Axillary Spider Web Syndrome: Cordon etter brystkirurgi

Axillært websyndrom

Det aksillære lærredsyndromet (AWS) kalles også streng eller lymfatisk ledning. Refererer til områder som ligner strenger eller tau som vokser like under huden i # 8217; området under armen. Det kan også strekke seg delvis langs armen. I svært sjeldne tilfeller kan det strekke seg til håndleddet.

Del på Pinterest

Kryper etter brystkirurgien

AWS er ​​vanligvis en bivirkning som oppstår etter operasjonen for å fjerne en sentinel lymfeknude eller flere lymfeknuter fra armhulen. Denne prosedyren utføres oftere i forhold til behandling av brystkreft og kirurgiske inngrep.

AWS kan også skyldes arrvæv fra brystkreftoperasjon i # 8217; thorax-området uten å fjerne en lymfeknude. AWS kan vises dager, uker eller måneder etter intervensjonen.

I noen tilfeller vil tauene vises på brystet ditt i nærheten av hvor du har gjennomgått brystkirurgi, som en nudulektomi.

Selv om den eksakte årsaken til ledningen ikke forstås, kan det være at operasjonen i disse områdene skader bindevevet rundt lymfatiske fartøy. Dette traumeret bærer arr og herding av stoffet, som oversetter til disse strengene.

Del på Pinterest

Symptomer

Du kan vanligvis se og høre disse områdene som ligner strenger under armen. De kan også være som et nettverk. De er vanligvis hevet, men i noen tilfeller kan de ikke være synlige. De er smertefulle og begrenser bevegelsen av armen. Provosere en følelse av spenning, spesielt når du prøver å heve armen.

Tap av bevegelsesfrihet i den berørte armen kan hindre deg i å løfte armen over eller over skulderen. Du kan ikke helt rette armen fordi albueområdet kan være begrenset. Disse bevegelsesbegrensningene kan gjøre daglige aktiviteter vanskelig.

Behandling av aksillær websyndrom

Benkalternativer

Du kan håndtere smerte med ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer (fans) eller andre analgetika hvis legen din godkjenner det. Anti-inflammatoriske stoffer, dessverre, synes ikke å bidra til å redusere eller påvirke selve kodet.

Terapeutiske metoder

AWS blir vanligvis styrt gjennom fysioterapi og masseterapi. Du kan prøve en type terapi eller bruke dem i kombinasjon med hverandre.

AWS Therapy inkluderer strekk, fleksibilitet og rekkevidde av bevegelsesøvelser. Selv massoterapi, inkludert lymfatisk massasje, viste seg å være nyttig i forvaltningen av AWS.

Petrissage, en type massasje som inkluderer kneading, synes å være best for styring av’aws. Det er ikke smertefullt hvis det er gjort riktig.

A’et annet alternativ som din terapeut kan tyde på er laserterapi. Denne terapien bruker en lavnivå laser for å bryte arrvævet som har herdet.

Husholdningsartikler

L’Våtvarmeapplikasjon direkte på områdene av ledningen kan hjelpe, men spør legen din før du bruker en hvilken som helst metode med varme. For mye varme kan stimulere produksjonen av lymfatisk væske, som kan øke krøllingen og forårsake mer ubehag.

Risikofaktorer i underarmsanlegget Syndrom

Hovedrisikofaktoren for AWS er ​​brystkreftkirurgi som inkluderer fjerning av lymfeknuter. Selv om det ikke skjer med alle, anses AWS fortsatt som en ganske vanlig bivirkning eller en hendelse etter fjerning av lymfeknuter.

Andre risikofaktorer kan inkludere følgende:

  • yngre
  • Lavere kroppsmasseindeks
  • forlengelse av # 8217; intervensjon
  • Komplikasjoner under helbredelse

Forebygging

Selv om AWS ikke er helt forebygges, kan det være nyttig å utføre strekkøvelser, fleksibilitet og bevegelsesområde før og etter en brystkreftkirurgi, spesielt når lymfeknutene fjernes.

Outlook

Med tilstrekkelig omsorg og øvelser eller andre anbefalte behandlinger av legen, vil de fleste tilfeller av AWS bli løst. Hvis du merker at armen føles stramt, og du ikke kan løfte den over skulderen, eller se detektorsledningen eller båndet i armhulen, kontakt legen din.

AWS symptomer kan ikke vises før uker eller noen ganger til og med måneder etter intervensjonen. Aws er normalt noe som skjer bare en gang og vanligvis ikke gjentas.

Finn støtte fra andre mennesker som bor med brystkreft. Last ned Healthline Free App her.