Hvordan graviditet påvirker vaginal helse

Del på Pinterest

Under graviditeten forventer du at kroppen din skal lide mange åpenbare endringer, som større bryster og voksende mage. Hva du kanskje ikke vet er at din vagina også gjennomgår endringer. Det er viktig å forstå hvordan graviditet påvirker vaginal helse, selv etter fødsel.

Vaginal helse under graviditet

Hvis du vet hva som er normalt for skjeden din under graviditet, vil du være mer sannsynlig å unngå potensielle komplikasjoner. Her er noen måter som din vagina er påvirket av graviditet:

Økte vaginale tap

En økning i vaginale tap er en av de mest åpenbare vaginale endringene under graviditeten. Det er forårsaket av høye nivåer av østrogen og progesteron. En økning i blodvolumet og blodstrømmen kan også bidra til økningen i vaginale tap.

Graviditetsutladningen skal være tynn, hvit og melkeaktig. Det kan bli tyngre med utløpsdatoen som nærmer seg. Bør ikke ha en dårlig lukt, men det kan ha en mild lukt som er tydeligere enn før. Hvis vaginale tap forstyrrer deg, prøv å bruke rekkevidde eller ikke-duftende absorberende mini.

Økt risiko for vaginale infeksjoner

I noen tilfeller indikerer en økning i vaginale tap en infeksjon på 8217;. Vaginale infeksjoner er vanlige under graviditet, delvis takket være hormonelle endringer som endrer pH-balansen i skjeden din. Vanlige vaginale infeksjoner under graviditet inkluderer:

Gjærinfeksjoner: Under graviditet inneholder vaginale sekreter mer sukker, favorittbakemålet. En’gjærinfeksjon vil ikke skade ditt ufødte barn, men vil gjøre deg ubehagelig liv. Symptomene på A’gjærinfeksjon inkluderer vaginal kløe, vaginale tap som ligner ricotta og gjær lukter og vaginal brenner.

Bakteriell vaginose (BV): Ifølge American Gravident Association, Fra 10 til 30% av gravide vil kontrast den bakterielle vaginosen. Tilstanden er forårsaket av ubalanse av gode og dårlige vaginale bakterier. Det viktigste symptomet på BV er en grå sekresjon fra # 8217; lukt av fisk. Den ubehandlede BV er knyttet til for tidlig arbeid, lav vekt ved fødselen og spontan abort.

Trichomoniasis: Denne infeksjonen overføres å ha sex med en infisert person. Det kan forårsake alvorlige komplikasjoner til graviditet, for eksempel vannbrudd; for tidlig og en tidlig fødsel. Tricomonian symptomer inkluderer en ulovlig gulgrønn sekresjon, kløe og vaginal rødhet og smerte under vannlating og sex.

Økning i vaginal hevelse

For å støtte barnets vekst, øker blodbanen betydelig under graviditeten. Det er ikke uvanlig at leppene dine og skjeden din vises hovent og føles folier. Hevelse og L’økt blodstrøm kan også øke libido og få deg til å føle deg lett spent. Hormonelle forandringer og «8217 økt blodstrømmen kan også gjøre skjeden og leppene mørkere og ta en blåaktig fargetone.

I noen tilfeller er vaginal hevelse forårsaket av en infeksjon på 8217;. Hvis vaginal hevelse er ledsaget av rødhet, brennende og kløe, kontakt legen din.

Vinicose Volvari Vies

Benaene dine er ikke det eneste stedet der åreknuter kan vises under graviditeten. De kan også forekomme i vulvar og vaginale områder. Volvari-åreknuter er forårsaket av en økning i blodvolumet og en nedgang i hastigheten som blodet strømmer fra nedre lemmer.

Varicose vulvariske årer kan forårsake trykk, fylde og ubehag i vulva og vagina. Du kan bidra til å lindre symptomene ved å bruke en kald pakke, løfte hoftene dine når du ligger og har på deg en komprimeringsplagg. De fleste varicose vulvarårer går bort alene i flere uker fra fødsel.

vaginal blødning

Vaginal blødning i første kvartal er ikke uvanlig. Kan skyldes # 8217; # 8217; befruktet egg i livmorfinishen. Det kan også skyldes en økning i blodvolumet. I noen tilfeller er vaginal blødning et tegn på spontan abort, spesielt hvis den er ledsaget av alvorlige menstruasjonskramper og fra passasjen av stoff gjennom skjeden.

Vaginal blødning i løpet av andre og tredje kvartal er bekymringsfull. Du bør søke akuttmedisinsk hjelp hvis vaginal blødning skyldes:

 • Løsrivelse av moderkaken (når placenta kommer av livmorbelegget)
 • For tidlig åpning av livmorhalsen
 • Preterm fødsel
 • uterin pause

Når Travaglio starter, kan du føle vaginale tap blandet med rosa slim. Dette er normalt, og det kalles blodig show.

Vaginal helse etter fødsel

Uavhengig av scenariet som krysser skjeden din under fødsel, vil det bli hevelse, blåmerker og smerte senere. Det kan være smertefull urinering eller som har en tarmbevegelse. For de fleste kvinner, disse symptomene forsvinner etter noen uker. Du ønsker kanskje mer tid hvis skjeden tårer under fødsel eller hvis huden mellom vagina og # 8217; anus har blitt kuttet til hjelp la barnet ut.

Vaginal blødning er vanlig fra to til seks uker etter fødsel. En intens blødning fra lys rød farge, og som kan omfatte blodpropp er vanlig for de første 24 timene etter fødsel. Deretter blødning bør gradvis avta. Likevel, kan du føle vaginal blødning opptil seks uker.

Skjeden vil sannsynligvis føle bred og elastisk etter fødsel. Vanligvis gjenvinne en stor del av sin elastisitet innen seks uker. Kegel øvelser og andre bekkenbunnsøvelser utført under og etter graviditet bidrar til å øke vaginal tonen og redusere risikoen for prolaps av organene i skjeden.

Kvinner som ammer har lavere østrogen nivåer og er mer sannsynlig å lide av tørrhet. D & # 8217-baserte smøremidler; vann og naturlige fuktighetskrem kan bidra til å lindre vaginal tørr symptomer, for eksempel smertefullt sex, vaginal kløe og vaginal brenning.

Bunnlinjen

Din vagina spiller en nøkkelrolle under graviditet og fødsel, så fortjener en spesiell oppmerksomhet. Her er noen forslag til å holde vagina sunt under og etter graviditet:

 • Tørk vaginalområdet med en hårføner på et lavt og friskt miljø etter bad eller svømming.
 • Rengjør fra forsiden til baksiden etter å ha gått på toalettet.
 • Ikke ta en dusj eller bruk duftende interiørabsorberende eller absorbenter.
 • Unngå sprøyter for kvinnelige hygiene eller parfymerte produkter for personlig pleie.
 • Bruk brede klær eller undertøy.
 • Spis yoghurt regelmessig.
 • Redusere sukkerinntaket.
 • Hold deg hydrert.
 • Følg et sunt og balansert kosthold og gjør regelmessig trening.
 • Øv det ansvarlige kjønn.

Kontakt legen din i tvil om vaginale tap eller andre vaginale problemer. Noen vaginale symptomer kan være et tegn på et alvorlig problem, så det er bedre å være forsiktig.