Sov med åpne øyne: det er mulig og hvordan å gjøre det

Beskrivelse

Når de fleste går i dvale, lukker øynene og sovner med liten innsats. Men det er mange som ikke kan lukke øynene mens de sover.

Øynene dine har øyelokkene festet for å beskytte dem mot irriterende stoffer som støv og intens lys, både når du er våken når du sover. Hver gang du slår øyelokkene dine, er øynene dine dekket med oljer og slim. Dette bidrar til å holde øynene dine sunne og fuktige.

Under søvn holder øyelokkene sine øyne mørke og våte for å opprettholde øyehelsen og hjelpe deg med å sove mer dypt. Du bør ikke prøve å sove med øynene dine åpne.

Årsaker til å sove med åpne øyne

Det er flere mulige grunner til at en person kanskje ikke kan sove med åpne øyne. Disse kan være relatert til nevrologiske problemer, fysiske anomalier eller andre medisinske forhold.

Her er noen av de vanligste årsakene til å sove med åpne øyne:

Lagoftalmo natt

De fleste som ikke kan lukke øynene dine under søvn, har en tilstand som heter Lagofthalmo natt. De fleste med denne tilstanden har øyelokkene som ikke kan lukke nok til å dekke Peridy 8217, er delvis eller helt.

Natten Lakefthalmo er forbundet med fysisk øye, ansikt eller øyelokk eller øyevipper som vokser i øynene.

ptosis kirurgi

Noen mennesker har et øvre øyelokkdroping. Denne tilstanden, som kalles Ptosis, er assosiert til & svekkelse av lesjonen av muskelen som øker øyelokket.

Mens kirurgi kan bidra til å rette opp denne tilstanden, kan en vanlig komplikasjon under’kirurgi kan forhindre at lokket lukkes helt. Dette resulterer i søvn med delvis åpne øyne.

Bells parese

Bells lammelse er en tilstand som forårsaker midlertidig svakhet eller lammelse av nervene som styrer bevegelsene i ansiktet, øyelokkene, pannen og nakken. En person med bell-lammelse kan ikke være i stand til å lukke øynene dine under søvn.

L’Åtti prosent av mennesker med bell lammelse helbreder innen seks måneder, men uten A’tilstrekkelig omsorg for øynene og skadeforebygging, kan du permanent skade øynene dine.

Traumer eller skade

Traumer eller skade på ansiktet, øynene eller nervene som styrer bevegelsen av øyelokkene, kan påvirke evnen til å lukke øynene. Skader som stammer fra estetisk kirurgi, som øyeløfting, kan også forårsake skade på nerver som styrer bevegelsen av øyelokkene.

Slag

Under et slag, L’blodstrømmen til hjernen er redusert eller avbrutt. Dette forhindrer oksygenet fra å nå hjernen, noe som forårsaker hjernens døde i noen få minutter.

Noen ganger hjerneceller som styrer nervøs funksjonen og de grunnleggende bevegelsene i ansiktet blir drept, forårsaker lammelse av ansiktet. Kontakt lege umiddelbart hvis noen har faller på den ene siden av ansiktet.

Svulst eller kirurgi ved svulsten nær ansiktsnerven

En svulst nær nervene som styrer ansiktsbevegelser kan redusere ansiktetes evne til å bevege seg eller til og med lamme den. Noen ganger, når kirurgi utføres for å fjerne disse tumorene, er deler av nerver skadet.

Begge disse forholdene kan forårsake tap av kontroll over øyelokkene, slik at de blir åpne om natten.

Autoimmune forhold, for eksempel Guillain-Barré syndrom

Noen autoimmune forhold, som Guillain-Barré syndrom, angrep kroppsnerves. Når dette skjer, kan en person miste kontrollen av ansiktsmusklene, inkludert øyelokkene.

Moebius syndrom

Moebius syndrom er en sjelden sykdom som forårsaker svakheter eller lammelse av ansiktsnerves. Det er arvet og åpenbart for fødselen. Folk med denne lidelsen er ikke i stand til å krølle lepper, smil, rynke ut pannen, heve øyenbrynene eller lukke øyelokkene.

Hvorfor skal du sove med lukkede øyne

Hvis C & # 8217, det er en grunn til at du sover med øynene dine åpne, bør du møte det. Sover i lang tid med åpne øyne kan skade øyehelsen. Det kan også forårsake alvorlige søvnforstyrrelser, og du kan bli fanget i en tretthetssyklus.

Symptomer på å sove med åpne øyne

Ifølge en esteem, L’1.4% av befolkningen sover med åpne øyne og opptil 13% har en familiehistorie av Lagoftalmo natt. Mange som sover med åpne øyne, er ikke klar over, siden de ikke kan se om de sover.

Det er en god sjanse for at du sover med åpne øyne hvis du våkner kontinuerlig med øynene dine som du føler deg tørket, sliten eller pruriginøs.

Hvis du er bekymret, be noen om å kontrollere deg mens du sover eller konsulterer en søvnspesialist for å forstå hva som skjer mens du sover.

Behandle øynene dine som ikke er i nærheten under søvn

Typen av behandling en person trenger for øynene som ikke lukker under søvn, avhenger av årsaken. I noen tilfeller er alt du trenger er et smøremiddel for øynene dine. I andre tilfeller er kirurgi nødvendig.

  • Smøremidler for øynene, som kunstige tårer og salver, som kan påføres i løpet av dagen og / eller natten
  • Bandasjer for øynene eller masken for øynene å bære under søvn for å holde øynene dekket og mørke
  • Kirurgi for å korrigere fysiske årsaker, reparere nerver eller fjerne en svulst til nerver
  • D’Gull for å hjelpe til med å lukke øyet

Når skal du se en lege

Hvis du mistenker å sove med åpne øyne, er det viktig å konsultere en lege for en eksamen. En lege vil se på øynene og øyelokkene og kunne utføre bildebehandling eller nevrologiske tester for bedre å forstå hvordan øynene dine fungerer.

Behandling kan i stor grad forbedre søvnkvaliteten og den generelle øyehelsen.