Sveitsiske allergier og pust: hva årsaken?

Hissing pusten er et symptom på allergi?

Vanlige allergi symptomer inkluderer nasal overbelastning, rennende nese, øye kløe, hudirritasjon, fordøyelsesproblemer og i alvorlige tilfeller, en farlig immunreaksjon for livet kalt anafylaksi. Et annet symptom på allergier kan være et lite hissende pust, en fløyte som produseres når du puster.

Hissing Breath er normalt forbundet med astma. L’astma og noen allergiske reaksjoner er like fordi de påvirker luftveiene og lungene. Dette kan gjøre luftveiene hovne og smale, noen ganger forårsaker slimdannelse.

Allergier og l’astma deler noen symptomer og oppstår ofte sammen. De samme stoffene som forårsaker allergi, som kjæledyr i kjæledyr, pollen og pulvermider, kan til og med utløse symptomene på # 8217;.

Kontakt legen din hvis du har et hissende pust. De kan avgjøre om symptomene er forårsaket av allergi, astma eller quichos’andre.

Hva er årsakene til å puste pusten hos mennesker med allergier?

Allergier oppstår når kroppen reagerer unormalt til visse stoffer som ellers ville være ufarlige. Når kroppen kommer i kontakt med disse stoffene, begynner immunsystemet å produsere antistoffer. Dette fører til produksjon av andre kjemikalier i kroppen, som L’histamin. Disse kjemikaliene forårsaker allergi symptomer sammen med betennelse. Grunnen til at kroppen angriper noen stoffer i noen mennesker, men ikke i andre er ikke helt forstått.

For noen mennesker påvirker allergiske reaksjoner lungene og luftveiene. Dette kan føre til astmasymptomer, inkludert hissing pust.

Hvordan vet du om du er panting?

Hissing pusten er definert av en akutt fløyte utstedt når du puster. Det meste av det hissende pusten oppstår når de exhalerer, men noen ganger kan det høres når du sender inn. Du kan også ha problemer med å puste når du er panting.

Når skal du ringe en lege

Noen ganger kan det hissende pusten være et tegn på et alvorlig problem. Ring legen din hvis:

 • Du opplever hissing pust, selv liten, for første gang
 • ditt hissing pusten er gjentagende
 • du er panting, men du har ingen tidligere allergier

Du bør få umiddelbar nødhjelp hvis det hissende pusten:

 • er ledsaget av respiratoriske vanskeligheter, akselerert pust eller blåaktig hudfarge
 • Starter plutselig etter å ha vært et punkt fra en Perse, som har tatt medisiner eller spist en mat som forårsaker allergi (seriøse matallergier, er ofte relatert til reker, krepsdyr, valnøtter, melk, egg, soya og hvete)
 • Start etter å ha kvalt en liten gjenstand eller et stykke mat
 • Den er ledsaget av urtikaria eller hevelse i leppene eller ansiktet

Hvordan en lege gjør for å diagnostisere årsaken til det hissende pusten?

Hvis du besøker legen din med å hissere puste symptomer, vil du sannsynligvis begynne å gi deg en fysisk eksamen for å ekskludere mulige helsemessige forhold. Hvis legen din oppdager lunge- og luftveisanomalier, måler mengden luft som går inn og går ut mens du puster med pulmonal (lunge) funksjonstester.

Før og etter å ha utført lunge tester, vil legen ta deg et stoff kalt bronkodilator som åpner luftveiene. De vil bruke spesielle medisinske enheter der puster for å utføre følgende tester:

 • Spirometri. Dette måler hvor bra lungene fungerer enn hos sunne lungene.
 • Maksimal strømning. Denne testen som måler den styrke som du kan puste ut. Hvis luftveiene dine krymper, vil dette nummeret være lavere enn forventet.

Tilleggstester for å diagnostisere årsaken til hissing pusten inkluderer:

 • Utfordring til metakolin. Legen vil lære deg metakolin, et stoff som frigjør astmaen. Hvis du reagerer på metakolina, har du sannsynligvis astmaen.
 • Test Dell’nitrogenoksid. Legen vil bruke en spesiell enhet for å måle mengden nitrogenoksydgass som er tilstede i pusten. Høye nivåer av nitrogenoksid i pusten kan indikere at luftveiene er betent.
 • Imaging test. Legen kan foreskrive imaging eksamener som bryst radiografier og en tac av nese lunger og hulrom (bryster) for å søke fysiske problemer eller sykdommer som kan forårsake hissing pusten.
 • Allergologiske tester. Legen vil utføre en hud eller blodprøve for å identifisere om kroppen din reagerer eller ikke til vanlige allergener, for eksempel kjæledyrhår, pulver, pollen, mugg og felles matvarer. Hvis legen identifiserer de utløsende faktorene til’allergi, kan det anbefale allergi slag (immunterapi) for å minimere allergiske reaksjoner.
 • Eosinofiler av’spectionhip. Legen din vil be deg om å hoste en sekresjon som heter Expectorate, som er slim fra lungene. De vil se på mikroskopet for å verifisere tilstedeværelsen av en bestemt type hvite blodlegemer kalt eosinofilis. Disse cellene er tilstede når de utvikler symptomene på # 8217; astma.
 • Provoserende tester for trening og kaldinducert astma. Legen din vil måle din lungefunksjon før og etter øvelsen eller en utfordring, alle Cold Air

Legen din vil analysere resultatene av testene dine for å komme til riktig diagnose.

Hvis du mistenker at du har allergi, kan legen din be deg om å beholde en detaljert dagbok av mat du spiser, symptomer og mulige utløsende faktorer av allergier enn mat. Hvis diagnostiske tester tyder på at du har astma, vil legen rangere alvorlighetsgraden ved hjelp av en skala basert på symptomer:

 • Mild intermitterende: Symptomer på mild astma forekommer ikke mer enn to dager i uken og nattsymptomer ikke mer enn to netter i måneden.
 • Mild vedvarende: Astma symptomer forekommer mer enn to ganger i uken, men ikke hver dag, og du har nattlige symptomer fra tre til fire ganger i måneden.
 • Moderat vedvarende: Astma symptomer oppstår hver dag og mer enn en natt i uken, men ikke hver natt.
 • Alvorlig vedvarende: Astma symptomer oppstår i løpet av dagen nesten hver dag og nesten hver natt.

Hvordan hissing pusten blir behandlet?

Behandlingsplaner for allergi og astma varierer. Når det vender mot hissing pusten som et symptom på allergier eller astma, kan den reduseres til et minimum med narkotika eller [8217; bruk av en inhalator.

Homicilian behandlinger for hissing pusten

 • Legg til fuktighet i luften med en luftfukter, ta en varm dusj eller sitte på badet med døren lukket mens du tar en varm dusj.
 • Drikk mange væsker, spesielt de varme som te, kaffe eller suppe. Dette bidrar til å legge til fuktighet for å oppløse den klissete slimet i luftveiene.
 • Unngå tobakkrøyk, siden både førstehånds røyking og brukt kan øke hissing pusten og # 8217; betennelse.
 • Ta alle de foreskrevne medisiner for allergi eller astma for å minimere hissende pusten.

Hva er utsiktene for å hisse puste og allergier?

Anta alle foreskrevne legemidler og unngå allergi utløsende faktorer eller astma kan bidra til å holde pusten i sjakk. Narkotika er generelt effektive for å lindre hissing pusten.

Allergier og # 8217; astma er ikke helt herdbare. Av denne grunn er det viktig å holde fast i behandlingsplanen. Snakk med legen din dersom symptomene på hissingpusten vedvarer eller forverres etter diagnosen.