Diastase kirurgi RETS: Du trenger det?

Diastasen Rets er et emne som dessverre er veldig nært og dyrt. Eller heller, kroppen min. Etter fire graviditeter, hvorav to med komplikasjoner, forblir jeg en ganske alvorlig diastase.

Jeg må være ærlig med deg, diastasis rettene er ikke morsomt i det hele tatt. Det er vanskelig å møte det faktum at uansett hvor mye fysisk trening eller diett, ser jeg fortsatt gravid. Det forårsaker også fysisk ubehag. Fordi min diastasis rettene er så alvorlig, undersøkte jeg hva som kunne hjelpe, inkludert kirurgi for å rette tilstanden.

COS’er operasjonen av diastase rette?

Hvis du ikke er kjent med Diastasis Rets, gir vi først en’se på hva som er tilstanden faktisk hos kvinner som fødte.

I hovedsak oppstår diastasen rettene når de to store parallelle båndene i muskler i midten av # 8217; magen forblir separert etter graviditet. Musklene vil separe naturlig under graviditet som livmor utvides, men for noen kvinner blir musklene dermed eller skadet at de aldri kommer sammen igjen.

Dette forårsaker hevelse mellom de to separate båndene på # 8217; Abdomen. Det er ikke fysisk farlig, men mange ganger som hevelse er det som er definert A & # 8220; hunden & # 8221; fordi det er så vanlig hos kvinner som fødte, spesielt hvis de har hatt flere deler.

Imidlertid gjelder diastasens ruster ikke bare # 8217; aspektet av en mors mage. Tilstanden kan forårsake en betydelig ryggsmerter og gjøre det vanskelig å hente tunge gjenstander på grunn av mangel på kjernestyrke. Av og til, en del av’tarmen kan svulme gjennom rommet mellom musklene, som kalles brokk. Fordi en’brokk kunne forårsake medisinske problemer, ville dette være en grunn til å vurdere kirurgi.

De som trenger denne intervensjonen?

L’Diastase kirurgi ligner en abdominoplastikk, siden den består av kirurgi de separate musklene. A’Abdominoplasty innebærer vanligvis også å fjerne overflødig og hudfett i området. De fleste kvinner som bestemmer seg for å underkaste seg diastaser kirurgi etter at barn har en abdominoplastikkprosedyre, ikke bare en reparasjon av rektal diastasis.

Ikke alle kvinner med diastasekti vil trenge kirurgi. Noen kvinner vil ha en diastaser leie mindre alvorlig, mens andre vil ha betydelige saker som ikke kan korrigeres på andre måter. I følge Mayo Clinic, Kirurgi kan tas i betraktning for kvinner hvis abdominal muskel svakhet forstyrrer sine daglige aktiviteter. I tillegg til dette, hvis kvinner er, irritert av hevelse & # 8221; kirurgi kan bare være av estetiske grunner.

Selv leger kan ikke alltid være D’enighet om hva som krever kirurgi for kvinner som har diastasis rettere. For eksempel, L’Amerikansk samfunn av estetisk plastikkirurgi Tilbyr divergerende meninger om hva en kvinne skal gjøre med diastasi rekti. En lege har anbefalt en enkel og treningsdiett, mens en annen foreslått rekonstruktiv kirurgi. Imidlertid er de fleste leger godtar at det ikke alltid er mulig å fullstendig reparere diastasen uten kirurgi.

Alternativer til kirurgi

Jeg snakket med legen min i min diastasis, og hun var i stand til å lede meg til å besøke en fysioterapeut, en et annet alternativ for behandling av diastasis rettere. Fysioterapeuter kan lære deg øvelser for å styrke abdominale muskler og vise deg hvilke øvelser som skal unngås. De kan også lære deg de riktige teknikkene for holdning, mobilitet og løfting.

Noen ganger er det vanskelig å vite nøyaktig hvor du skal begynne å få hjelp til diastasen og fysioterapi for tilstanden kan ikke dekkes av din forsikring. Noen fysioterapeuter kan ikke være kjent med hvordan man bedre behandler tilstanden hos kvinner som fødte, så sjekk med det fysioterapi-kontoret for å sikre at kontoret velkommen deg.

Mens fysioterapi og L’trening kan ikke helt justere diastasen, lære de riktige øvelsene kan bidra til å ombygge musklene og fylle gapet mer enn ingen behandling. Det finnes også flere elektroniske programmer og verktøy som støttebelter, foresatte og livs trenere som er designet for å holde muskler på plass.

Hva du kan forvente fra Rektal Diastasis Kirurgi

Mange forsikringsselskaper vurderer diastasis rake en prosedyre & # 8220; kosmetikk & # 8221;. Det er ikke alltid dekket.

Hvis du bestemmer deg for å gå videre med en operasjon for diastasen, bør du vente minst et år etter barnets fødsel for å la kroppen din helt helbrede og alle musklene til å gå tilbake til et sted. Dette gir også tid alle’trening og fysioterapi til arbeid. Du bør vente minst noen få måneder, selv etter at barnet ditt er ferdig med å amme. Hormoner av # 8217; amming kan forstyrre abdominale muskler.

Hvordan gjenopprettingen vil være etter operasjonen?

L’faktisk abdominoplasty intervensjon tar bare omtrent tre timer, men gjenopprettingstid er litt & # 8216; lengre. Du må ta spesielle stoffer, og du kan ha drenering på plass i ca to uker etter intervensjonen. Hevelsen kan vare i seks uker, så du har også et abdominal band for den perioden.

De Mayo Clinic Forklar at du vil være oppmerksom på ikke å gjenåpne såret i ca tre måneder, noe som betyr at du ikke er forsiktig så du ikke bøyer eller løfter noe feil. Kan ta opptil et år for å fullstendig gjenopprette og få alt avklart av legen i en oppfølging av avtale.

Liste over fordeler og ulemper må vurdere

For meg er det ekstremt vanskelig å avgjøre om jeg skal gjennomgå kirurgi for å reparere min rektale diastasis. Fra et profesjonelt synspunkt ville jeg re-tillit til meg selv, og jeg ville være i stand til å leve livet uten å bekymre deg for hvilke klær som er gode eller få meg til å se enda mer gravid.

På den negative siden er det mye å vurdere. Bortsett fra den høye prisen, er det risiko for helsen til en viktig operasjon, tiden det ville ta fra vårt familieliv for meg å faktisk få operasjonen og gjenoppta, og så hensyn til hva som ville skje hvis jeg var gravid igjen.

Bunnlinjen er at det ikke er noe lett svar når det gjelder å reparere diastasen Rets, men det første trinnet er definitivt å snakke med legen din.

Del på Pinterest