Min Crohn & # 039; s flare i 3 ord

Crohns sykdom er A’kronisk betennelse i mage-tarmkanalen (GI) som for tiden slår seg opp til 780.000 amerikanere. Det er vanskelig for alle som ikke har Crohn forstår hva du prøver å oppleve en forverring (når symptomene på Crohns sykdom intensiverer eller plutselig kommer tilbake).

Vi spurte folk med Crohns sykdom for å beskrive deres Crohns eksacerbasjoner i tre ord. Her er hva de sa:

& # 8220; Diaré, kvalme, smerte & # 8221; & # 8211; @ Emilyt804

Symptomene på en forverring av Crohns sykdom kan variere avhengig av hvilken del av mage-tarmkanalen som er interessert, men noen vanlige symptomer inkluderer:

  • diaré
  • utmattelse
  • endetarmsblødning
  • Abdominal kramper
  • forstoppelse
  • kvalme
  • tap av Appetit
  • Følelsen som om tarmbevegelsene dine var ufullstendige

Disse symptomene gjør det ofte vanskelig for noen med Crohns sykdom for å fungere komfortabelt i et arbeid eller sosialt miljø. I de mest alvorlige tilfellene kan de føre til vanskeligheter med å opprettholde en jobb eller et langsiktig forhold.

& # 8216; skummelt, isolerende, anstrengende’& # 8211; @ PaigeJaanna

Crohns gjenoppbygging av Crohns sykdom er ikke bare drenering fysisk, men krever også en følelsesmessig hyllest.

Symptomer som blødning og kramper er skummelt og kan føre til økning i stress og angstnivåer. Dette, i sin tur, kan bidra til flammer. Andre symptomer som diaré og forstoppelse er ofte pinlig å snakke om og kan få deg til å føle deg isolert og alene noen som opplever en forverring.

Hvis du har Crohns sykdom, er det viktig å bygge et støttesystem. Å snakke med noen du stoler på symptomene dine, vil bidra til å lindre følelsen av isolasjon som kommer fra en forverring. Støttegrupper og diskusjonsfora er også tilgjengelige (både online og personlig) hvis du er på utkikk etter et fellesskap utenfor din nærmeste sosiale sirkel. Du kan kanskje overraske deg som du snakker med noen i samme situasjon, du kan hjelpe deg med å føle deg mer rolig.

& # 8216; svekkende, uforutsigbar, frustrerende’& # 8211; @ BakersTreeetJedi

For mange mennesker med Crohn kan den uforutsigbare naturen til eksacerbations være ekstremt frustrerende. Ikke c’det er måte å vite når det kan skje, og symptomene er ofte så alvorlige at du er tvunget til å forstyrre hva du gjør (uansett hvor viktig det er).

Enten du er midt i en presentasjon for å jobbe eller ut for å feire en venns bursdag, hvis en brann oppstår, blir den umiddelbart din topp prioritet.

Siden det for tiden ikke er kur mot Crohn, kan folk med denne tilstanden også føle seg maktesløse eller håpløse. Men bare fordi det ikke er noen kur, betyr det ikke at det ikke er noe håp.

Crohns søk er i kontinuerlig fremgang, og noen livsvalg kan bidra til å redusere intensiteten av flammen din. For eksempel, prøv å følge et balansert kosthold. Også, hvis du er en røyker, er det i din interesse å stoppe.

& # 8216; Feil, tristhet, smerte’& # 8211; @ AdelaideJuliette

Det er normalt at folk med Crohns sykdomstest feil følelser og tristhet under en forverring. På grunn av den sensitive karakteren av symptomene på Crohn, kan det være vanskelig å forklare venner og kolleger fordi du må avbryte planene eller gjøre A’exit abrupt. Noen ganger kan du også føle en vekt for andre, som kan intensivere skylden.

Crohns sykdom er ikke resultatet av noe du gjorde galt, og det er heller ikke noe du bør skamme seg eller hvem du burde føle deg skyldig. Å adressere tilstanden krever mye styrke, så ikke kast bort dine energier i hva andre kan tenke. Hvis du føler at noen dømmer deg for din Crohns sykdom, er det sannsynlig at det ikke er utdannet på tilstanden, eller at den kompenserer for sine usikkerheter.

L & # 8217;

Å leve med Crohns sykdom kan være utfordrende, frustrerende og stressende, men det er ikke umulig i det hele tatt. Hvis du er en av tusenvis av amerikanere med Crohn, vet du at du ikke er alene, og du har ingenting å være flau.

Det kan overraske deg hvordan folk er inkluderende når de lærer hva du går gjennom. Ikke vær redd for å åpne opp til ditt støttesystem og ikke føler deg dårlig hvis flammene dine krever at du endrer programmet. Husk: Crohn kan forsinke deg, men det definerer ikke deg.

For mer informasjon om styring av Crohns gjenoppretting av sykdommen, kontakt legen din eller helsepersonell.