Nyfødt sover også: det er normalt?

Del på Pinterest

Nyfødte søvnrutiner kan forekomme for nye foreldre. Etter hvert som barnet ditt blir vant til livet ut av mordommben, kan det ha problemer med å tilpasse seg en daglig rutine.

Du kan spørre deg om de sover for mye eller for lite. Her er en titt på hva du kan forvente fra rytmen til babyens søvn i de første ukene i livet.

Hvordan sove babyen din trenger?

I hjemmets komfort brukte barnet ditt mye tid til å sove. De var omgitt av varme og vandret av stemmen din.

En gang født, kan barnet ditt sove for det meste av dagen.

De nyfødte har en liten mage, så de fyller seg raskt. At du ammer eller med kunstig melk, blir holdt nær og komfortabelt øker deres døsighet. Dette kan få dem til å sovne før de er fulle. Som et resultat kunne de ofte våkne opp for å spise.

Men hvis barnet sover i lange perioder, og det ser ut til at han gjør ham for å oppdage for å komme seg til å spise, hva skjer da?

Nyfødt vekst: hva du kan forvente

Etter et fall i første vekt etter fødselen, vent på at din nyfødte skal tilpasse seg en strømrutine. De vil fortsette vekten og de fleste barn vil hele tiden vokse fra det øyeblikket på.

Du kan overvåke fremdriften til barnets vekst mens du holder oversikt over fôr og skitne bleier. Din barnelege vil også veie den på hver kontroll.

I 24 timer trenger de fleste barn ca 25 gram morsmelk. At volumet vil forbli ganske konstant for de første seks månedene av livet, bortsett fra under vekstbildene. Du bør se øke barnets vekt, mens antall feeds en dag vil falle. De blir sterkere og deres mage blir større.

Barn med kunstig melk har en langsommere fôrhastighet enn ammende barn. De forblir fulle lenger, så de spiser sjeldnere.

Barnet mitt sover for mye?

Noen barn sover bedre enn andre. Men de kan ikke våkne opp for måltider til fordel for søvn. Du må være veldig forsiktig i løpet av de første to ukene og evaluere deres fremgang.

Hold D’øye med barnets bleier. Deres urin bør ikke være for gul (den mørkere gule er et tegn på at barnet ikke drikker nok) og det bør være et tilstrekkelig antall avføringer av riktig farge. Sennepsfargen og den squalid konsistensen er normal.

Et barn som ikke sover nok, vil være klebrig og whimped. Eller de kan være hyperaktive og vanskelig å berolige. Et søvnig barn har ingen problemer, men kan gjøre foreldrene ivrige som sover for dypt.

Det tar minst seks måneder fordi et barn etablerer sin sirkadiske rytme. Men hvis din synes å være uvitende om noen forskjell mellom natt og dag, kan det være akkurat det de trenger for å bli vant til å mate med jevne mellomrom og trives.

Hva å gjøre hvis barnet ditt sover for mye

Hvis du har å gjøre med et barn for trøtt, må du først sørge for at det ikke er noen helseproblemer som induserer ham til å sove hele tiden.

Gulsott, infeksjoner og enhver medisinsk prosedyre, for eksempel omskjæring, kan gjøre barnet ditt mer søvnig enn vanlig.

Barnelege vil sjekke om barnet ditt får nok. Ellers kan det være nødvendig å vekke dem for å spise hver tredje time (eller mer), avhengig av legenes anbefalinger.

Fremme vanlige søvnprogrammer

Her er noen ting du kan prøve å fremme vanlige søvnprogrammer (og ernæring):

Du kan også prøve å overvåke REM søvnfasen (Quick Eye Movement). Dette er den lette sovende fasen.

Under REM-fasen bør du være i stand til å vekke barnet ditt lettere enn når du flytter til en dyp sovende fase. Men husk at lyset og de dype søvnfasene veksler oftere hos barn enn voksne.

L & # 8217;

Hvis barnet ditt stadig øker etter noen uker, men fortsetter å sove mye, prøv å slappe av. Godta det faktum at du bare kan håndtere en god sovende. Prøv å nyte det til varet. Du bør også hente søvn.