Styring av seksuelle bivirkninger av antidepressiva

Seksuelle bivirkninger av antidepressiva

Seksuelle bivirkninger er blant de vanligste klager på antidepressiva. Ifølge USAs helseavdeling og menneskelige tjenester, klinisk depresjon treffer 1 voksen på 5 i USA.

På samme måte som depresjon oppstår i begge kjønn, påvirker de seksuelle bivirkningene av antidepressiva både menn og kvinner. Å forstå hvordan disse stoffene påvirker sexlivet ditt, kan hjelpe deg med å håndtere bivirkninger.

Hvilke medisiner forårsaker seksuelle bivirkninger?

Seksuelle bivirkninger er knyttet til antidepressiva generelt, men noen typer stoffer forårsaker mer seksuelle problemer enn andre. Ifølge angivelig er følgende antidepressiva de mest problematiske:

  • Citalopram (Celexa)
  • Duloxetine (CYMBALTA)
  • Escitalopram (Lexapro)
  • Paroxetine (Paxil and Paxil Cr)
  • Fluoxetin (Prozac)
  • Sertraline (Zoloft)

C’er en litt redusert risiko for seksuelle bivirkninger med bupropion-stoffer (Wellbrin) og Mirtazapin (Remeron). Det er viktig å forstå at noen antidepressiva kan forårsake seksuelle problemer.

Fordi antidepressive stoffer forårsaker seksuelle bivirkninger?

De fleste reseptbelagte antidepressiva er en del av en familie av narkotika som kalles SSRI (selektive serotonin-reuptasjonsinhibitorer). Økende serotoninnivåer i kroppen, personen som tar stoffet føles en følelse av ro og mindre angst.

Imidlertid kan samme følelse av ro og stabilitet redusere vår libido. Hindrer hormoner som induserer kroppen vår for å reagere på sex for å formidle sin melding til hjernen vår. I et nøtteskall kan antidepressivane senke knotten til vårt seksuelle ønske.

Seksuelle bivirkninger hos kvinner

Serotonin nivåer i kroppen stabiliseres av foreskrevne antidepressiva. Kvinner som tar SSRI kan oppleve forsinket smøring og forsinket eller blokkert orgasme. Generelt vil kvinner sannsynligvis oppleve mangel på sex ønske.

I noen tilfeller rapporterer kvinner ubehag under sex. Hvis du tar antidepressiva og du prøver å bli gravid, må du snakke med legen din. Noen antidepressiva har vist seg å forårsake fosterskader.

Seksuelle bivirkninger hos menn

Menn er også påvirket av stabilisering av serotonin forårsaket av SSRI.

Vanlige bivirkninger hos menn inkluderer redusert libido og vanskeligheter med å få en ‘8217; ereksjon. Noen menn har problemer med å holde ereksjonen. Menn som tar antidepressiva, rapporterer også den forsinkede eller blokkerte orgasmen. Noen stoffer, som Celexa, kan bringe ned antall spermatozoa av en mann nesten null.

Seksuelle bivirkninger i begge kjønn

Både menn og kvinner opplever ofte følgende på grunn av antidepressiva:

  • vektøkning
  • kvalme
  • svimmelhet
  • følelser av treghet

Hver person vil reagere på disse bivirkningene annerledes. Men for mange mennesker kan disse ekstra følelsesmessige og fysiske effektene gjøre L’mindre attraktiv sexidee.

L’Vekt økning, spesielt, kan føre til en følelse av selvbevissthet som oversetter til en reduksjon i seksuell lyst. Det er viktig å finne ut om antidepressiva dine er den direkte årsaken til din mangel på lyst til sex eller hvis C’er et annet problem i spill.

Noen ganger vektstyring eller justering av treningsrutinen vil gi deg mer energi og ønske om sex.

Administrere seksuelle bivirkninger av antidepressiva dine

Endre doseringen

Antidepressiva kan påvirke ditt seksuelle ønske om nesten alle doser. Imidlertid er det fornuftig at høyere doser innebærer en økning i risikoen for seksuelle bivirkninger. Hvis du opplever seksuelle bivirkninger, spør legen din om å bytte til en mindre dose. Juster aldri dosen uten å snakke med legen din.

Det er viktig å merke seg at hvis du bestemmer deg for å gjennomføre denne linjen D & # 8217, vil du sannsynligvis bli nøye overvåket i flere uker etter overgangen til en mindre dose. Ikke avbryt hele antidepressivaene uten først å konsultere legen din.

Vurder timing

Når det gjelder sex, kan timingen være alt. Dette gjelder spesielt hvis reseptbelagte legemidler reduserer libido.

Hvis du tar antidepressiva en gang om dagen, kan du kanskje løse problemet ved å ta medisinen etter dagen når du vanligvis har sex.

Generelt har sikkerhetsvirkningen av narkotika en tendens til å bli mindre irriterende noen timer før neste dose. Denne metoden kan ikke fungere for alle, og hvis det virker, er en ulempe at sex er mindre spontan.

Retaliser reseptet ditt

Hvis modifikasjonen av doseringen og stoffet på stoffet mislykkes i å møte dine seksuelle problemer, ikke gi opp. Det kan være nødvendig å vurdere å endre merkevaren av antidepressiva.

Legen din kan foreslå et merke som har mindre sjanse til å forårsake seksuelle bivirkninger. De kan også legge til et annet reseptbelagte legemiddel for å integrere ditt nåværende regime.

Narkotika for erektil dysfunksjon kan hjelpe menn til å holde ereksjonen. Noen kvinner drar nytte av’lagt til Dell ‘# 8217; antidepressiva kalt bupropion til deres stoffregime.

Etablere en temporal sekvens

En av de enkleste løsningene for seksuell dysfunksjon er å vente og se om dine seksuelle bivirkninger reduseres. Som en generell regel kan uker være nødvendig eller til og med måneder før disse bivirkningene forsvinner. Tålmodighet er grunnleggende når de klarer seksuelle bivirkninger. Kroppen din kan ta deg tid til å bli vant til antidepressiva.

Det samme gjelder for å endre doser eller endre merkevare. Samarbeide med legen din for å etablere en temporal sekvens. Du må jobbe sammen for å avgjøre om bivirkningene gradvis forbedres.

Snakk med partneren din

For enkelte individer, vanskeligheten med å møte de seksuelle bivirkningene av Dell’oppfattet inntaket kan være fryktelig. Disse samme pasientene gir ofte opp stoffer i håp om å ha et bedre sexliv.

Det er imidlertid viktig å huske på at hver person vil reagere annerledes på antidepressive stoffer. Stoppet for å ta antidepressiva midler betyr at symptomene på depresjonen din kunne komme tilbake.

Når du bestemmer deg for en oppførselslinje, er det viktig å konsultere din seksuelle partner. Arbeid på en løsning som adresserer din mental helse og begge dine seksuelle behov.

De seksuelle bivirkningene av antidepressiva er en ekstremt vanlig hendelse, så vær ikke sjenert for å diskutere løsninger med legen din.

Spørsmål:

Det er naturlig livsstil eller praktiske kosttilskudd som jeg kan bruke til å redusere seksuelle bivirkninger under antidepressivtinntaket?

TIL:

Det er alltid viktig å opprettholde en sunn vekt og trene regelmessig. Selv om naturlige kosttilskudd eksisterer, frykter det at de kan samhandle med aktiviteten til antidepressiva. Selv med disse potensielle bivirkningene, fortsetter å ta medisiner for din mentale helse.

Mark R. Laflame, Mdanswers representerer meninger fra våre medisinske eksperter. Alt innhold er strengt informativt og bør ikke betraktes som et medisinsk rådgivning.