Kinesisk organisk klokke: Informasjon, fordeler, søk

Del på Pinterest

Du har kanskje allerede hørt om # 8217; kroppsorganisk klokke, men så langt som filen er bekymret Kinesisk organisk klokke?

Avrundet i tradisjonell kinesisk medisin, kinesisk biologisk klokke basert på # 8217; ideen om at du kan få mest mulig ut av din energi og spesifikke organer med dem når de er på topp.

Toppene til de enkelte organer alle i kroppen varierer. For eksempel er lungene i høyden mellom 3: 5 og xnumx: xnumx hver dag.

Men dette betyr at du skal stå opp i morgen for å få mest mulig ut av disse organene? Det er betydelige fordeler ved å foreskrive teoriene bak den kinesiske organiske klokken?

I denne artikkelen vil vi se nærmere på dette konseptet, fordi det antas å være nyttig og hvilken forskning sier.

Hva er den kinesiske organiske klokken?

For å forstå den kinesiske biologiske klokken, må du først forstå konseptet Qi. Kort sagt, qi er et ord som brukes i kinesisk medisin for å beskrive energien. Består av energi i alle forstand av ordet. For eksempel har jorden Qi, så vel som kroppen din, og også tenkt og følelser.

Det er også viktig å forstå at Qi er i en tilstand av konstant strømning. Det blir kontinuerlig mens du beveger deg hele kroppen eller mellom mennesker og gjenstander.

L’Kinesisk biologisk klokke er basert på konseptet Qi. I 24 timer, tror du at Qi beveger seg med 2-timers intervaller gjennom organisystemene. Mens du sover, antas det at qi tiltrekker seg mot interiøret for å fullstendig gjenopprette kroppen din.

En av de viktigste 2-timers områdene mellom L’1 om natten og 3 om morgenen, når du tror at leveren renser blodet. Det er i denne perioden at kroppen begynner å forberede seg på qi beveger seg igjen mot kroppen; eksternt fra kroppen.

Denne tabellen viser hvilke organer som er relatert til 2-timers intervaller på den kinesiske organiske klokken.

2-timers rekkeviddeorgan og peak3-5 am Lungfunksjon: Denne perioden er øyeblikket når lungene er i deres maksimale energi. Det antas at det er den ideelle tiden å trene, i motsetning til hva som skjer i løpet av dagen.5-7 am Crassus-tarm: Det antas at denne perioden er tiden når du skal gi deg selv nok tid til å hedre elimineringsfunksjonen til # 8217; tarmkrason. 9-11 Amspleren: The milt Det antas å være tilkoblet i magen, som har oppgaven med å motta mat og drikke før de gjør dem gjæring. I løpet av denne tiden antas det at Qi er presset mot L’høy fra milten. 11: 1 & # 8211; Xnumx: xnumx hjerte: hvorfor hjertet Representerer roen, Det er viktig å redusere stress i denne perioden, ifølge de som foreskriver den kinesiske organiske klokken. 1: 3 & # 8211; 3: 5 tynntarmen: Det antas at de tyngste måltidene er tolererer mer i denne perioden, siden Qi utvides og begynner å kramme ved middagstid. Xnumx-xnumx blære / nyre: det antas at nyre har ansvaret for å inneholde qi, og det er direkte tilkoblet blære. Sammen, de utviser uønskede avfallsmaterialer alle’kroppsinteriør. 7: 9 & # 8211; Xnumx: xnumx Pericardium: The Pericardium Det antas å være filen Hjertebeskytter. Denne perioden er når Qi antagelig reguleres for å hindre symptomer, for eksempel kvalme og oppkast. 9:11 & # 8211; XNUMX: XNUMX TRIPLE BURNER: Trippelbrenneren refererer til organsystemet som en helhetOg det antas at denne perioden er den som den genererer den største mengden varme. 1-3 Amliver: De som foreskriver den kinesiske organiske klokken tror det er viktig å gi din lever minst å bli behandlet mulig i denne perioden, slik at den kan fokusere på sine mange rengjøringsfunksjoner. Dette betyr å spise snart l’siste måltid på dagen og sørg for at den er lys.

Hvordan kan du bruke L & # 8217, se til fordel for helsen din?

Kramme konseptet med den kinesiske organiske klokken, tror du at du kan få mest mulig ut av dine spesifikke kroppsorganer og funksjoner når de er på deres apex.

For eksempel, ifølge den kinesiske økologiske klokken, kommer lungene toppen mellom 3: 5 og xnumx: xnumx står opp tidlig for en morgenøvelse i denne perioden kan hjelpe deg med å maksimere potensialet til disse organene.

Del på Pinterest

Hva sier forskningen

Det er verdt å merke seg at C’Det er liten vitenskapelig forskning bak hvis den kinesiske organiske klokken er nøyaktig, så vel som om de foreskriver disse 2-timers tidsintervaller, kan bidra til å maksimere organene;.

Når det er sagt, betyr dette ikke at kroppen mangler en intern klokke. C’er en bred mengde forskning som støtter ideen om at menneskekroppen har en biologisk klokke, som påvirker alt fra søvn til Atletisk ytelse.

Selv kroppen din har Circadian rytmer, som hjelper med kroppstemperaturregulering, spisevaner og fordøyelse og andre kroppsfunksjoner.

Ta bort

L’Kinesisk biologisk klokke fokuserer på forskjellige kroppsorganer, så vel som på qi eller energi. Det antas at ved hjelp av bestemte organer i bestemte øyeblikk av dagen, er det mulig å få mest mulig ut av sin egen kropp og dra nytte av ens qi når det er på sitt Apex.

Det er imidlertid få vitenskapelige bevis bak om reseptbelagte alle «8217; kinesisk biologisk klokke er nyttig eller gunstig for helse.