Kattallergi: Symptomer og behandling

Lev med katterallergier

Nesten A Tredje av amerikanere med allergi er allergiske mot hunder og katter. Og den doble av folket har allergi mot katter i forhold til hundallergi.

Å identifisere årsaken til allergiene dine kan være vanskelig når et dyr bor i ditt hjem. Dette skyldes at husene inneholder andre allergener, som støvmidd, som kan forårsake lignende symptomer. Det er viktig å se en allergiker for å bekrefte en’kjæledyrallergi.

Det kan være vanskelig å innrømme at katten du elsker å forårsake helseproblemer. Mange velger å tåle symptomene i stedet for å kvitte seg med kjæledyret ditt. Hvis du er fast bestemt på å leve med LUN, kan du ta tiltak for å minimere allergi symptomene dine.

Les videre for å lære om tegn på katterallergier og hva du kan gjøre for å hindre dem.

Våre initiativer

Genetikk ser ut til å spille en rolle i utviklingen av allergi, noe som betyr at du er mer sannsynlig å prøve dem hvis du har familie som også er allergisk.

Ditt immunsystem produserer antistoffer for å bekjempe stoffer som kan skade kroppen din, for eksempel bakterier og virus. I en person som lider av allergier, utveksler immunsystemet et allergen for noe skadelig og begynner å produsere antistoffer for å bekjempe det. Dette er det som forårsaker allergi symptomer som kløe, cola nese, hudutslett og astma.

I tilfelle katterallergi, kan allergener komme fra håret til katten din (død hud), fra håret, fra spytt og til og med fra urinen. Puste håret på kjæledyr eller ta kontakt med disse allergenene kan forårsake en allergisk reaksjon. Petallergen Partikler kan transporteres på klær, sirkulere i rommet, bosette seg i møbler og sengetøy og gjenstår i støvpartiklene.

Symptomer

Du trenger ikke å eie en katt som skal bli utsatt for # 8217; allergen. Dette er fordi det kan reise på folks klær. Allergier mot katter kan ikke manifestere seg i flere dager dersom følsomheten eller allergen nivåene er lave.

Vanlige tegn på A’kattallergi følges vanligvis kort tid etter kontakt med katthår, spytt eller urin. L’kattallergen er over 90 prosent av mennesker med allergier mot katter reagerer på spytt og huden på katten. Det er på høyere nivåer på mannlige katter og overføres til håret til en katt under grooming. L’Allergen kan forårsake hevelse og kløe på membranene rundt øynene og nesen, som vanligvis fører til øyne betennelse og lukket nese. Noen mennesker kan utvikle en’utslett på ansiktet, nakken eller øvre del av brystet som svar på # 8217; allergen.

L’tretthet er vanlig i ubehandlede allergier, samt en hoste på grunn av postnasal drypp. Men symptomer som feber, kulderystelser, kvalme eller oppkast bør anses å være relatert til en sykdom i stedet for allergi.

Hvis du er allergisk mot katter og katt allergener, skriv inn lungene, kan allergener kombinere med antistoffer og forårsake symptomer. Disse kan inkludere vanskeligheter med å puste, hoste og hissende pusten. Allergier mot katter kan forårsake et akutt angrep D’astma og kan være en utløsende faktor for kronisk astma.

Så langt som 30 prosent av mennesker med astma kan ha et seriøst angrep som kommer i kontakt med en katt. Du bør snakke med legen din om en behandlingsplan hvis symptomene dine blir irriterende eller irriterende.

Bilder av allergiske utbrudd

Hvordan kattens allergier er diagnostisert

Det er to måter å teste noen allergi, til og med til katter: hudtest og blodprøve. Det er to typer kutane allergiske tester. En hudprick test og en intradermal hudtest. Begge testene gir raske resultater og har en tendens til å koste mindre blodprøver.

Noen medisiner kan forstyrre hudtester, så snakk med legen din som testen er best for deg. Hudprøven utføres vanligvis av en allergist på grunn av muligheten for alvorlige reaksjoner under testen.

Allergisk hudtest

Denne testen utføres i legenes studie, slik at de kan observere noen reaksjoner.

Ved å bruke en ren nål, vil legen fokusere overflaten av huden (vanligvis på’underarm eller tilbake) og vil sette inn en liten mengde allergen. Du vil sannsynligvis bli testet for flere allergener på samme tid. Du vil også bli straffet av huden med en løsning av kontroll som ikke har allergener. Legen kan nummerere hver punktering for å identifisere allergenet.

På ca 15-20 minutter kan det kutan punkteringsstedet bli rødt eller hovent. Denne reaksjonen bekrefter A’allergi mot det stoffet. A’katt positiv allergi forårsaker vanligvis en rød og pruriginøs fremspring på kattallergen. Disse ubehagelige effektene forsvinner vanligvis 30 minutter etter testen.

Intradermal hudtest

Denne testen utføres også i legenes studie, slik at de kan observere noen reaksjoner.

Mulige allergener kan injiseres under huden og armen. Røde og prurdiginøse fremspring vil vises med en positiv reaksjon.

En intradermal test anses som mer følsom for å oppdage A’allergi i forhold til en hudprick-test, noe som betyr at det kan være bedre å vise et positivt resultat når det er en’allergi. Men det kan også ha flere falske positiver enn hudprøven. Dette betyr at det skaper en hudreaksjon når ikke C’er allergi.

Begge hudtester har en rolle i allergiske tester. Legen vil forklare hvilken analysemetode som er bedre for deg.

blodprøve

Noen mennesker kan ikke gjennomgå hudtester, ofte på grunn av en eksisterende hudtilstand eller deres alder. Små barn har ofte en vanskeligere tid med hudtester. I disse tilfellene vil legen bestille en blodprøve. Blodet vil bli tatt på legenes kontor eller et laboratorium og deretter sendt for testen. Blod blir deretter undersøkt på jakt etter antistoffer mot vanlige allergener, som katthår. Resultatene krever mer tid, men det er ingen risiko for en allergisk reaksjon under en blodprøve.

Hvordan behandle allergier mot katter

Unngå L’Allergen er bedre, men når dette ikke er mulig, kan følgende behandlinger hjelpe:

 • Antihistaminer, som difenhydramin (Benadryl), Loratadin (Claritin) eller Cetirizina (Zyrtec)
 • Kortikosteroidbasert nasal spray som flutikason (flonase) eller mometason (Nasonex)
 • Bench decongestioning spray
 • Cromolyn Sodium, som forhindrer frigjøring av kjemikalier av immunsystemet og kan redusere symptomene
 • Allergi slag kjent som immunterapi (en serie skudd som desensible deg til et allergen)
 • Leukotrienhemmere, som Montelukast (Singulair)

På grunn av Risikoen for alvorlige bivirkninger på mental helse, Montelukast bør bare brukes når ingen andre allergiske behandlinger er tilgjengelige.

Kjøp Benadryl, Claritin eller Flonase.

Husholdningsartikler

Nasal vask er et hjemmemedisin for symptomer på allergi mot katter. L’saltet vann (saltoppløsning) brukes til å skylle nesepassasjer, redusere overbelastning, nasal drypp og nyser. Flere benchmarks er tilgjengelige. Du kan forberede saltvannet hjemme med 1/8 teskje kjøkkensalt med 8 gram destillert vann.

Sekund Nasjonale institutter av helse, Butterbur (et urte supplement), akupunktur og probiotika kan forbedre symptomene på sesongmessige allergier. Imidlertid er forskning begrenset. Det er ikke klart hvor effektive disse spesifikke produktene for kjæledyrallergi er. Herbal rettsmidler som viser potensielle fordeler er de som deler en «, lignende handling i kroppen med hensyn til tradisjonelle stoffer.

Kjøp smørtilskudd.

De beste rensene D’luft for allergi mot katter

Høy effektivitet partikkelformet filtre (HEPA) er en av de beste forsvarene mot kattallergi. Redusere husdyr allergener i # 8217; luft tvinge luft gjennom et spesielt filter som feller kjæledyr hår, samt pollen, støvmidd og andre allergener.

Kjøp Dell & # 8217 filtre; HEPA Air.

Allergier mot katter i nyfødte

En debatt er i gang blant forskere dersom barn som er utsatt for dyr på anbudsalder, er bestemt til å utvikle allergier eller hvis motsatt er sant. Nylige studier har kommet til motstridende konklusjoner. En 2015 studere Først at L’eksponering av nyfødte med hunder og katter hjemme er knyttet til en større risiko for å utvikle allergier i løpet av de første fire årene av barnets liv.

D’en annen del, en 2011 studere oppdaget at barn som lever med katter, spesielt i løpet av det første året av livet, utvikler antistoffer mot dyr og er mindre sannsynlig å kontrakt en «8217; allergi.

Ved 2017 studere Han oppdaget at hunder og katter kan gi en fordel ved å utsette barn til visse sunne bakterier alle «8217; begynnelsen av livet. Studien konkluderte med at barn som ble utsatt for en katt eller en hund hjemme under graviditet, kunne få færre problemer med allergi i fremtiden sammenlignet med barn som ikke har vært utsatt.

Legen din vil kunne svare på spørsmålene du måtte ha på barnet ditt og katten din. For allergiske barn, fjern stoff leker og plysj dyr og erstatt dem med plast eller vaskbare kan bidra til å lindre symptomene.

Reduser allergier mot katter

Unngå det er bedre å forhindre allergier først. Men hvis du finner ut å være allergisk mot katten din, er det andre alternativer i tillegg til å bli kvitt kjæledyret ditt. Vurder disse strategiene for å redusere symptomene.

 • Hold katten ut av soverommet ditt.
 • Vask hendene etter å ha rørt katten.
 • Fjern teppet og veggmonterte veggmonterte møbler. Tre eller flislagt gulv og rene vegger bidrar til å redusere allergener.
 • Velg tepper eller deksler for møbler som kan vaskes i varmt vann og lava ofte.
 • Dekke stikkontakter med oppvarming og # 8217; air condition med et tett filtermateriale som en gasbind.
 • Installer et filter i luften;.
 • Endre filtre ofte på klimaanlegg; luft og ovner.
 • Hold fuktighetsnivået i ditt hjem rundt 40 prosent.
 • Vakuum ukentlig med støvsuger med HEPA-filter.
 • Bruk en ansiktsmaske mens du er sprinkling eller rengjøring.
 • Rekruttere en ikke-allergisk person for å regelmessig dryss huset og rengjør søppelboksen.

Hvis du har en alvorlig kattallergi, snakk med legen din på’immunterapi for en langsiktig behandlingsløsning.