkreft, vanligvis duktal karsinom in situ (DCIS) eller invasiv duktal karsinom.

Symptomer på Pagets sykdom inkluderer:

 • Nippel og Isola Crustosi, Squamosi og Rossi
 • Bleedet brystvorte
 • Drenk fra gule brystvorter
 • Flat eller invertert brystvorte
 • Brennende eller pruriginøs brystvorte

Hvordan brystkreft blir behandlet

Legene vurderer mange forskjellige faktorer før du anbefaler en viss behandling for brystkreft. Dette inkluderer:

 • Typen brystkreft
 • hans stadion og hans grad
 • hans størrelse
 • Hvis tumorceller er følsomme for hormoner

Mange kvinner velger å gjennomgå en brystkreft kirurgi. Avhengig av størrelsen og graden av svulst, kan kirurgi føre til fjerning av knutepunktet (nodulektomi) eller fjerning av hele brystet (mastektomi).

Kirurgi er ofte kombinert med tilleggsbehandlinger, for eksempel kjemoterapi, hormonbehandling eller stråling. I sine opprinnelige stadier kan noen brystkreft bli behandlet med strålingen.

Når du skal se legen din

Hvis den blødende sourcing av brystvorten varer mer enn en dag, fikser du en avtale med legen din. Legen vil utføre bildebehandlingstester for å lete etter noe unormalt alle & # 8217;. Dette kan inkludere en ultralyd, magnetisk resonans eller et mammogram.

Kontakt legen din umiddelbart hvis du noterer ett av følgende:

 • en ny knutepunkt eller fremspring
 • dimples eller andre endringer i tekstur
 • Brystvorte bare invertert eller flatt
 • Desquamation, peeling, skorpe eller frekvensdannelse av areolaen
 • Rødhet eller vailaution av huden på brystet
 • Endringer i størrelse, i form eller i # 8217; sinus utseende

Kutt, sprekker eller andre brystskader, krever ikke nødvendigvis umiddelbar behandling. Hvis symptomene ikke forbedrer eller kjente tegn på infeksjon, ring legen din. Tegn på infeksjon inkluderer:

 • Feber og kulderystelser
 • rødhet
 • Varmt bryst til berøring
 • smerte eller sterk ømhet