Høye buer: Diagnose, relaterte problemer og behandlingsalternativer

Vi inkluderer produkter som vi tror på våre lesere. Hvis du kjøper lenker på denne siden, kan vi tjene en liten kommisjon. Her er vår prosess.

L’buen av foten er det området litt buet mellom hælen og foten av foten. Noen mennesker har uvanlig høye buer, noe som kan føre til en rekke problemer, fra sporadisk smerte til faste strukturelle endringer.

Noen mennesker naturlig født med høye buer. Men for andre er høye buer et symptom på en tilstand nedenfor, for eksempel:

 • cerebral parese
 • muskeldystrofi
 • Bifida Thorn
 • polio
 • slag
 • Ryggmargs tumorer
 • Charcot-marie tenner sykdom

Fortsett å lese for å lære mer om høye buer, inkludert at du vet om du har dem og hva du kan gjøre for å redusere risikoen for komplikasjoner.

Hvordan vet jeg om jeg har høye buer?

Du kan sjekke om du har høye buer som står på et stort stykke papir med våte føtter. La føttene fuktighet trenge inn i papiret, og fjern deretter føttene fra papiret.

Hvis du har en høy bue, vil fotavtrykket igjen på papiret, det vil bare være foran og hælen til foten din uten noe i midten. Hvis C’det er bare en, tynn fotavtrykk mellom de to, har du en moderat høy bue.

Videre kan legen din bruke noen ekstra verktøy for å evaluere buene dine, inkludert:

 • Din familie helse historie
 • fysisk undersøkelse
 • Gjennomgå turmodellen din og bruk modellen på skoene dine
 • X-ray
 • elektromyografi
 • Nervøs ledningshastighet (NCV)

Hva slags problemer er knyttet til de høye buene?

Høye buer kan forårsake en rekke problemer, avhengig av hvor høy din bue er, og hvis det er resultatet av en tilstand nedenfor. De fleste av disse problemene er relatert til måten High Arches påvirker måten du går og står på.

Plantar fasciitt

Folk med høye buer er tilbøyelige til å utvikle plantar fasciitis. Dette refererer til # 8217; betennelse i plantarbandet, som er stammebåndet som forbinder hælen til tærne og støtter buene.

Smerten påvirker vanligvis hælen, men noen opplever det langs den nedre delen av # 8217; hele foten eller langs buen. Det er ofte verre når du flytter de første trinnene etter at du har reist deg og forbedrer deg mer.

Smerten er beskrevet som lanserte eller brenner og kan bli verre etter å ha stått eller sitter i lange perioder.

metatarsalgi

De høye buene er en vanlig årsak til metatarsalgi. Dette er A’smertefull betennelse i foten anlegget. Metatarsalgi forbedrer vanligvis når du hviler og forverres når du står, går du eller trener. Selv å bøye foten kan forverre smerten.

Vanlige symptomer inkluderer:

 • Akutt eller lakende smerte i fotplanten
 • smertefull eller brennende smerte
 • Prikking eller nummenhet til tær
 • Følelsen av en pebble i skoen

Smerte kan forverres over tid og føre til halte og smerte i andre deler av kroppen, som nedre rygg og hofter.

Klør

Tipset til kloen refererer til tærne som tar en posisjon som ligner en klo og graver inn i skosålene. Påvirker ofte de fire fingrene på de minste føttene.

Leddene i fingrene til de berørte føttene bøyes på en uvanlig måte, slik at de bøyer seg ned. Du kan utvikle smertefulle gater på fotplanten og ringe dem over tærne på grunn av måten føttene sitter i skoene.

Deformitet kan også forårsake smerte på føttene, påvirke gangen og få skoene til å føle seg smalere.

Hammer legger til

Hammerfingeren er en deformitet som påvirker den andre, tredje eller fjerde fingeren. Resultatet er bøyningen av spissen på # 8217; sentral artikulasjon, som skaper et hammerformet utseende eller z.

All’Start, fingeren til den berørte festen er fleksibel. Men over tid kan det bli stivt og be om kirurgi.

Hammerfingeren kan forårsake smerte i tærne og til føttene, noe som gjør det vanskelig å finne komfortable sko.

Ustabilitet av foten og ankelen

Når du har høye buer, er en eller begge hæler vanligvis vippet mot midten av kroppen din. Dette forårsaker ustabilitet av foten og ankelen, noe som kan forårsake smerte og øke risikoen for ankelforvrengninger, ifølge American College of Foot og Ankel Kirurger.

C’er noe jeg kan gjøre hjemme på høye buer?

Det er flere ting du kan gjøre for å lindre eller forhindre problemer forårsaket av høye buer.

Disse inkluderer:

 • Ortotiske enheter. Ortotiske enheter er kunstige støtter som kan brukes i sko for å gi større stabilitet og pute. Du kan skreddersy dem eller samle et ferdigpakket sett på nettet.
 • Fotstøtte. Silikonfilt og skum kan brukes i sko for å lette press og smerte. Du kan finne dem på nettet.
 • Nattlige slats. Nattslamper strekker kalven og foten av foten mens du sover for å avlaste plantarens fasciitt.
 • Spesielle walking sko. Walking sko med spesielle egenskaper velkommen og støtte høy fot buer kan gjøre turen mer komfortabel. Søk etter sko med bredere tips og innleggssåler og støtte intersoler.
 • Glasur. Fotglasur kan bidra til å redusere betennelse og smertelindring. Du kan fryse foten i løpet av dagen i 20 minutter om gangen med en innpakket isvekking i et håndkle eller dipping føttene i kaldt vann.
 • Planlegg smertestillende stoffer (OTC). L’Acetaminofen (Tylenol) og ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (fans) kan brukes til å redusere betennelse og smerte, spesielt etter en lang dagstående.

Det er medisinsk behandling for høye buer?

I de fleste tilfeller er medisinsk behandling ikke nødvendig for høye buer. Men for alvorlige tilfeller, eller de som er forårsaket av en underliggende tilstand eller en strukturell anomali, kan fysioterapi, kirurgi eller en kombinasjon av begge være nødvendig.

Målet med enhver medisinsk behandling av de høye buene er å øke stabiliteten til foten, noe som bidrar til å kompensere for svakhet forårsaket av de høye buene.

Bunnlinjen

De høye buene er en ganske vanlig strekk. Selv om de kan være forårsaket av en medisinsk tilstand, har noen mennesker rett og slett høyere buer enn andre. Hvis de begynner å forårsake problemer, må du kanskje investere i gode såler eller en nattluttere.

Legen din kan gi deg mer detaljert informasjon om hva som fungerer best for dine behov.