Støtte for Fibromyalgi | Forum i Fibromialgia |

Fibromyalgi er en kronisk tilstand som forårsaker muskel, bein og leddsmerter i hele kroppen. Ofte går denne smerten hånd i hånd med:

 • utmattelse
 • Liten søvn
 • psykisk sykdom
 • Fordøyelsesproblemer
 • Prikking eller nummenhet til føttene dine
 • hodepine
 • Minnet faller
 • humørproblemer

Hvem vi er 2 prosent Amerikanerne opplever fibromyalgi på et tidspunkt i deres liv. Voksne og barn kan utvikle sykdommen. Imidlertid er middelaldrende kvinner de mest tydelige å utvikle den.

Legene kjenner ikke de eksakte årsakene til fibromyalgi, men flere faktorer kan spille en rolle i tilstanden. Disse inkluderer:

 • Genetikk
 • Tidligere infeksjoner
 • Fysisk lidelse
 • følelsesmessig traumer
 • Endringer i kjemikalier i hjernen

Ofte vises symptomene på fibromyalgi etter en persons erfaring:

 • fysisk traumer
 • kirurgi
 • infeksjon
 • Intens psykologisk stress

I noen mennesker kan symptomene på fibromyalgi gradvis utvikle seg over tid uten en enkelt utløstfaktor.

Det er ingen kur mot fibromyalgi. Narkotika, psykoterapi og livsstilsendringer som fysiske øvelser og avslapningsteknikker kan bidra til å lindre symptomene. Men selv med behandling kan fibromyalgi være vanskelig å håndtere. Symptomene kan være ødeleggende, så det kan være veldig nyttig å finne støtte.

Hvor å få støtte

Familiemedlemmer og venner kan tjene som en base av et sterkt fibromyalgi-støttesystem. En bit & # 8216; støtte som kan gi deg praktisk, hvordan du tar deg til en avtale av legen din eller handler når du ikke føler deg bra. En annen støtte kan være følelsesmessig, hvordan du kan tilby et oppmerksomt øre når du trenger å snakke, eller noen ganger bare en velkommen distraksjon fra dine smerter og sorger.

Når du velger familie og venner som vil være en del av ditt støttesystem, er det viktig å sørge for at de menneskene du velger er klare til å hjelpe. Snakk med dem om symptomene dine og hvilken type støtte du leter etter.

Ikke vær skuffet hvis et familiemedlem eller en venn ikke er klar til å tilby din støtte. Dette betyr ikke at de ikke er bekymret for deg: de kan ikke være klare til å hjelpe deg. Fortsett å spørre familiemedlemmer og forskjellige venner til du finner noen som kan hjelpe deg.

Hvordan dine tilhengere kan hjelpe deg

En av de mest nyttige tingene som dine tilhengere kan gjøre er å hjelpe deg med å kutte dagene dine. Avhengig av alvorlighetsgraden av symptomene, kan det være nødvendig å redusere aktivitetsnivået 50 prosent 80 å lindre symptomene dine. Snakk med dine tilhengere av ditt daglige program og be om hjelp hvis du har problemer med å finne den rette balansen mellom aktiviteter.

Søvnproblemer

Søvnproblemer er vanlige hos personer med fibromyalgi. Disse inkluderer problemer å sovne, våkne opp midt på natten og sove for mye. Disse problemene er vanligvis løst med en kombinasjon av strategier som forandring Dell’Miljø og søvnvaner, L & THE 8217; Druginntak og behandling av eventuelle søvnforstyrrelser underliggende.

Ofte forverrer søvnproblemer symptomene på fibromyalgi. Men dine tilhengere kan være i stand til å hjelpe deg med å forbedre søvn ved å oppmuntre deg til å holde fast i behandlingsplanen og slappe av før du går i seng. Dette kan gjøre det lettere å sovne.

Stressmestring

Fibromyalgi kan ofte føre til stress og i noen tilfeller også angst og depresjon. Stress og psykiske lidelser kan gjøre smerte og smerter av fibromyalgi. Så det er nyttig hvis dine tilhengere kan tilby deg en øret lytte eller litt & # 8216; av forsikring når du trenger det.

Dine støttespillere kan også hjelpe deg med å holde stressnivået ditt til et minimum oppmuntre deg til å delta i aktiviteter som reduserer stress, for eksempel meditasjon og yoga. Anser ideen om å abonnere på en ukentlig yoga leksjon eller en massasje med familiemedlem eller en venn.

Andre måter som dine tilhengere kan hjelpe deg

Behandle aktiviteten, søvn og stress er viktigere for å holde symptomene på fibromyalgi i sjakk. Men dine tilhengere kan også hjelpe deg med å møte andre utfordringer knyttet til fibromyalgi, inkludert:

 • Takle kognitive problemer
 • Føl deg rolig i lange hendelser
 • Administrere dine følelser
 • Å delta på kostholdsendringer

Medlemmer av ditt Fibromyalgi-supportnettverk bør ha navn og kontaktinformasjon til legen din og enhver annen helsepersonell du ser. Dette er viktig i nødstilfeller, hvis de har et spørsmål eller om de trenger å hjelpe deg med å gjøre en avtale for deg. De bør også ha en liste over alle stoffer og behandlinger du antar slik at de kan hjelpe deg med å holde helsen din.

Støtte for omsorgspersoner

De som er enige om å hjelpe, kan trenge sine egne ressurser og støtte. Enda viktigere, tilhørende bør spørre om fibromyalgi slik at de kan bli mer oppmerksomme på detaljene i tilstanden. Et godt sted å kontakte for mer informasjon om tilstanden er søkeorganisasjonene på fibromyalgi, som National Fibromyalgi og kronisk smerteforening.

Andre former for støtte

Støttegrupper er et annet flott sted å kontakte hvis du har spørsmål eller trenger hjelp til å takle din fibromyalgi. Det kan være nyttig å lytte til erfaringene fra andre med fibromyalgi. Du kan finne støttegrupper i nærheten av at du spør legen din eller gjør et raskt søk på nettet.

Hvis du ikke har funnet en terapeut ennå, kan det være nyttig å gjøre det. Noen ganger kan det være vanskelig å snakke om fibromyalgi selv med familien din og nærmere venner. Å snakke med en terapeut kan være enklere. Også din terapeut kan gi deg råd om hvordan du skal håndtere utfordringene du måtte møte, noe som kan holde stressnivåene dine lave.

Går fremover

Få støtte og følge til behandlingsplanen din, kan du sakte øke aktivitetsnivået ditt. Uansett hvor mange utfordringer Fibromyalgia lanserer deg, vet at det er mange måter å gjøre det på. Vanligvis er det enklere med et sterkt støttesystem. Ikke vær redd for å be om hjelp når du trenger det.