Oxicodon mot hydrokodon for å lindre smerte

En gjennomgang side om side

L’hydrokodon og # 8217; hydrokode er reseptbelagte smertestillende stoffer. Begge kan behandle kortsiktig smerte forårsaket av en skade eller kirurgi. De kan også brukes til å behandle kronisk eller langsiktig smerte. Videre kan hver også foreskrives for å håndtere andre forhold, inkludert kronisk hoste, kreft smerte og leddgikt.

Begge typer stoffer kan tas alene. Du kan også finne kombinerte versjoner av hvert stoff.

For eksempel, paracetamol, en annen type smertestillende, kan legges til oksykodonet for å produsere en bestemt narkotisk analgetisk. Denne typen kombinerte medisiner kan roe en persons humør, som gir ALLE’smertestillende tid til å fungere.

L’hydrokodon er ofte kombinert med antihistaminer for å skape en sirup som undertrykker hosteflexen og gir smertelindring forbundet med hoste.

Oxicodon og Idrocodon

L’oksykodon og # 8217; hydrokodon er kraftige narkotiske smertestillende midler. Begge er bare tilgjengelige ved resept av legen. Begge forstyrrer smertesignalene til ditt sentralnervesystem. De forhindrer kropps nerver å sende tegn på hjernepine.

Forskjellene mellom de to er hovedsakelig i sikkerhetsvirkningen som forårsaker.

For de som er

L’Oxycodon brukes til å behandle moderat til alvorlig smerte. Folk som tar stoffet, gjør vanligvis xnumx timer på xnumx til legen avsluttes reseptet eller fortelle dem å slutte å ta det. Med andre ord, bør oksykodonen ikke tas i henhold til nødvendighet i måten jeg ville ta benk-øverste smertestillende midler.

L’idrorokodon brukes også til å behandle moderat til alvorlig smerte forårsaket av kronisk tilstand, skader eller kirurgiske inngrep. Som L’Ossicodone, det bør bare tas som foreskrevet av legen. Dette er viktig på grunn av risikoen for avhengighet. Kanskje på grunn av måten det er foreskrevet, virker hydrokodonen mer sannsynlig å forårsake avhengighet av oksykodonet. Mer enn noen annen opioid i USA blir misbrukt. I mange europeiske land, L’Hydrocodon har vært sterkt begrenset i mange år.

Drug Class og hvordan den klassen fungerer

Opp til 2014 høsten, hydrokoden og # 8217; hydrokodon og # 8217; oksykodon var i to forskjellige medisinske ordninger. Et narkotikaprogram er et tall som er tildelt medisin, kjemisk eller substans. Programnummeret indikerer sannsynligheten for at stoffet kan brukes feil, samt den aksepterte medisinske medisinen.

I dag er både hydrokodonet som oksykodonen er medikamenter av program II. Tabell II-legemidler har et høyt potensial for misbruk.

Former og dosering

Ofte er både L’oksykodon som idrorokodon kombineres med andre smertestillende midler eller kjemikalier. L’Pure OxyCodon er tilgjengelig i et merket stoff kalt OxyContin.

Ta OxyContin tabletter av oral vanligvis hver 12. time. Tablettene er tilgjengelige i forskjellige doser. Dosen du bruker, avhenger av alvorlighetsgraden av smerten din.

L’ren hydrokodon er tilgjengelig i en langvarig frigjøringsform, designet for å frigjøre i kroppen din sakte, ikke alt på en gang. Dette gjør det mulig for stoffet å fungere i lang tid. Handelsnavnet til dette stoffet er Zohydro ER. Du kan ta en muntlig kapsel hver 12. time. Dette stoffet kan brukes til å behandle langsiktige smerteproblemer.

Effektivitet

Både L’hydrokodon som idrorokodon er kraftige smertestillende midler og har vist seg å være svært effektive i behandlingen av smerte.

I tilfelle en nødsituasjon har forskere oppdaget at de to stoffene behandler smerte på samme måte. I en studere Med begge legemidler fant forskerne at både oksykodonen som hydrokodonet var like effektivt i behandlingen av smerte forårsaket av frakturer. Deltakerne opplevde samme smertelindring 30 og 60 minutter etter stoffinntaket. Imidlertid har de som har blitt gitt til Hydrocodon, opplevd forstoppelse oftere enn deltakerne som brukte oksykodonen.

En annen studie Han fant at kombinasjonen av oksykodon og paracetamol var 1.5 ganger kraftigere Dell’hydrokodon med paracetamol dersom det tas på like doser.

Koste

Både L’Oxycodon som idrorokodon selges som merkede stoffer og som generiske alternativer. Generiske stoffer er billigere enn deres merkevarehomologies. Av denne grunn kan du prøve de generiske versjonene.

Før du gjør det, kontakt legen din. Noen generiske versjoner av narkotika har forskjellige relasjoner av aktive og inaktive ingredienser. For å bli klassifisert som generisk fra den amerikanske mat- og stoffadministrasjonen, må legemidlet inneholde samme konsentrasjon av aktive ingredienser, men kan ikke ha samme mengde inaktive ingredienser.

Hvis du trenger å bruke merkenavnet, men det viser seg at prisen er for høy, L’reseptbelagte legemiddelforsikring og reseptbelagte kuponger kan bidra til å redusere totalprisen. Snakk med apoteket til besparelsene du kan motta.

Bivirkninger av disse legemidlene

De vanligste bivirkningene av oksykodonen og # 8217; hydrokodon er lik. Disse bivirkningene inkluderer:

 • Overflate eller lyspusting
 • døsighet
 • svimmelhet
 • kvalme
 • Han retched
 • sløvhet
 • tørr i munnen
 • klø
 • Nedskrivning av motoriske ferdigheter

L’Oxycodon er mer sannsynlig å forårsake bivirkninger av svimmelhet og døsighet, samt tretthet, hodepine og euforiens opplevelser. L’idrorokodon er mer sannsynlig å forårsake scene og magesmerter.

Alvorlige bivirkninger, selv om mindre vanlig, inkluderer:

 • anfall
 • føl deg som om du kunne svimme
 • Akselerert hjerterytme (som fører til en mulig hjertesvikt)
 • Smertefull urinering
 • forvirring

Advarsler og interaksjoner

Ikke bruk disse kraftige smertestillende stoffene uten å først konsultere legen din om helsehistorikken din og eventuelle eksisterende forhold du har.

Folk som lider av astma eller respiratoriske vanskeligheter, må kanskje helt unngå disse smertestillende medisiner. Videre, på grunn av risikoen for økt forstoppelse, kan folk som har blokker eller vanskeligheter med forstoppelse ikke vil ta oksykodon eller hydrokodon.

Ikke ta disse medisinene hvis du lider av nyrer eller leversykdommer. Disse stoffene kan forverre disse forholdene. Også, ikke drikk alkohol under ansettelsen av disse stoffene. Kombinasjonen av alkohol og smertestillende kan forårsake ekstrem svimmelhet eller søvnighet. Kombinasjonen kan også skade leveren.

Hvis du er gravid, snakk med legen din om disse stoffene mens du venter. En studie publisert på American Journal of Obstetrics and Gynekologi Han oppdaget at C’det var en «8217; tilknytning mellom opioidbehandling og noen feil ved fødselen. Videre kan noen av bivirkningene av stoffet forårsake problemer under graviditeten. Disse bivirkningene inkluderer endringer i atferd, pustevansker, forstoppelse og svimmelhet.

Hvis du ammer, ikke ta disse stoffene. De kan gå gjennom morsmelk og skade barnet ditt.

Selv på lave nivåer, og hvis du tar akkurat som foreskrevet, kan disse stoffene skape avhengighet. L’Feil bruk av disse narkotikaene kan føre til avhengighet, forgiftning, overdose eller til og med døden.

Ikke la disse pillene på et sted hvor barn kan nå dem.

Hva er den beste medisinen for deg?

Både L’hydrokodon som oksykodonen er effektive i # 8217; lindre akutt og kronisk smerte. Begge forårsaker svært lignende bivirkninger. Forskjellene mellom de to stoffene er minimal, så den beste måten å velge hvilken medisinering som passer for deg, er å snakke med legen din.

Basert på din personlige medisinske historie, kan legen din evaluere fordeler og ulemper med de to stoffene. Noen forskere og medisinske fagfolk oppdager at idrorokodon er mindre kraftig enn Oxicodon. I dette tilfellet kan legen foretrekke å starte med en mindre dose for å se hvordan kroppen din forvalter stoffet.

Hvis det første alternativet du føler ikke fungerer eller forårsaker negative bivirkninger, kan du og legen din snakke om å endre medisiner eller doser for å finne noe som fungerer for deg.