5 trinn for å bygge et partnerskap med dermatologen din

Å leve med en kronisk tilstand som psoriasis krever kontinuerlig omsorg og diskusjoner med legen. Building Trust er viktig for å garantere kvaliteten på omsorgen din. Sekund nylig studie, Det har vært kjent i lang tid at tillit til medisinske miljøer har en indirekte innflytelse på helsemessige resultater.

Dato l’Viktigheten av denne rapporten, finner den rette dermatologen kan være en utfordring. Siden du fortjener høy kvalitet, bør du prøve å finne en hudlege som er villig til å skape tillit gjennom åpen kommunikasjon.

Her er fem trinn for å bygge et positivt forhold.

1. Evaluer oppførselen til sengen

Mange føler seg angst og en følelse av sårbarhet under sitt første besøk med en hudlege. Dette er normalt for alle som lever med psoriasis eller en kronisk medisinsk tilstand. De fleste vil ha legen din rolig, slik at de føler seg rolig stille spørsmål.

Før d ‘& # 8217; avtalen, identifiser hva som er viktig for deg i et medisinsk pasientforhold. For eksempel, vil du kanskje se laboratorieresultatene og få en grundig forklaring på hva de mener for dine behandlinger for psoriasis. Et følsomt og innbydende språk og legenes oppførsel under avtalen kan påvirke din beslutning om å være under deres omsorg.

2. Evaluere kvalifikasjoner

Dermatologer styrer en rekke hudrelaterte problemer. De kan eller ikke ha en grundig kunnskap om psoriasis sykdommer. Spør din hudlege din erfaring og hvor ofte folk bor med psoriasis. Det er viktig at de vet at ulike behandlingsmuligheter som er tilgjengelige, gitt alvorlighetsgraden av symptomene.

Hvis du ikke føler deg nok rolig med dermatologens erfaringsnivå, vurder sjansen til å lete etter en annen lege. National Psoriasis Foundation har en Liste over helsepersonell for dette formålet. Det kan virke lettere å bli med den første personen du møter. Men hvis du ikke føler deg komfortabel i å diskutere de dybte personlige livsstilsproblemer knyttet til psoriasis med legen din, kan du få en negativ innvirkning på din langsiktige omsorg.

3. Evaluere spørsmålene

Din hudlege vil stille deg spørsmål om’rekruttering under ditt første besøk. Siden psoriasis er en av de viktigste bekymringene, bør legen stille spørsmål om dine effekter på livet ditt. Det er viktig at din dermatolog gjennomfører en fysisk undersøkelse, men bør også be om informasjon om depresjon, angst og andre vanlige problemer forbundet med psoriasis.

På et grunnleggende nivå vil du ha en’ide om hvor mye dermatologen din er interessert i helsen din og din generelle trivsel. Din livsstil kan påvirke hyppigheten av psoriasis utløsere, for eksempel stress. Og siden det er mange behandlingsalternativer, er det viktig å ha en lege som grundig undersøker den rollen som psoriasis spiller i livet ditt før du anbefaler noen linje D & # 8217;.

4. Etablere forventninger

Etter å ha valgt en ny hudlege, er det nyttig å være på forhånd om hva du forventer når det gjelder informasjon og kontinuerlig omsorg. Psoriasis endres over tid og dine medisinske behov vil ikke alltid være det samme, så det mellommenneskelige forholdet du har med legen din, er enda viktigere. Definer forventningene på forhånd åpnet på hvilke ressurser du vil garantere livskvaliteten din.

5. Fortsett samtalen

Kommunikasjon er et sentralt element for å utvikle tillit med en ny hudlege. Du bør føle deg rolig i å fortelle ham om en ny behandling ikke virker, eller hvis du lever stress eller uventede symptomer. Med forpliktelsen til å åpne kommunikasjon kan du samarbeide med legen din for å velge behandlingsplaner og støtte ditt generelle trivsel.

L & # 8217;

Et viktig skritt i å håndtere en kronisk tilstand som psoriasis er å utvikle et positivt forhold til din hudlege. De burde være villige til å diskutere alle måtene som psoriasis påvirker livet ditt og hvordan disse påvirkningene endres over tid. Sammen kan du jobbe for en’mer komplett velværeopplevelse.