Akupunktur kan bidra til å behandle allergier? | Healthline

Beskrivelse

L’Akupunktur ble utviklet av tradisjonelle kinesiske leger for å behandle A’bredt spekter av helseproblemer. En gang brukt bare i orientalske kulturer, fikk han gradvis L’aksept av medisinske fagfolk i Vesten. Akupunkturet er nå ofte brukt til å behandle alt fra smerte, stress og kvalme. Enda mindre kjente bruksområder, som for eksempel allergi-behandling, blir stadig mer populær.

Historie om’akupunktur

Akupunkturen er A’gammel praksis startet i det som er Kina i dag. Det er basert på overbevisningen om at den vitale energien, kalt qi, uttalt & # 8220; Chee & # 8221; blomstre over hele kroppen langs stiene som heter Meridians. Sette inn tynne nåler på bestemte punkter, kalt & # 8220; Acupuncture Points & # 8221; Erfarne fagfolk forsøker å gjenopprette energistrøm for å eliminere smerte og andre lidelser.

Western Medicine aksepterer ikke den tradisjonelle forklaringen av mekanismen til D’akupunktur. Ingen test av Meridiani-eksistensen har noen gang blitt dokumentert av moderne vitenskap, men til tross for spørsmålene som pågår hvordan det fungerer, har vitenskapen vist at det i hvert fall i noen tilfeller fungerer. Smertelindring er et eksempel. Kontrollerte kliniske studier har vist at akupunkturen kan lindre smerte, noen ganger bedre enn narkotika, under forhold som kronisk lav ryggsmerter, migrene, nakkesmerter og postoperativ smerte.

Akupunktur og allergi og eksem

Hvordan sier du å bruke akupunktur for behandling av allergier og eksem? Foreløpig søk indikerer at akupunktur kan hjelpe allergi og eksem symptomer.

Forskere i Universitetets medisinske senter i Berlin ledet et stort multicenter senter studere Dell’Effektivitet av’akupunktur for behandling av sesongmessig allergisk rhinitt eller hø. Studien har delt 422 personer i tre grupper i to måneder: En gruppe mottok akupunkturbehandling, den andre mottok A’akupunktur & # 8220; falseposisjoner plassert tilfeldig og meningsløse punkter på kroppene deres, og den tredje gruppen tok bare antihistaminer. På slutten av studien rapporterte gruppen som fikk akupunkturbehandling større lindring fra symptomene i forhold til de to andre gruppene.

Konsernet som fikk den falske akupunkturbehandlingen, rapporterte imidlertid også lettelse fra symptomene, men ikke så mye som konsernet som fikk akupunktur. Også, fire måneder senere, som oppfølging, var forskjellen mellom effektiviteten av faktiske og falske akupunkturbehandlingsgrupper mindre uttalt. Dette antyder at en placebo-effekt kunne ha skjedd med folket som mottok akupunktur, i påvente av sine gunstige effekter.

I en annen studere, Forskere kunne ikke støtte eller motbevise bruk av akupunktur som behandling for høfeber.

Annen utdanning undersøkt effektiviteten av Dell’akupunktur som behandling for atopisk dermatitt. Atopisk dermatitt, også kalt eksem, er en pruriginøs utslett som kan skyldes irriterende stoffer som såpe eller lotioner. De fant at akupunkturen betydelig redusert kløe hos noen pasienter. Bemerket at den forebyggende akupunktur ikke fungerte, så vel som samtidig akupunktur.

Outlook

I en å gjennomgå Av publiserte studier har forskere konkludert med at det er noen tester til støtte for å bekrefte at akupunkturen er gunstig og økonomisk som en ekstra behandling for sesongmessig allergisk rhinitt. Men akkurat nå er det ikke nok bevis for å konkludere med at 8217; akupunktur er effektiv som autonome behandling. Denne konklusjonen ekko hva andre forskere som tidligere har undersøkt det eksisterende beviset bestemt. Derfor, mens resultatene av studien er lovende, er de nåværende testene kontrasterende, på det beste av hypotesen. Ytterligere studier er nødvendig for å evaluere akupunkturen som behandling av eksem.

Hvis du er interessert i terapi med akupunktur, begynner du å snakke med legen din. De kan være i stand til å anbefale et senter eller en utøver.