Median buet ligament syndrom (MALS)

Beskrivelse

Syndromet til det median buede ligamentet (Mals) refererer til magesmerter som følge av et ligament som driver på’arterie og nerver forbundet med fordøyelseskanalene på toppen av’magen, som mage og lever.

Andre navn for tilstanden er Dunbar Syndrome, # 8217 kompresjonssyndrom; Celiac arterie, Celiac Axis og Celiac Trunk Compression Syndrome.

Når det er diagnostisert med presisjon, oversetter kirurgisk behandling vanligvis til et godt resultat for denne tilstanden.

COS’er syndromet til den buede ligament medianen (mals)?

Mals er en sjelden tilstand som innebærer et fibrøst band som heter buet median ligament. Med Mals presset ligamentet fast mot celiacarterien og nerver rundt den, og begrenser arterien og reduserer blodstrømmen gjennom den.

L’Celiac Arteria leverer blod fra Aorta (den store arterien som kommer fra hjertet) til mage, lever og andre organer i # 8217; Abdomen. Når Quest’arterie er komprimert, mengden blod som strømmer gjennom det, reduseres, og disse organene mottar ikke nok blod.

Uten nok blod, organene i’magen mottar ikke nok oksygen. Som et resultat, føler du smerte ALLE’Abdomen, som noen ganger kalles intestinal angina.

Tilstanden forekommer oftere i magert kvinner som er Mellom 20 og 40 år. Det er en kronisk og tilbakevendende tilstand.

Årsaker til syndromet til median buet ligamentet

Legene er ikke sikre på hva malene forårsaker nøyaktig. De trodde at den eneste årsaken var en blodstrøm som ikke er tilstrekkelig til abdominalorganene på grunn av det medianske armbåndet som begrenset L’Celiac arterie. Nå tror de at andre faktorer også, som kompresjon av nerver i samme område, bidrar til tilstanden.

Symptomer på median buet ligament syndrom

De karakteristiske symptomene som karakteriserer tilstanden er magesmerter etter å ha spist, kvalme og oppkast som vanligvis fører til vekttap.

Sekund Nasjonalt senter for avanserte translationalvitenskap, Abdominal smerte oppstår i ca 8217; 80% av mennesker med mals og like under 50% miste vekt. Mengden vekttap er vanligvis over 20 pund.

Det buede median-ligamentet er festet til membranen og passerer foran Aorta hvor den forlater det til Celiac Arteria. Dine membran beveger seg når du puster. Bevegelsen under utånding strammer ligamentet, som forklarer hvorfor symptomene oppstår hovedsakelig når en person utånder.

Andre symptomer kan omfatte:

  • svimmelhet
  • rask hjertehastighet
  • diaré
  • svette
  • abdominal hevelse
  • Redusert av # 8217; appetitt

Abdominal smerte kan reise eller utstråle til baksiden eller siden.

Folk med mals kan unngå eller være redd for å spise på grunn av smerten de prøver etter å ha gjort det.

Hvordan syndromet er diagnostisert

Tilstedeværelsen av andre forhold som kan forårsake magesmerter må utelukkes før en lege kan gjøre en diagnose av malmer. Disse forholdene inkluderer et 6217-sår, A & # 8217, blindtarmbetennelse og en cholecyish sykdom.

Legene kan bruke forskjellige tester for å søke etter mals. Noen ganger trenger du mer enn en test. Mulige tester inkluderer:

  • Angiografi. Et kateter settes inn i # 8217; arterien og fargestoffet injiseres. Dette tillater teknikeren som utfører testen for å se om arterien blir mindre under eksponering og større under røntgeninnånding som viser bevegelse.
  • MRI angiogram. Fargen injiseres gjennom en vene og en magnetisk resonans utføres for å ta en titt på celiac arterien.
  • TC angiogram. Fargen injiseres gjennom en vene, og en TC-skanning utføres for å lage bilder av Celiac Artery.

Hvis legen mistenker at du har malene, kan bekrefte denne diagnosen med Doppler-ultralydet, som viser volumet og hastigheten på blodet som beveger seg gjennom A’arterie.

Behandling av syndromet til median buet ligamentet

Mals er en kronisk tilstand, så det vil ikke gå bort alene.

Malsene behandles ved å kutte det buede median-ligamentet slik at det ikke lenger kan komprimere celiacarterien og de omkringliggende nerver. Dette kan gjøres gjennom en laparoskopisk prosedyre, ved hjelp av kirurgiske verktøy satt inn gjennom flere små graveringer i huden eller gjennom åpen luftkirurgi.

Ofte er det den eneste nødvendige behandlingen. Men hvis symptomene ikke forsvinner, kan legen din anbefale A’annen prosedyre for å sette en stent for å holde åpne L’arterie eller sette inn en graft for å omgå det begrensede området på # 8217; Celiac arterie.

Hva skjer etter operasjonen for median buet ligament syndrom?

Sykehus opphold

Etter laparoskopisk kirurgi, vil du sannsynligvis bli på sykehuset i tre eller fire dager. Gjenoppretting fra friluftsoperasjon krever ofte litt og mer tid fordi kirurgisk sår må helbrede nok til å gjenåpne og tarmene dine tar lengre tid å jobbe normalt.

Fysioterapi

Etter intervensjonen vil legene få deg til å komme opp og gå til rommet ditt og deretter for korridorene. Du kan få en fysioterapi for å hjelpe deg med dette.

Observasjon og smertebehandling

Legen din vil sørge for at fordøyelseskanalen din fungerer normalt før du kan begynne å spise noe, så kostholdet ditt vil bli økt hvis det tolereres. Din smerte vil bli administrert til den er godt kontrollert. Når du er i stand til å bevege deg uten problemer, vil du komme tilbake til et normalt kosthold, og smerten din vil bli sjekket, du vil bli utgitt fra # 8217; sykehus.

Gjenopprettingstider

En gang hjemme kan din styrke og motstand gradvis komme tilbake over tid. Minst tre eller fire uker kan være nødvendig før du kommer tilbake til din vanlige aktivitet og rutine.

L & # 8217;

Mals symptomer kan være irriterende og kan føre til et betydelig vekttap. Fordi det er sjeldent, er malene vanskelig å diagnostisere, men tilstanden kan behandles kirurgisk. Selv om noen ganger en annen operasjon er nødvendig, kan du forvente en komplett gjenoppretting.