Spesifikke karbohydrater mot lav fiber diett for Crohn

Crohn og andre intestinale inflammatoriske sykdommer (IBD) kan være frustrerende og vanskelig å administrere. Selv om maten er tydelig kilden til sykdommen, er det like klart at kostholdet kan spille en rolle i # 8217; adresserer symptomene og forlenget sykdomsfremmelsen. Mange finner at en diett med noen få fibre bidrar til å lindre symptomene på kramper og diaré, noe som reduserer volumet av avføringen.

Men eksperter anbefaler generelt folk med Crohn for å forsøke å følge et normalt og ernæringsmessig balansert kosthold, i den grad jeg er i stand til. Og med hensyn til spesialiserte dietter, som det spesifikke karbohydrat dietten, som ble annonsert i noen miljøer som et bedre valg for behandling av Mici?

Karbohydrater er de dårlige?

Dr. Sidney V. Haas er kreditert for å introdusere ideen om det spesifikke karbohydrat dietten i 1923, da han presenterte åtte studio saker alle’New York Medicine Academy i sin artikkel med tittelen din & # 8220;Verdien av bananen i behandlingen av cøliaki. & # 8221; Han presenterte sin forskning og hele kostholdet i 1951 boken, som er medforfatter med sin sønn, Merrill Patterson Haas, med tittelen din & # 8220;Ledelse av cøliaki. & # 8221;

Kostholdet ble introdusert til allmennheten i begynnelsen av årene & # 8216; 1990 fra biokjemi Elaine Gotschall i sin bok & # 8220; bryte den onde syklusen: intestinal helse gjennom kostholdet & # 8221;. L’interesse for gotschall i å fremme diett født fra sine erfaringer i # 8217; hjelper henne datteren mot den lille kolonbetennelsen.

Gotschall studert som den inflammatoriske prosessen påvirker belegget av # 8217;. På råd fra datterens leger fulgte Gotschalls datter den strenge lavkarbohydratet og glutenfri diett. Når datterens symptomer har løst helt, slik at du kan gå tilbake til et normalt kosthold, har Gotschall fremmet det svært restriktive dietten, kalt det spesifikke dietten til karbohydrater, som svar på IBD.

Ifølge Gotschall fremmer ikke-karberte karbohydrater aktiviteten til noen mikroorganismer, eller bakterier, som bor i tarmbelegget. Denne aktiviteten favoriserer frigjøringen av toksiner og syrer som ødelegger vevet i fordøyelsesrørbelegget. Denne handlingen skader enzymer som normalt bidrar til å bryte ned karbohydrater. På denne måten starter en ond sirkel som forhindrer fordøyelse og # 8217; absorpsjon av næringsstoffer fra karbohydrater.

Kostholdet er enda mer utfordrende enn en glutenfri diett. Gluten er et protein som er tilstede i noen korn, inkludert:

  • korn
  • rug
  • bygg

Allergiske mennesker til dette proteinet har en sykdom kalt cøliaki, som ofte ikke er diagnostisert. Unngå Gluten hjelper folk med cøliaki for å håndtere symptomer og bli sunn. Det spesifikke kostholdet basert på karbohydrater går også utover, og eliminerer alle korn fra kosthold, inkludert mais, havre, ris, soya og så videre. Eliminer alltid laktose, sukrose og rike matvarer som pasta, brød og poteter.

L’Målet er å eliminere praktisk talt alle karbohydrater. Kritikere merker at dette er en ekstremt restriktiv og vanskelig å følge dietten. Også understreket at det er svært få godt dokumentert vitenskapelig bevis for å støtte Dells lager.

Ekstra inkonsekvenser i dietten forstyrrer eksperter. Kostholdet tillater fruktforbruk, for eksempel, som inneholder fruktose, en form for sukker. Noen mennesker med IBD har en fruktose malabsorpsjon. Dette betyr at de har problemer med å absorbere denne typen sukker. Som et resultat er de mer sannsynlig å lide av tarmkramper og diaré at dietten hevder å forhindre. Dessuten, mens det spesifikke dietten basert på karbohydrater forbyder de fleste belgfrukter, tillater det andre. Kritikere hevder at dette er ulogisk, siden noen av de tillatte belgfrukter, som hvite bønner, inneholder karbohydrater at selv mange friske mennesker har problemer med å fordøye.

C’Det er også en økende interesse i Typestinal Microflora & # 8221;. Dette er mikroskopiske livsformer som bor i fordøyelseskanalen, inkludert:

  • bakterie
  • virus
  • sopp

Forskere er interessert i den mulige rollen som disse organismene utfører for å fremme eller redusere betennelsen forbundet med IBD;. Noen undersøkelser tyder på at kroppen reagerer overdrevet for tilstedeværelsen av noen mikrober. Reduser tallet gjennom et restriktivt diett kan redusere symptomene på # 8217; betennelse.

Spesifikke karbohydrater vs lavt fiberinnhold: som er best?

Dessverre har ingen brede og velskontrollerte kliniske studier blitt utført for å undersøke de relative fordelene til det spesifikke karbohydratdietten med hensyn til en lav fiber / lav gjenværende diett. Videre er det få troverdige bevis i medisinsk litteratur for å støtte effektiviteten av det spesifikke dietten til karbohydrater som en terapi for Crohns sykdom.

En studie, publisert på Journal of the Academy of Nutrition og Dietetics I 2015 har 50 personer blitt intervjuet med IBD i remisjon som fulgte det spesifikke karbohydratdietet. Undersøkelsen fant at dette dietten potensielt kunne hjelpe til med å håndtere IBDs, i bestemte tilfeller av kolon Crohn-sykdom og ileokolonisk. Deltakerne har generelt rapportert en forbedring i symptomene etter ca 30 dager med diett, mens 33 av dem sa at deres symptomer har blitt fullstendig løst etter ca. 10 måneder. Forskerne bemerket at deltakerne brukte i gjennomsnitt 10.8 timer i uken for å forberede mat og ca 40% hadde ikke en heltidsjobb. På en skala fra 0 til 100% har fagene evaluert vanskeligheten med å følge dette 40% dietten.

Leger med erfaring hos pasienter med IBDS sier at noen pasienter lider med vellykket med karbohydratbasert diett. De merker imidlertid også at pasientene ofte finner dietten for vanskelig å følge. Noen leger uttrykker bekymringen om at den svært restriktive naturen kan oppmuntre vekttap blant pasienter som manglende evne til å vokse vekt er en avgjørende bekymring.

Noen eksperter tror at det er verdt å prøve kostholdet. Men de advarer om at det skal følges med hjelp av en ernæringsfysiolog som kan garantere at pasienten mottar nok kalorier. Stress at mens vitaminer og mineraler kan fås gjennom kosttilskudd, må kalorier komme fra mat.

Eksperter anbefaler også å starte dietten og derfor forstyrre narkotika. Pasienter trenger alltid å konsultere legen din før du gjør betydelige endringer i kostholdet ditt eller medisinsk behandling.

Spørsmål:

Det er ting som en person med IBS eller Crohn alltid skal ha i ditt skap eller veske?

TIL:

Alltid til stede et veldig konsentrert probiotisk supplement, for eksempel vitamin D og VSL # 3, en probiotisk mat tilgjengelig fra disken. Et godt søk støtter det daglige inntaket av disse kosttilskuddene for de som lider av IBD.

Natalie Butler, RD, LD-svar representerer meninger fra våre medisinske eksperter. Alt innhold er strengt informativt og bør ikke betraktes som et medisinsk rådgivning.