Spiralbrudd: Healing tid, tibia og fibula

COS’er en spiralfraktur?

En spiralfraktur, også kjent som vridningsfraktur, er en komplett type brudd. Oppstår på grunn av rotasjon eller vridning.

Komplette frakturer er klassifisert i henhold til måten beinet bryter. Kategoriene inkluderer:

 • transversal
 • skrå
 • langsgående
 • hakket
 • spiral

Imidlertid viser det seg alltid at beinet er skilt i to forskjellige stykker.

I en spiralfraktur ligner den ødelagte beinet en korkskrue eller en spiraltrapp, fordi pause er diagonalt gjennom en lengre bein enn bred.

For at et bein bryter på denne måten, anses den kraften som oversetter til pause, ansett som høy energi, noe som betyr at det skyldes en stor kraft.

En spiralfraktur kan flyttes eller stables. I en brudd dekomponert, delene av # 8217; bein ved brudd på pausen ikke lenger justeres. I en stabil fraktur, deler av # 8217; bein justeres og er bare ute av sted.

Del på Pinterest

Hva er symptomene på en spiralfraktur?

Det vanligste og åpenbare symptomet på en spiralfraktur er smerten i # 8217; Lesa-området. Den type smerten avhenger av alvorlighetsgraden av lesjonen. Folk har preget smerte som kjedelig, tung og forstyrrende.

Det kan også være der:

 • bein stivhet
 • Begrenset bevegelsesstasjon
 • Hevelse og rødhet
 • ømhet

I tilfelle av en åpen brudd og # 8211; en brudd der en brudd i huden er tilstede & # 8211; Du kan se jagged bein og bein fragmenter, så vel som blødning.

Hva er årsakene til en spiralfraktur?

Spiralfrakturer kan oppstå når en, som foten, er plantet mens kroppen forblir beveger seg. Disse er vanligvis resultatet av sportsskader eller fallet fra kort avstand. Mens spiralfrakturer kan forekomme i et hvilket som helst langt ben, er de mer vanlige i Tibia.

Når disse bruddene oppstår i førskolebarn, er babyfrakturer definert. Barnets frakturer er et vanlig tegn på fysisk overgrep fordi de er resultatet av spasmer eller voldelige vendinger av en lem. Grønne trefrakturer er en annen vanlig type fraktur som oppstår hos barn, på grunn av deres bein mykhet.

Det er mer sannsynlig å forekomme spiralfrakturer i disse beinene:

 • tibia eller shin
 • Fibula, eller # 8217; kort kalvben som er parallell med tibia
 • Astragalo, som ligger i ankelen mellom Tibia og partnerskapet
 • femur eller femur
 • Homer, eller # 8217; bein på toppen av armen
 • fingrene

Hvordan en spiralfraktur er diagnostisert?

I tilfelle av en spiralfraktur, er det viktig å fortelle legen nøyaktig når skaden oppstod, da dette kan hjelpe dem med å identifisere hvilken type brudd du har.

Legen vil utføre en fullstendig fysisk undersøkelse, med fokus på det berørte området. De vil verifisere de åpenbare uregelmessighetene som begge ser ut til å høre lemmen, for eksempel:

 • bryter inn i huden din
 • ekkymose
 • ømhet
 • ustabilitet

Hvis legen din mener det er nødvendig, vil du gjennomgå røntgenbilder og en tac.

Røntgenstråler kan bekrefte at beinet er ødelagt og viser om pause er flyttet eller stabilt. TC-skanninger kan vise legen dersom det ikke er skade på felles leddene og gi ytterligere informasjon om brudd.

Hvordan en spiralfraktur blir behandlet?

På grunn av måten en spiralfraktur oppstår, har den resulterende knuste beinet vanligvis hakkede grenser. Dette kan komplisere helbredelsesprosessen. Det er også mulig at lesjonen forårsaker frittliggende beinfragmenter, som kan gjøre behandlingen enda vanskeligere. Av disse grunner vil behandlingen avhenge av alvorlighetsgraden av pause og det faktum at beinet er beveget eller stabilt.

Behandling for en stabil spiralfraktur

Hvis spiralfrakturen er stabil, involverer behandlingen vanligvis vedlikehold av’bein immobilisert med en kritt i en periode fra fire til seks uker. En stabil fraktur er generelt mer vanlig hos barn.

Behandling for en dekomponert spiralfraktur

På grunn av de hakkede beinene som karakteriserer en flyttet spiralfraktur, mer ofte enn ikke du trenger kirurgi for behandling.

Legen vil utføre det som kalles en utendørs reduksjon kirurgi. I denne prosedyren blir du utsatt for generell anestesi. Deretter åpner legen det berørte området å plassere deler av beinet.

Under operasjonen fortsetter legen å evaluere alvorlighetsgraden av lesjonen. For eksempel, i tilfelle skade på musklene eller de omkringliggende blodkarene, vil legen vurdere og vil også holde disse skader. Legen løfter deretter det ødelagte beinet og legger det på plass med auksjoner, pins eller skruer, som kan være permanent eller midlertidig.

Utvinning fra kirurgi

Etter en friluftsreduksjonsintervensjon, blir den vanligvis påført en kritt til Arto;. Vil bli fjernet etter en periode på noen få uker.

Spesielt i tilfelle kirurgi, kan utvinningen være ganske smertefull. Det har blitt vist at ibuprofen (Advil) og andre ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer senker helbredelsesprosessen. Som et resultat er paracetamolet med kodein mer vanlig foreskrevet.

Fysioterapi kan være en «8217; annen viktig del av bruddheling. På grunn av å ha på seg en kast, vil du sannsynligvis miste litt & # 8216; av styrke og bevegelsesfrihet. Du kan gjenopprette dem i # 8217; Limb treffe gjennom øvelsen og ulike andre behandlinger.

Hva er perspektivet for en spiralfraktur?

Benene vokser veldig sakte, så mange spiralfrakturer tar fra fire til seks måneder for å helbrede. Tidlig behandling er viktig for riktig helbredelse. Hvis du mistenker at du har en spiralfraktur, må du umiddelbart konsultere legen din for å få deg til å evaluere.