Svart spidskommen: hva er hva?

Du har semi av tvil om hvilken cumin både den virkelige svarte spissen? Du er ikke alene. To botanikere, Bunium Bulbocastanum og Nigella Sativa, er vanligvis angitt som en svart spidskommen. Det antas at begge har terapeutiske egenskaper og begge er krydder. Så hva er forskjellen? Kutte forvirringen.

Nigella sativa

Profeten Muhammad er sitert som å si i Koranen: Denne svarte spissen er helbredelse for alle sykdommer unntatt døden & # 8221;. Den svarte kummen som den ble referert til, er nigella sativa. Det har blitt brukt i århundrer å behandle alt fra abscessene til # 8217; herpes zoster.

Også kalt fennikelblomst, svart spidskommen og Kalonji, Nigella Sativa er en blomstrende plante. Det er opprinnelig fra deler av Midtøsten og Nord-Afrika. Planten vokser nesten en meter og har tuft løvverk, små lys blomster og frukt pods full av frø.

Disse frøene, frøfrøene, inneholder en rekke aktive ingredienser, inkludert en kraftig forbindelse kalt Timochinon (TQ). Det sies at TQ reduserer betennelsen, styrker immunforsvaret og beskytter mot kreft.

Viktig forskning er på vei for å bestemme potensielle anvendelser av n. Sativa i behandlingen av en rekke forhold, inkludert:

Kreft

N. Sativa har tjent interesse som mulig anti-kreft agent. Tq har blitt vist For å redusere størrelsen på kreftformige svulster i en rekke dyreforsøk. Laboratorieundersøkelser i India oppdaget at TQ faktisk har redusert veksten av leukemi-celler og myeloid lymfom.

Allergier

Et bredt søkekorpus støtter bruken av n. Sativa for behandling av allergisk rhinitt. En studie Han konkluderte med at n. Sativa lindrer de vanligste symptomene på nasalallergi, inkludert:

  • opphopning
  • en rennende nese
  • nysing
  • Hevelse av nesepassasjer

Alzheimers sykdom

Dyreforskning indikerer at n. Sativa krever ytterligere undersøkelser for behandling av Alzheimers sykdom. En studie publisert på Journal of Ethnopharmacology Han oppdaget at n. Sativa forbedrer minnet, L & # 8217, oppmerksomhet og kognisjon.

Bunium bulbocastanum

B. Bulbocastanum kalles også svart cumin, stor pignut, terrestrisk kastanje og svart zira. Det er opprinnelig fra Nord-Afrika, Dell’Sørøst-Europa og # 8217; Sør-Asia. Anlegget er omtrent to meter høy, surmounted av hvite blomster som ligner på dronningens blonder.

Alle deler av B. Bulbocastanum har bruksområder. Spiselige røtter kjenner kokosnøtt eller kastanjer, mens blader kan brukes som urter. Men frøene av b. Bulbocastanum er den mest verdsatt.

Selv om grundig forskning på terapeutiske anvendelser av B ikke har blitt gjennomført. Bulbocastanum, flere studier indikerer at gresset kan være effektivt i forskjellige behandlingsområder.

Infeksjonskontroll

Forskere undersøker b. Bulbocastanum som et antibakterielt stoff. EN studere har oppdaget at plantederivater er effektive i å bekjempe noen former for bakterier. Spesielt bidrar det til å bekjempe Staphylococcus aureus, som er den viktigste årsaken til myke hudinfeksjoner og myke vev. Disse infeksjonene er ofte motstandsdyktige mot vancomycin og meticillin (MRSA) og reagerer ikke på antibiotika. Alternative behandlinger som b. Bulbocastanum ville være veldig nyttig.

Diabetes

Sekund Noen søk, B. Bulbocastanum har antioksidant og anti-glycant egenskaper. I fremtiden, b. Bulbocastanum kan vise seg å være effektive for å redusere diabetes og # 8217 komplikasjoner; aldring på grunn av oksidasjon og glining. Disse prosessene ødelegger våre celler og bidrar til en rekke medisinske forhold.

Før N. Sativa og B. Bulbocastanum kan bli annonsert som omsorg, forskning på og kliniske eksperimenter er nødvendig. N. Sativa kan spesielt bli en panacea for visse forhold.