TRIMALLELARLE FRAKTUR: Gjenvinning, kirurgi og prognose

Beskrivelse

En trimallelarle fraktur er en type ankelfraktur. Det skjer når du bryter tre forskjellige ankelområder som heter Malloli. Disse beinene, kalt media, lateral og bak Malleoli, stikker litt til ankelen. De er plassert alle’interiør utseende, perspeksjon langs balsen langs det ytre utseendet og baksiden av tibia. Lag en trekant i ankelen din.

En trimallelarlefraktur kan utlede fra en rekke skader, for eksempel et fall, en bilulykke eller en sportsskade. Denne typen brudd kan også inkludere skade på ledbånd og dislokasjon.

Symptomer

Noen av symptomene på en trimallelarlefraktur ligner på andre symptomer på ankelfraktur. De kan inkludere:

 • smerte
 • Ømhet i området
 • Manglende evne til å gå
 • Vanskelighetsgrad eller manglende evne til å legge vekt på ankelen
 • ekkymose
 • Ankel deformitet
 • hevelse som ofte er alvorlig

Behandlinger og kirurgiske alternativer

En trimallelarle fraktur er en ustabil type ankelfraktur. Kirurgi anbefales vanligvis behandling. Ikke-kirurgisk behandling vil kun bli anbefalt hvis operasjonen representerte en for høy risiko for deg på grunn av andre helsemessige forhold.

Legen din kan anbefale benk eller reseptbelagte smertestillende middel som en del av behandlingsplanen.

Kirurgiske prosedyrer

L’Formålet med Intervensjonen er å stabilisere ankelen og akselerere helbredelsesprosessen. Den nøyaktige prosedyren som brukes av legen, avhenger av alvorlighetsgraden av skaden.

Den kirurgiske prosedyren kan inneholde noen av de følgende alternativene for å stabilisere ankelen:

 • Få beinene
 • Sette inn pinner eller skruer
 • Ved å sette inn en tallerken og skruer
 • Forbinder beinene sammen

Kirurgen kan også måtte utføre en bengraft. Dette kan hjelpe deg med å regrow beinene som knuses i for mange stykker for å fikse eller knytte sammen. L’Bone graft kan også bidra til å redusere muligheten for å utvikle artritt senere.

Etter intervensjonen vil legen sette deg i en kritt, cue eller verge, avhengig av situasjonen. Kastet er vanligvis en halv benkast, noe som betyr at det stopper ved kneet. Imidlertid avhenger typen av kritt eller foresatte av den kirurgiske prosedyren og alvorlighetsgraden av lesjonen.

Hvis behandlingen har blitt forsinket og en deformitet er tydelig, kan en ytterligere operasjon være nødvendig senere for å rette opp eventuelle deformitet som gjenstår.

Etterfølgende gjenoppretting og omsorg

Det tar omtrent seks uker fordi et bein helbreder etter en brudd. Hvis du også har skadede sener eller ledbånd, kan det hende du trenger mer tid til å helbrede.

Det er imidlertid ingen to personer som vil gjenopprette i samme hastighet fordi det er så mange variabler som påvirker utvinningen. Gjenopprettingstiden kan påvirkes av andre helsemessige forhold, fra alvorlighetsgraden av lesjonen, fra # 8217; intervensjon og # 8217; mulig røyk.

Gjenvinningskronologi etter operasjonen;

 • 6 uker: Legen vil fjerne kastet.
 • Fra 9 til 12 uker: Du kan gjenoppta kjøring.
 • Fra 2 til 4 måneder: En liten bit & # 8216; av lammen er normal.
 • Fra 3 til 4 måneder: Generelt er det mulig å gå tilbake til normale aktiviteter, unntatt sport.
 • Fra 4 til 6 måneder: Generelt kan du gå tilbake til sportsaktiviteter.

Det er ikke sjeldent at noen mennesker tar opptil 2 år for å nå en komplett gjenoppretting og gjenoppta alle normale aktiviteter uten limping.

Forslag afterscare

Forslag til etterfølgende omsorg under utvinning inkluderer:

Få smertestillende midler. Du kan ta overbenk eller reseptbelagte smertestillende midler fra legen din. Husk at mange reseptbelagte smertestillende stoffer kan forårsake avhengighet. Pass på at du bare tar stoffet som foreskrevet av legen din, og sørg for at du diskuterer tvil om medisinen din.

Unngå å laste ankelen. Du bør ikke legge vekt på ankelen til legen din ikke godkjenner det, selv når du er i en kritt eller en verge. Hvis du laster ankelen for tidlig, kan du sakte helbredelsesprosessen og øke smerten. Det kan også be om ytterligere operasjon.

Gå til fysioterapi. Avhengig av lesjonen, kan legen foreskrive en fysioterapi for å hjelpe deg med å finne full mobilitet og # 8217; bruk av den skadede ankelen.

Snakk med legen din fra fjerning av pinner og skruer. Legen kan fjerne pinnene eller skruene når ankelen er helt helbredet, spesielt hvis du forårsaker deg.

Bruk en ankel verge. Når skaden din er helt helbredet, kan legen din imidlertid anbefale deg å bære en lett veileder for ankel når du er mer aktiv, vanligvis i sportsaktiviteter. Guardianen er vanligvis bare en midlertidig forholdsregel i noen måneder.

Komplikasjoner

Kirurgi for en trimallelig fraktur innebærer mulige komplikasjoner, akkurat som enhver operasjon. Disse komplikasjonene kan inkludere:

 • Blood Coaguli i bena
 • blødning
 • Nerve eller seneskader
 • Skader på blodkar
 • infeksjon

I tillegg til disse generelle operasjonskomplikasjonene, kan du ha komplikasjoner knyttet til denne spesifikke typen skade.

For eksempel, hvis bruddet ikke behandles i en tidsperiode, kan ytterligere rekonstruktiv kirurgi trenge å forbedre ankelen. Du kan også ha en permanent ankel deformitet, vanskeligheter med å gå, balansere problemer eller kronisk smerte. Også l’venter på en trimallelarle fraktur behandling kan forårsake leddgikt.

Selv smerten forårsaket av pins og skruer kan være en komplikasjon av intervensjonen, men vanligvis kan smerten korrigeres ved å fjerne tappene etter at du er helt kurert.

Outlook

I de fleste tilfeller kommer folk med en trimallelarlefraktur hele utvinningen fra lesjonen. Det er imidlertid viktig å konsultere en lege hvis du sårer ankelen din og smerten fortsetter. Lengste aspekter å starte behandlingen, desto større er komplikasjonene du måtte ha. Du kan også ha en lengre gjenopprettingsperiode hvis du venter på behandling.