Som l & # 039; infertilitet påvirker relasjoner

L’Infertilitet kan være en ensom vei, men det er ikke nødvendig å følge den alene.

Del på Pinterest

Du kan ikke nekte det faktum at infertiliteten kan ha en bemerkelsesverdig innvirkning på din mentale og fysiske helse.

Hormoner, skuffelse, nåler og tester har all innvirkning på ditt velvære. Ikke C’Det er måte å beskrive den overveldende smerten forbundet med forsøket & # 8211; og til fiasko & # 8211; å bygge et nytt liv og en ny familie med buntet ditt.

Men det vi snakker mindre ofte er L’påvirkning som infertiliteten kan ha på nåværende relasjoner i livet ditt.

Forskning & # 8211; Undersøkelser Antyder at 8217; infertilitet er ofte en «8217; veldig ensom opplevelse, et faktum som bare er forverret av de drastiske endringene som forårsaker i dine eksisterende relasjoner. Skam, forlegenhet og stigma har alle effekter. Den økonomiske spenningen, mangelen på kommunikasjon og motstridende håndteringsstrategier kan utgjøre store splittelser mellom deg og dine kjære i livet ditt.

Selvfølgelig kan din erfaring variere avhengig av dine unike omstendigheter. Det er imidlertid noen vanlige temaer som krigerne i & # 8217 snakker om infertiliteten som gjør en enda mer steril ensom vei.

Infertilitet og sentimentalforhold

Ingenting dreper staten D’Sjelen for å gjøre det beste av det månedlige militære sexprogrammet. Derfor, den hjerteskjære skuffelsen og kunnskapen som du må gjøre igjen om noen uker, legges til stress.

Ikke overraskende, en studere Siden 2004 oppdaget han at menn i infertile par hadde en tendens til å prøve mindre tilfredsstillelse i soverommet. Dette skyldes sannsynligvis mentalt press for å utføre hver måned. Den samme studien har også notert at kvinner ofte rapporterte å være mindre fornøyd med ekteskapet. I de samme kjønnsparene, selv om sex ikke er midler til unnfangelse, kan stress som følge av den eneste assisterte reproduksjonsteknologiprosessen (kunst) forårsake intimitetsproblemer.

Videre lastes mange negative følelser til partnerne. Andre problemer i våre liv kunne deles blant sladder av de beste vennene, snakket med ferskvannet og familiens utløpsøkter. Men mange par velger å holde sine kamper hemmelig for infertiliteten. Resultatet er et sterkt press på en person for støtte.

I de fleste par møter enkeltpersoner skuffelse og tristhet på forskjellige måter. Du kan fullføre for å prøve vrede når partneren din beskylder deg fra & # 8220; overdreven reaksjon & # 8221; O & # 8220; katastrofisme & # 8221;.

I mellomtiden tror du kanskje at partneren din & # 8220; ingen mengder nok & # 8221;. Eller du kan ha en partner som reagerer på din tristhet på jakt etter & # 8220; Den ikke-løsbare. Kanskje alt du virkelig vil ha, er at de sitter med deg i din tristhet og forstår.

Skylden og vrede kan lett slå par som går gjennom fruktbarhetsbehandling. Hvis du er en kvinne utsatt for invasive fruktbarhetsbehandlinger på grunn av den mannlige faktorens infertilitet, kan du prøve vrede etter hver injeksjon, blodsamling eller negativ graviditetstest. Eller, hvis behandlingene er resultatet av samme diagnose, kan du føle deg skyldig for & # 8220; dysfunksjon & # 8221; av kroppen din.

I samme kjønn par, selv spørsmålet om de som bærer vekten av behandlingen, eller de som belønnes av eller # 8217; erfaring med organisk foreldre, kan være spenningskilden.

Deretter C’er den økonomiske spenningen. Behandlinger som in vitro befruktning (IVF) koster vanligvis om $ 15.000 eller mer for en grunnsyklus med narkotika, i henhold til planlagt foreldre. Og hver kuns syklus tilbyr bare til 21 prosent Mulighet for fødsel & # 8220; Normal & # 8221; For kvinner under 35. En fødsel & # 8220; normal & # 8221; Det er en fremre graviditet som oversetter til en enkelt levende fødsel av et barn med en sunn vekt.

Suksessprosentandeler kan variere vesentlig avhengig av PERSONENS AGE PERSONER, AV DIAGNEN AV INFERTilitet, Laboratoriet som brukes og klinikken. Par må ofte refinansiere sitt hjem, kontraktslån og streve mye for å betale omsorg.

Og det er imidlertid ikke noe løfte som til slutt vil du se et barn. Hvis behandlingen ikke virker, kan tapet være enda mer signifikant. En 2014 studio av nesten 48 000 kvinner foreslår at par som er uvanlige i deres fruktbarhetsbehandlinger, har opptil tre ganger mer sannsynlig å avslutte forholdet deres.

Infertilitet og vennskap

Hvis du er i dine første fruktbare år, er du sannsynligvis omgitt av andre i en lignende årstid. Dette betyr at Facebook-feeder er spredt med blå og rosa bellness og ballonger. Når du sliter mot # 8217; infertilitet, ser det ut til at hver person du ser på supermarkedet eller parken for hunder, presser en barnevogn eller rocker en dosso. Denne illusjonen blir virkelighet når dine beste venner begynner å dele nyheter om graviditet.

Selv om du kanskje vil oversvømme din beste venn med gaver som søte ledd og akseptere æresbevisninger som & # 8220; gudfar & # 8221; For deres barn, kan du ikke føle deg rolig i å se dem. Du vil kanskje ikke snakke med dem i et forsøk på å håndtere din skuffelse. Hvis de kjenner menneskets vanskeligheter for å gjøre barn, kan vennene dine prøve å unngå å få deg feil ved å ta avstandene fra deg.

I mellomtiden, hvis du kan samle energien til å sette et smil på ansiktet ditt når du sier / # 8220; Jeg er så glad for deg & # 8221; din reaksjon kan virke pinlig eller falsk. Ikke overraskende, på en tid da du trenger vennene dine, Minst en studie av 2015 Antyder at 8217; selvpålagt isolasjon er vanlig.

Sammenlignet med vennene dine uten barn, er du i en helt annen og komplisert livsstil. Du kan også beskytte dem mot å kjenne utfordringene som kan komme fra etableringen av en familie.

Mens vennene dine fortsatt kunne flyte direkte til tinder og kjøpe flaskeservice, er du pantlærer din condominium for fruktbarhetsmedikamenter, og du blir fullstendig konsumert av din månedlige syklus. Likevel de fleste som aldri har prøvd å bli gravid, tror fortsatt at det blir gravid eller gravid noen andre er like enkelt som en ødelagt kondom eller en glemt pille. Og det kan være for dem!

For par av samme kjønn, har et barn naturlig mer komplisert. Det kan være Ovi eller Donor Sperm og den kompliserte verden av surrogatmorskap for å utforske. Du kan ikke være sikker på hva du skal snakke med venner fordi hele verden din forbrukes av konsepter som aldri har tenkt på før.

L’infertilitet og foreldrene dine

Selv for par som ikke sliter med infertilitet, etterspørsel og # 8220; når jeg har en niese?& # 8221; Det er irriterende av. Men når alt du vil, er å gi foreldrene dine et ultralyds bilde innrammet som en overraskelsesgave, begynner dette uskyldige spørsmålet å virkelig progse.

Mange par lider av måneder med infertilitet og befruktning behandlinger in vitro uten å si det til noen andre i deres liv. Noen vil kanskje ikke gjøre foreldrene bekymret, mens andre ikke vil forsvinne dem som for tidlig når en graviditet ikke holder fast.

For å unngå pinlige samtaler, så godt som du kan være, kan du føle behovet for å trekke seg fra familien din. Du vil kanskje unngå familie møter der du vil indifisere garderoben og drikke valg, og barnas vitser er trygge.

For folk med svært tradisjonelle foreldre, eller samme kjønn par hvis familier sliter med sin identitet, L’kunst som in vitro befruktning kan betraktes som moralsk feil. Dette legger til et annet nivå av stress hvis du lider i stillhet.

Største infertilitet og barn

Hvis du står overfor sekundær infertilitet (vanskeligheter med å bli gravid etter å ha et barn), eller du blir utsatt for fruktbarhetsbehandlinger for barnet nummer to eller tre, C’ytterligere press på barnas omsorg og Daglig rutine Dell’infertilitet. Blant potty, søvn og # 8217; uavbrutt handling av barnets liv, er det vanskelig å finne tid til å legge til & # 8220; å ha sex & # 8221; til programmet ditt allerede tett (og utmattende).

Å være tilstede for eldre barn er vanskelig hvis du lider av infertilitet. Å prøve å bli gravid kan bety å hoppe på barnets morgenrutine mens du gjør de første ultralydet eller blodprøver. Det betyr også at du kan være for utmattet for å gi din lille tid og # 8217, oppmerksomhet som det er ardently. Økonomisk spenning kan bety mindre familieferier eller mindre aktiviteter for å holde barna dine lykkelige og engasjert.

Ofte er våre små for små til å forstå at C’er et annet innkommende barn. Det er vanskelig for dem å forstå hvorfor foreldrene deres kjemper og er for følelsesmessig drenert for å synge & # 8220; Baby Shark & ​​# 8221; For den tiende tiden den dagen.

Følelsen av foreldrene er undertrykkende på en god dag, men foran valget for å gi din sønn en bror på bekostning av å ta hensyn til dette øyeblikket, virker det som om han løper ut.

Hvordan holde forholdene dine mens du står overfor infertiliteten

Under fruktbarhetsbehandlinger kan din sosiale sirkel føle seg veldig smal og liten. Du kan føle at du er bare deg, din partner og legen din for å gå de usikre gatene foran deg. Hvis relasjoner i livet ditt er anspent på en tid når du trenger det, er det noen forslag for å holde dem sterke.

Du bestemmer hvem du kan stole på og dele din erfaring

Komfortnivået for hver enkelt er annerledes når det gjelder å dele din infertilitetstur. Hvis du skjønner at stillhet gjør at forholdene dine kobler fra, bør du vurdere muligheten for å velge en eller to personer du kan stole på.

Kan være noen du kjenner, har også kjempet med infertiliteten, noen som gir gode råd eller noen du kjenner, ikke dømmer og kan høre. Prøv å åpne for en person og se hvordan du føler. Eller hvis personvern er noe du setter pris på og tar deg til deg. Angst å dele nyhetene dine, bli med i en anonym støttegruppe kan hjelpe.

Opprett nye tilkoblinger

Selv om infertiliteten er en ensom opplevelse, er virkeligheten at du ikke er alene. Så mange som 1 par på 8 Kjempe med infertiliteten og Fertilitetsbehandlinger for samme kjønn par er på vei oppover. Dette betyr at selv mange mennesker som vet lider stille.

Enten du kobler deg til andre online, i klinikken din eller gjennom andre støttegrupper for infertilitet, kan du gjennom denne prosessen markedsføre nye vennskap og forbindelser som varer over tid.

Be om den støtten du trenger

Enten du har bestemt deg for å dele din erfaring, enten du holder deg mellom deg og din partner, la ditt støttesystem kjenne typen kommunikasjon du trenger. De vet ikke om du liker hyppig innsjekking eller hvis de skal vente på at du skal kontakte dem. La ham få vite hva som gjør at du føler deg bra.

På samme måte med partneren din, hvis du vil at de skal sitte i din tristhet med deg i stedet for å lete etter & # 8220; løse & # 8221; problemet, fortell ham. Eller hvis du trenger noen til å gå bort fra en kant og gi deg et realistisk perspektiv, spør hva du trenger. Kommunikasjonsstilen til hver er annerledes. Vi behandler ikke smerte og tristhet på samme måte.

Kjenn dine utløsere

Hvis du går til en baby shower eller en bursdagsfest for barn, er det for smertefullt for deg, det er greit å nekte.

Dette betyr ikke at du må helt flytte bort fra det forholdet (med mindre du ikke vil, selvfølgelig). Bestem hva som er best for din mentale helse. Finn andre måter å komme i kontakt med folk som ikke er så konsentrert på barnet eller på graviditet.

Gjør plass til romantikk og moro

Selv om sex kan vekke følelser av forventning, angst og skuffelse, kan du fortsatt være undertøy uten sextrykk.

Prøv å planlegge en ukentlig avtale eller bare bortskjemt på en tilfeldig tirsdag kveld. Kanskje du vil ta en sport sammen, vil du se et tegneserie eller vil forberede en kake. Selv om Infertiliteten på & # 8217 kan virke som en mørk sky, må den ikke stjele sollyset fra hvert øyeblikk hver dag.

Få støtte

Mange fruktbarhetsklinikker adresserer folk til individuelle par eller terapier for å håndtere utfordringene knyttet til infertiliteten. Hvis du sliter, eller deg og din partner må du være på samme side, ikke C’Det er å skamme seg i å spørre om hjelp.

C’er et tyrkisk ordtak som sier: Ingen vei er lang med et godt selskap & # 8221;. Selv om infertiliteten kan forandre viktige relasjoner i livet ditt, er det mulighet for at disse endringene fungerer for deg. Prøv å transformere opplevelsen i en personlig vekstopplevelse. Finn landsbyen som tilbyr det du trenger. Du er ikke alene.

Abbey Sharp er en registrert dietitian, tv og radio personlighet, mat blogger og abbey grunnlegger’s kitchen inc. Hun er forfatter av Mindful Glow Cookbook, en ikke-kostholdskokbok designet for å hjelpe kvinner tilbake på deres forhold til mat. Nylig lanserte han en gruppe foreldre på Facebook kalt Millennial Mom’S Guide til Mindful Meal Planning.